Moody’s: Probabilitatea ca SUA să intre anul viitor din nou în recesiune este de 40%. Care sunt cele mai riscuri legate de mersul economiei globale

Redactor:
Corina Vârlan
Moody’s: Probabilitatea ca SUA să intre anul viitor din nou în recesiune este de 40%. Care sunt cele mai riscuri legate de mersul economiei globale
Economia Statelor Unite ale Americii rămâne vulnerabilă la o nouă încetinire a creșterii sale, deși posibilitatea începerii unei perioade de recesiune într-un interval de timp cuprins între șase luni și un an rămâne neschimbată, de 40%, după datele Moody's Analytics.

Economia Statelor Unite ale Americii rămâne vulnerabilă la o nouă încetinire a creșterii sale, deși posibilitatea începerii unei perioade de recesiune într-un interval de timp cuprins între șase luni și un an rămâne neschimbată, de 40%, după datele Moody’s Analytics, citate de blogul The Wall Street Journal.

Deși economia americană a continuat să crească, ea rămâne încă sub presiunea crizei datoriilor suveran din Europa, a dezbaterilor privind bugetul SUA și a pieței imobiliare slabe, conform datelor companiei Moody’s Investors Service.

„Liderii politici de o parte și de alta a Atlanticului trebuie să intervină”, a declarat Mark Zandi, economistul-șef al Moody’s Analytics. „Conform perspectivei noastre de bază, SUA va putea evita recesiunea doar dacă liderii politici vor acționa în următoarele câteva luni”, a mai spus acesta.

Cei de la Moody’s spun că printre cele mai „fragile” ipoteze ale lor se numără acelea legate de posibilitatea extinderii scăderilor salariale și anul viitor, posibilitatea ca oficialii de la Washington să adopte reduceri de deficit pe termen lung și posibilitatea ca autoritățile de reglementare europene să își crească într-un mod adecvat sistemul bancar pentru a susține cel puțin un faliment suveran.

Citește și Roubini: „Întrebarea nu este dacă am intrat din nou în recesiune, ci dacă va fi moderată sau severă”

Deși membrii Băncii Centrale Europene (BCE) au ajutat băncile să își rezolve problemele legate de lichidități, reprezentanții Moody’s sunt de părere că acțiunile acestora nu se adresează lipsei lor de capital. Cei de la Moody’s citează datele TARP stabilite în timpul crizei financiare din 2008 ca pe un bun exemplu a modului de a furniza capital public în cazul în care piețele private vor da greș.

Fondul European de Stabilitate Financiară (EFSF), răspunsul Europei la TARP, trebuie să își mărească autoritatea de creditare pentru a fi eficient.

În cazul în care liderii politici americani nu vor putea ajunge la o înțelegere privind politica economică, acest lucru ar putea duce la scăderea cu 1,7 puncte procentuale a creșterii economice de anul viitor. Produsul intern brut (PIB) este așteptat să crească cu aproape 2% în a doua jumătate a acestui an și cu 2,5% anul viitor, estimează, de asemenea, cei de la Moody’s.

Se așteaptă ca economia americană să creeze destul de multe locuri de muncă pentru a păstra rata șomajului la apoximativ 9% până la finalul anului 2012, estimează, de asemenea, specialiștii Moody’s Analytics.

Citește și „A prevăzut criza din 2008 dar nu știe să facă afaceri. Firma lui Nouriel Roubini are pierderi de 2 milioane de dolari”

Oroare! Celebra prezentatoare TV a ţării, abuzată sexual în scara blocului. Atacatorul i-a pus cuţitul...
Doliu uriaș în România! Este prima vedetă mare ucisă de COVID
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
FOTO. Imagini incendiare cu celebra gimnastă a României! Fără lenjerie intimă, pe rețelele de socializare
Tratamentul secret pe care îl iau medicii pentru a se imuniza. Medicamentele banale pe care...
Sistem imunitar vs. Coronavirus: Cât timp durează imunitatea după COVID-19? Studii efectuate şi clarificări OMS
„Hunter-Gate”: Un partener al lui fiului lui Biden va preda FBI înregistrările afacerilor sale. România,...
Ultimul mesaj al cântărețului român aflat la Terapie Intensivă, în stare gravă: 'În cele din...
Are 72 de ani, dar e cuplat cu o studentă. Declarații din dormitorul lor: Să...
Mărturisirile INCENDIARE ale adevăratei Liudmila Ignatenko, femeia care a SUPRAVIEŢUIT Cernobîlului. ''Este o ÎNŞELĂTORIE''
Organul din gât care ar putea să vindece cancerul. Descoperirea istorică, făcută din greșeală
Cuvintele lui Iisus, descoperirea care zguduie creștinismul. A fost însurat sau nu mântuitorul?
Sărbătoare mare vineri în calendarul ortodox: Ce nu ai voie să faci pe 23 octombrie...
Când simți „un gâdilici” în gât virusul și-a croit deja calea în organism. Remediul care...
O experienţă străină în mijlocul Capitalei: Stilul de viaţă francez, în inima Bucureştiului.
Locul superb aflat la câteva minute de Braşov, dar care nu este o staţiune de...
Inchide