Unul din trei șomeri nu are loc de muncă de mai bine de un an

Redactor:
Elena Hîrțan
Unul din trei șomeri nu are loc de muncă de mai bine de un an
Unul din trei șomeri din România nu are loc de muncă de mai mult de un an, situație similară celei din UE, se arată într-un studiu Eurostat.

Unul din trei șomeri din România nu are loc de muncă de mai multde un an, situație similară celei din UE, se arată într-un studiuEurostat. Analiza a scos la iveală faptul că, la nivel european,riscul ca șomajul să se prelungească peste 12 luni este tot maimare, astfel încât tot mai mulți oameni vor fi afectați deexcludere socială și sărăcie. În România, din cei aproape 33 lasută dintre șomeri care nu au loc de muncă de peste un an, 13,7%sunt neangajați pentru o perioadă de 12-17 luni, 5,9% de 18-23 deluni, 10,6% de 24-47 de luni și 2,1% de peste doi ani.

„Efectele crizei asupra pieței europene se fac încă simțite, cutoate că există speranța unei reveniri economice, în condițiile încare Produsul Intern Brut începe să crească din nou. Având învedere numărul tot mai redus de oferte de locuri de muncă, risculde a rămâne neangajat mai mult de un an este real pentru un numărsubstanțial de persoane. Această situație ar putea duce lacreșterea gradului de excludere socială și sărăcie”, se arată înstudiu, care se bazează pe datele referitoare la șomajul din Uniunedin al treilea trimestru al anului trecut.

Inchide