Trei motive pentru care poți pierde locul de muncă mult visat

Trei motive pentru care poți pierde locul de muncă mult visat
Există mai multe elemente care pot să distrugă șansele unui candidat la obținerea locului de muncă dorit și îl pot face să ajungă pe lista neagră a posibilului angajator. Unele dintre ele sunt în afara controlului, dar altele pot fi prevenite.

Există mai multe elemente care pot să distrugă șansele unui candidat la obținerea locului de muncă dorit și îl pot face să ajungă pe lista neagră a posibilului angajator. Unele dintre ele sunt în afara controlului, dar altele pot fi prevenite, informează Business Insider.

Iată, mai jos, câteva dintre motivele care te fac să ajungi pe lista neagră a șefilor și câteva soluții pentru evitarea unei astfel de situații.

1. Dai dovadă de o atitudine neprofesionistă

Există multe modalități în care poți da dovadă de lipsă de profesionalism, de la prezența online, la modul în care te comporți. Dacă folosești un limbaj nepotrivit în postările de pe site-urile de socializare, dacă te prezinți la un interviu îmbrăcat cu pantaloni de trening sau dacă îți vorbești de rău fostul șef în fața potențialilor angajatori, poți să ajungi pe lista lor neagră.

Soluția: Tot ce trebuie să faci este să te comporți ca un adevărat profesionist. Trebuie să te îmbraci adecvat atunci când mergi la un interviu de angajare, să îți îmbunătățești imaginea pe care o ai pe internet sau să alegi să faci o serie de setări de confidențialitate pentru ca nu toate persoanele să aibă acces la conturile tale, trebuie să vorbești adecvat despre subiecte legate de muncă atât online, cât și în discuțiile față în față cu alte persoane și să tratezi atât potențialii angajatori, cât și toate persoanele pe care le cunoști cu profesionalism, respect și maturitate.

2. Ești neatent la detalii

Faptul că ești neglijent le arată angajatorilor că nu ești atent la detalii și că nu ai capacitatea de a urma instrucțiuni, iar aceste lucruri te pot face să ajungi pe lista lor neagră. Candidații care fac greșeli de gramatică sau de scriere în redactarea CV-urilor lor sau în materialele destinate aplicării pentru un loc de muncă, cei care nu urmează corect instrucțiunile de aplicare pentru obținerea unei funcții, cei care ratează termenele limită sau întârzie la interviuri sunt cu siguranță persoane neglijente și un potențial angajator va observa acest lucru.

Soluția: Citește cu atenția materialele tale destinate aplicării pentru un nou loc de muncă sau dă altcuiva să le citească pentru a verifica dacă există greșeli. Verifică de două ori instrucțiunile de aplicare pentru obținerea locului de muncă dorit, verifică termenul limită până la care poți trimite aplicația sau ora la care are loc interviul de angajare. Angajatorii se așteaptă ca un candidat să dea dovadă de atenție la detalii.

3. Dai dovadă de nesinceritate

Nesinceritatea te poate duce și ea pe lista neagră a companiilor atunci când ești în căutarea unui loc de muncă. Cele mai întâlnite minciuni observate în materialele destinate aplicării pentru obținerea unui post se găsesc în CV-urile candidaților. Ei tind să exagereze adevărul atunci când vine vorba despre experiența anterioară sau despre educația lor. În cele din urmă, angajatorii vor afla minciunile, fie înainte sau după ce au angajat o persoană, iar nesinceritatea va duce, în cele din urmă, la concedierea persoanei respective.

Soluția: Nu exagera. Spune-i potențialului angajator doar unde ai lucrat, ce ai făcut și unde ai studiat, nimic mai mult.

Ce să faci atunci când ajungi pe lista neagră a șefilor

1. Cere o conversație față în față cu reprezentanții companiei.

2. Încearcă să obții un feedback constructiv despre ceea ce a mers rău și despre ceea ce trebuie făcut pentru a corecta greșelile.

3. Acceptă sfaturi din partea persoanei pe a cărei listă neagră ai ajuns.

Inchide