Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. „Nu se pune problema demiterii sale”

Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. „Nu se pune problema demiterii sale”
Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. / Sursa FOTO: captura Antena 3
Publicat: 08/04/2021, 20:18

Dan Barna este categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. Liderul USR, vicepremier în Guvernul României, susține că ministrul Sănătății se bucură de tot sprijinul său. Astfel stând lucrurile, nici „nu se pune problema” demiterii lui Vlad Voiculescu, propus pentru acest portofoliu de PLUS, partenerii USR.

Ministrul Sănătății a cauzat un nou scandal uriaș joi, când a dat vina pe firmele de pompe funebre pentru faptul că morții de Covid-19 sunt îngropați în saci de plastic, fără haine.

Dan Barna apără alianța USR PLUS. Vlad Voiculescu, de neatins!

Întrebat la Antena 3 dacă ia în calcul demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, vicepremierul Dan Barna a răspuns: „Nu se pune problema!”. Liderul USR dovedește loialitate față de alianța cu PLUS și apără ministrul pe care Dacian Cioloș și ceilalți lideri PLUS l-au împins spre portofoliul de la „Sănătate”.

Joi, într-o conferință de presă, Vlad Voiculescu a declarat că Ordinul de ministru în vigoare nu prevede ca morții de Covid-19 să fie îngropaţi dezbrăcați, în saci de plastic. Demonstrând că nu ştie ce prevede documentul în sine, deși este subiectul zilei în „parohia” sa, ministrul Sănătății și-a permis să atace firmele din domeniu, pe care le-a făcut vinovate pentru tot ce se întâmplă. „Dacă cei de la pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut-o de capul lor”, a spus sigur pe el Vlad Voiculescu.

Mai mult, întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor care au suferit astfel de umilințe, ministrul a continuat să persiste în eroare, afirmând că nu scrie nicăieri în ordinul respectiv că trupurile pacienților decedați de Covid-19 nu pot fi îmbrăcate. „Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. (…) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor. Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”, a insistat Vlad Voiculescu.

Scuze în doi peri, ascunse într-un mesaj pe Facebook

Ulterior, într-un mesaj pe Facebook, Vlad Voiculescu a strecurat și explicații pentru gafa comisă mai devreme.

Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România, în care s-a discutat despre accesul pacienților internați cu Covid-19 la asistență religioasă și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2. Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritualul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege. Am căzut de asemenea de acord în cadrul întâlnirii pe respectarea normelor și măsurilor de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații.

P.S. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 «se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac». Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta, ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a punctat Vlad Voiculescu.

O tânără speranţă a ţării în sport întreţine relaţii intime pentru bani: "Când i-am spus...
Cristina Cioran, anunț cu lacrimi în ochi! A fost la spital să își vadă fetița...
FOTO. Anna Lesko, apariție interzisă cardiacilor! S-a văzut trupul perfect lucrat prin body
Băuturile și alimentele care te fac să transpiri abundent. Evită-le
Nu s-a ales doar cu premiul și trofeul Survivor România 2021, ci și cu un...
Simona Halep sare în apărarea lui Simone Biles, după valul de critici la adresa gimnastei:...
Șantierele morții din timpul comunismului. Recordul deceselor îl deține, oficial, Transfăgărășanul
Zeci de cadavre plutind pe râu. Descoperirea macabră ce aduce în atenţia lumii unul dintre...
Avertizarea ISU: Dacă ai așa ceva în mașină, mergi ACUM și scoate-l! Este pericol mare
BANCUL ZILEI – Bătrânel răsfățat de nevasta de 19 ani
Cauzele caniculei care dă bătăi de cap europenilor. Cât mai durează temperaturile de peste 40...
Alin Oprea, declarații exclusive. Tavi Colen tentativă de viol asupra Minodorei: 'Am intervenit eu'
O TÂNĂRĂ care a mers la bazin cu un costum prea DEOCHEAT a avut parte...
Chinezii au construit un câmp cu rachete nucleare! Cum arată, imaginile sunt ULUITOARE
Alimentele pe care le poți consuma după ce au mucegăit. Secretul știut de puțini români
Și-a luat fetița în brațe și a simțit un miros familiar. A dus-o la spital,...
Rezulatete finale Titularizare 2021. Când se anunţă notele după contestaţii pe Edu.ro pentru educatori, învăţători...
Raed Arafat, anunț cutremurător venit ÎN MIEZ DE NOAPTE: Lovitură pentru milioane de ROMÂNI
Legenda din jurul misteriosului Mr. Pink. Cine este, de fapt, fostul iubit al Monicăi Gabor....
Un dar otrăvit: Sute de mii de români vor avea pensii mai mici
Povestea unui brand legendar, pe care mulţi îl asociază cu pasta de dinţi. Ce produs...