Cum arată castelul unui primar din România! E copiat după „Muzeul bântuit”, iar proprietara din acte este mama PENSIONARĂ a „vătafului” de la Câmpina

Cum arată castelul unui primar din România! E copiat după „Muzeul bântuit”, iar proprietara din acte este mama PENSIONARĂ a „vătafului” de la Câmpina
Publicat: 25/04/2024, 10:24
Actualizat: 25/04/2024, 10:52

Românii care ajung în Pădurea Măgura din Poiana Câmpina au parte de o surpriză vizuală pe care nu o vor uita curând. Într-un decor de poveste se înalță un palat care atrage toate privirile și stârnește o curiozitate firească. Prima impresie pe care o lasă privitorului este aceea a unui muzeu care trebuie, neapărat, vizitat, dar niciun ghid turistic nu-l amintește. Nici nu ar avea de ce!

Palatul este „deținut” de o doamnă în vârstă, care beneficiază de o pensie de doar 1.000 lei și are destinația… casă de locuit. Proprietara din acte este mama primarului din Câmpina, Alin „Sensei” Moldoveanu.

 • Impresionanta construcție se află poziționată pe strada Măgurii.
 • A fost construită pe un teren care se întinde pe o suprafață de 518,38 mp.
 • Suprafața la sol are 180 mp.

Înconjurat de pădure, pentru ca proprietarul să se poată relaxa cât mai departe de priviri indiscrete și de zgomotele citadine, palatul pensionarei are două etaje, cel puțin 10 camere și nu mai puțin de 158 m de terase.

„Este un adevărat palat, rămâne lumea uimită când îl vede, unii cred că e vreun muzeu și ar vrea să îl viziteze. Clădirea primăriei din Câmpina este insignifiantă, prin comparație. Alin Moldoveanu are un trecut controversat, cel puțin dubios, cu conexiuni în lumea interlopă a județului. A vrut să rupă gura târgului, numai că în declarația de avere nu a trecut și acest imobil. Le-a bifat doar pe cele din Tulcea – are și o casă de vacanță acolo -, plus apartamentul din județul Ilfov”, au declarat sursele Gândul, în exclusivitate.

Gândul a solicitat explicații lui Alin Moldoveanu, primarul liberal din Câmpina, în legătură cu această construcție clădită pe un mare semn de întrebare, dar până la ora publicării acestui articol nu a fost transmis niciun răspuns.

Castelul din Pădurea Măgura, copiat după Muzeul Memorial B.P. Hașdeu din Câmpina

Mama primarului Alin Moldoveanu, Sava Paraschiva, în vârstă de 75 de ani este, după cum se poate observa, o femeie privilegiată, având cheile unui adevărat palat.

Potrivit PHonline, această construcție a fost evaluată la 338.703,75 lei, plus 28.000 lei împrejmuirea.

Palatul „deținut” de mama primarului din Câmpina

Castelul din Pădurea Măgura pare croit după Muzeul Memorial B.P. Hașdeu din Câmpina, construit între anii 1894 și 1896, cunoscut și sub numele de „Iulia Hașdeu” și despre care legenda spune că ar fi bântuit și că e ”poartă către lumea de dincolo”.

Muzeul Memorial B.P. Hașdeu din Câmpina

Palatul a fost ridicat în perioada în care Alin Moldoveanu era primar în Poiana Câmpina, ceea ce a dus, automat, la o rezolvare rapidă a eventualelor probleme birocratice, fiindcă el însuși a semnat și autorizația de construire.

Prin comparație cu palatul care ar aparține, de fapt, mamei primarului Moldoveanu, sediul Primăriei din Câmpina nu poate intra într-o cursă pentru supremație arhitectonică.

Primăria din Câmpina

Moldoveanu, acuzat că nu a trecut în declarația de avere 900.000 de euro

Alin Moldoveanu a devenit ținta acuzațiilor și în ceea ce privește informațiile pe care le-a inserat în declarația de avere. 900.000 euro s-ar fi volatilizat ca prin farmec, după ce edilul ar fi vândut două terenuri, iar reprezentanți Partidului Câmpina Curată (PCC) i-au atras atenția că a făcut calcule greșite.

