Start-up. Studenții, tinerii absolvenți și cercetătorii cu spirit antreprenorial se pot înscrie pentru ediția 2021 a Innovation Labs până pe 4 martie

Start-up. Studenții, tinerii absolvenți și cercetătorii cu spirit antreprenorial se pot înscrie pentru ediția 2021 a Innovation Labs până pe 4 martie
Sursa FOTO: wikimedia.org. Foto cu caracter ilustrativ
Publicat: 25/02/2021, 10:00

Ediția 2021 a programului Innovation Labs, un accelerator de start-upuri în domeniul tehnologiei, se va desfășura online, anunță organizatorii. Înscrierea la cele cinci Hackathoane de anul acesta se poate face până la 4 martie pentru Hackatoanele din 6-7 martie din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara, sau 11 martie pentru Hackatoanele din 13-14 martie din Sibiu și București.

În cadrul programelor ce vor dura şapte luni participanţii vor primi sprijn şi mentorat din partea unor antreprenori şi specialişti în IT&C şi business în vedera dezvoltăii unor produse inovatoare. Verticalele propuse pentru programul din 2021 sunt: Agriculture, Cybersecurity, Fintech, Blockchain, Health & Lifestyle și Retail.

Mentorat specializat pentru idei smart de business în domeniul tehnologiei

Programul oferă mentorat specializat pentru creşterea produselor, acces la parteneri de business şi la tehnologii de ultimă oră, prin intermediul partenerilor programului, vizibilitate media şi oportunităţi diverse de deschidere, potrvit reprezentanţilor Innovation Labs.

„Vino alături de noi într-unul din Hackathoanele de 30 de ore – și prezintă-ți ideea într-un minut în fața publicului. Inspiră publicul, găsește membrii echipei și continuă să construiești prototipul – cu mentorat și multă cafea. Apoi discută și îmbunătățește produsul cu ajutorul feedback-ului de la mentori. La final, prezintă-ți prototipul în fața juriului, a profesioniștilor IT de renume, a oamenilor de afaceri, a Tech Angels – și succes la selecție! Dacă ai convins juriul cu privire la fezabilitatea ideii tale, vei fi selectat să te alături programului de mentorat. Felicitări, tocmai ai câștigat trei luni de muncă grea!”, scriu organizatorii Innovation Labs pe pagina web a proiectului.

Înscrieri deschise pentru studenți, tineri absolvenți și cercetători

Înscrierile sunt deschise studenților, tinerilor absolvenți și cercetătorilor care își doresc să trăiască experiența dezvoltării unui produs de tehnologie alături de mentori experimentați, antreprenori și specialiști în ICT și business. Programul, care se va desfășura la nivel național în perioada martie – octombrie 2021 în cele 5 orașe, este organizat de mai mulți parteneri din mediul de afaceri, și are Romanian – American Foundation ca partener strategic, în colaborare cu Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior a Cercetării Dezvoltării și Inovării.

Răzvan Rughiniș: Experiența de start-up este o verigă cheie în economia următorilor ani

„Experiența de start-up este o verigă cheie în economia următorilor ani, în care gândirea colaborativă, disruptivă și autonomia în decizii sunt prețuite tot mai mult. Comunitatea Innovation Labs vă așteaptă în cea de-a 9-a ediție și vă lansează provocarea: Make it real!”, spune Răzvan Rughiniș, Prodecan al Facultății de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității POLITEHNICA  și  co–fondator Innovation Labs.

Innovation Labs este implementat alături de partenerii academici: Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea din București, Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”, Universitatea „Babeș–Bolyai”, Universitatea Tehnică din Cluj–Napoca, Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universitatea Politehnica Timişoara și Universitatea de Vest din Timişoara.