GÂNDUL LIVE. Alfred Simonis, despre evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor”: „Chestiunea asta e atât de gravă deoarece oamenii aceia fuseseră operați cu o zi-două înainte” – VIDEO

Publicat: 12/04/2021, 19:03
Actualizat: 12/04/2021, 22:10

Alfred Simonis, liderul deputaților PSD, a comentat în cadrul ediției de luni, 12 aprilie, a emisiunii GÂNDUL LIVE, situația de la spitalul „Foișor” din Capitală, unde zeci de pacienți au fost evacuați, dar și urmările acesteia, printre care și moțiunea simplă care va fi depusă împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Alfred Simonis a precizat faptul că este fără precedent ca o moțiune simplă să fie depusă împotriva unui ministru de două ori în aceeași sesiune.

„Avem o toaletă largă de miniștri împotriva cărora putem depune (n.r. moțiune) și o vom face. Însă (…), deși am văzut mulți miniștri pe care îi încurcă viața cât timp sunt miniștri pe fiecare portofoliu în parte, însă pe niciunul nu l-am văzut atât de încurcat pe cât l-am văzut pe Vlad Voiculescu. (…) Oamenii aceia pe care i-au scos noaptea, ca pe câini, nu branule în mâini, pe paturi, cu forța. Deși spunea ministrul că erau veseli și bucuroși… Chestiunea asta e atât de gravă deoarece oamenii aceia fuseseră operați cu o zi-două înainte, unii dintre ei”, a susținut Alfred Simonis.

Alfred Simonis, la Gândul Live: „Incompetența acestor oameni omoară oameni”

„Cei de la USR-PLUS (…) atunci când dau piept cu niște decizii pe care trebuia să le iua vin și ne spun ce? Că așa e stilul românesc, că îi scoatem în ultima clipă? Eu m-am săturat de stilul ăsta românesc. Eu cred că după un an de zile în care am avut de furcă cu toții, nu doar România, întreaga planetă (…) A trecut un an de zile, nu mai avem răbdare! Incompetența acestor oameni omoară oameni. Nu poți să îi scoți noaptea pentru că ai nevoie de locuri ATI. Păi Cîțu spunea acum două luni că trebuie majorat numărul de pe ATI”, a mai declarat acesta la GÂNDUL LIVE.

Deputatul social-democrat Alfred Simonis a făcut câteva precizări și despre modul în care coaliția percepe acțiunile lui Vlad Voiculescu în ceea ce privește evacuarea pacienților de la Spitalul „Foișor” din București.

„Nu am văzut un zid al coaliției. Eu am văzut câțiva liberali de marcă, vicepreședinți ai partidului, care au spus public, și alții care mi-au spus mie și colegilor mei, în privat, că această situație nu mai poate să mai continue”, a susținut Alfred Simonis.

Totodată, social-democratul a punctat faptul că „speră” ca o decizie în această privință să fie luată la nivelul UDMR, dar și al minoritățilore naționale, „fără de care coaliția scârțâie serios”.