În perioada 2012 – 2021, la categoria bunuri imobile, în declarația nr. 45/24.07.2012, depusă în calitate de Primar al localității Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu a declarat 6 terenuri dobândite prin cumpărare, deținute integral sau în cotă parte.

Aceleași terenuri apar și în declarația de avere din 2013.

Câteva hectare de teren au dispărut ca prin farmec din declarația de avere!

Însă, în anul 2014, se ivește o neregularitate în declarația de avere nr. 16/10.04.2014, pentru că a menționat aceleași bunuri mobile și imobile precum în declarația anterioară, din anul 2013, cu excepția unui teren din care, începând cu 2014, deține doar 5,5 hectare din cele 10,5 consemnate în declarațiile anterioare.

Deși potrivit acestor mențiuni ar fi cedat o suprafață de 5 hectare de teren forestier, în declarația din 10.06.2014 apar două înstrăinări, respectiv teren vândut la data de 19.12.2013 pentru suma de 774.342 euro și teren vândut la data de 03.02.2014 pentru suma de 115.902 euro, a notat PhOnline.

„Ne gândim că este puțin probabil ca cele 5 hectare de teren forestier să fi fost vândute în 2 tranșe, iar pentru 5 hectare de teren, domnul Moldoveanu să fi încasat aproximativ 900.000 de euro. Ceea ce este și mai surprinzător este faptul că această sumă de aproximativ 900.000 de euro, pe care declară că a încasat-o, nu apare în niciun cont, fiind imposibil potrivit legii ca o astfel de vânzare să se realizeze prin transfer de numerar”, au transmis reprezentanții PCC.

De la arte marțiale direct în biroul de primar

La începutul anilor `90, Alin Moldoveanu a înființat Clubul AIKO, alături de alți doi colegi. Este maestru al sportului în arte marțiale, deținător al centurii negre 5 Dan.

Ulterior, la propunerea unui prieten, Alin Moldoveanu s-a decis să intre în politichie, așa că și-a mutat și domiciliul la Poiana Câmpina.

„Am candidat la Poiana Câmpina la propunerea unui bun prieten, Florin Anghel, deși mare lucru despre administrație nu știam. Dar a fost o provocare, din care mi-am propus, am sperat să ies învingător și am reușit. Mi-am mutat și domiciliul de la Câmpina la Poiană, pentru a putea candida”, spunea Alin Moldoveanu în anul 2014.

Sensei Alin Moldoveanu

„Sensei” Moldoveanu, la al treilea mandat de primar

Alin Moldoveanu este un primar „cu repetiție”. Se află la al treilea mandat și, pe linie de partid, este subordonat controversatului Iulian Dumitrescu – „Baronul Lamborghini”, cel căruia DNA i-a întocmit un dosar penal pentru luare de mită și fals în declarații, dar care mai dorește un mandat la șefia Consiliului Județean Prahova -, fiind adjunctul acestuia.

Moldoveanu a condus între 2012 și 202o Primăria Poiana Câmpina, iar în anul 2020 s-a decis să părăsească „barca” PNL și a candidat independent la Primăria Municipiului Câmpina.

După trei ani, sensei Moldoveanu a revenit între liberali și a declarat, în timpul unei conferințe de presă – unde a fost flancat chiar de Iulian Dumitrescu – că sufletul său a fost mereu laPNL.

„Sunt bucuros că am revenit în PNL. Mă gândesc, ce ar fi însemnat dacă eram de la început în PNL, câte proiecte s-ar fi derulat pentru Câmpina cu sprijin din partea PNL?! Mulțumesc echipei din PNL că și-a deschis brațele către mine. Oricum, sufletul meu a fost tot în PNL, chiar dacă s-a întâmplat ce s-a întâmplat și ne-am despărțit o perioadă”, declara Alin Moldoveanu în luna iunie a anului 2023.

Primarul Moldoveanu face ping-pong și cu casele?

Alin Moldoveanu, campion la case și terenuri, dar și iubitor de artă/mașini de colecție

În declarația de avere depusă în anul 2023, primarul Alin Moldoveanu a specificat, la capitolul „imobile”, că deține 4 case.

 • 2 case de locuit în județul Tulcea, localitatea Bestepe;
 • O casă de vacanță în județul Tulcea, în aceeași localitate;
 • Un apartament în județul Ilfov, localitatea Ștefăneștii de Jos.

În ceea ce privește terenurile, primarul din Câmpina se poziționează în postura de privilegiat:

 • un teren de 4 ha – categoria „alte terenuri extravilane, dacă se află în circuitul civil” – în județul Dâmbovița, localitatea Tărtășești;
 • 3 terenuri intravilane în Prahova și Tulcea;
 • 2 terenuri forestiere în județul Dâmbovița (Ciocănești și Tărtășești).

Primarul Alin Moldoveanu deține trei autoturisme, potrivit aceleiași declarații de avere depuse în anul 2023, printre care și un Citroen de colecție, din anul 1956.

 • Autoturism Porche – an de fabricație 2017 – contract de vânzare-cumpărare;
 • Autoturism Volvo – an de fabricație 2019 – contract de vânzare-cumpărare;
 • Autoturism Citroen – an de fabricație 1956 – contract de vânzare-cumpărare.

Primarul Alin Moldoveanu încasează, conform, declarației de avere din anul 2023, un salariu anual de 118.632 RON, dar mai obține 8.700 RON și din închirierea unui imobil.

Edilul municipiului Cîmpina este și un admirator al artei – respectiv pictura -, așa că deține și tablouri în valoare de 20.000 de euro.


Citește și:

Cum a „salvat” Nicușor Dan 600 ha de spații verzi care nu există! Avocat: „Interpretare eronată, de-a dreptul SCANDALOASĂ a legii!”

Inelul de Foc și scopul principal al Iranului. Neville Teller (Eurasia Review): „DISTRUGEREA democrației occidentale și impunerea islamului șiit”

Clotilde Armand a declanșat operațiunea „PUZ-uri Sector 1”. Ce s-ar ascunde în culisele scenariului. Avocat: „Legislația europeană INTERZICE asta”

Iran vs. Israel. Cine ar câștiga un RĂZBOI aerian? IISS: „Teheranul este dependent de avioanele Sukhoi-24, israelienii ripostează cu F-15, F-16, F-35”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO „E dincolo de ceea ce puteam să ne imaginăm”. Ce s-a descoperit pe epava...
Emily Burghelea, dată afară din apartament, alături de cei doi copii 😲 'Am greșit! Este...
FOTO. Imagini incendiare cu Andreea Bălan, într-un costum de baie alb, la Dubai. L-a zăpăcit...
Irina Columbeanu muncește la 17 ani pentru a-i trimite bani de azil tatălui ei, după...
VIDEO&FOTO Noi imagini cu Putin, Kim, doi căței, un cal și o limuzină. „Ce drăguți...
Rămâi fără cuvinte! Cu cine l-a ”tradus” Bianca pe Gabi Bădălău. Noul iubit a venit...
Cum a aflat Mircea Solcanu că are o tumoră pe creier. S-a operat, dar boala...
Schema prin care şoferii plătesc mai puţin pe poliţele RCA. Un şofer a primit ofertă...
A murit la 36 de ani în timp ce se afla în vacanță. "Regina frumuseții",...
Irinel Columbeanu și Irinuca, lacrimi de fericire! „Îți mulțumesc, tata!” Irinel Columbeanu a rămas fără...
Cele mai 'bunese' iubite de fotbaliști de la Euro 2024. Pe ce loc sunt româncele
Parbriz spart de piatră. RCA-ul acoperă un astfel de incident?
Alertă globală emisă în legătură cu medicamente Ozempic contrafăcute
Comori religioase RARE, găsite de arheologii din Ungaria!
Nu te vom uita! Românii își iau adio de la MARELE ACTOR: Cu inima frântă!
Marian Drăgulescu revine pe micile ecrane: „În mine se dă o adevărată luptă”
Un rapper cunoscut din România a murit la doar 22 de ani, după ce a...
Localitatea din România fără caniculă! Ieri au fost doar 13 grade. Singura oază de răcoare...
Cât a ajuns să coste un kilogram de brânză de oaie vândut de către familia...
Weekend infernal: Temperaturile vor atinge valori record! Cod roșu de caniculă. Ce zone sunt vizate
BANCUL ZILEI. Niște canibali îl prind pe BULĂ: Plătești 100 de $, iei bătaie sau...
J.K. Rowling, „mama” lui Harry Potter. Cea mai bogată scriitoare din lume
×