Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. „Nu se pune problema demiterii sale”

Redactor:
Marius Olaru
Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. „Nu se pune problema demiterii sale”
Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. / Sursa FOTO: captura Antena 3

Dan Barna este categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. Liderul USR, vicepremier în Guvernul României, susține că ministrul Sănătății se bucură de tot sprijinul său. Astfel stând lucrurile, nici „nu se pune problema” demiterii lui Vlad Voiculescu, propus pentru acest portofoliu de PLUS, partenerii USR.

Ministrul Sănătății a cauzat un nou scandal uriaș joi, când a dat vina pe firmele de pompe funebre pentru faptul că morții de Covid-19 sunt îngropați în saci de plastic, fără haine.

Dan Barna apără alianța USR PLUS. Vlad Voiculescu, de neatins!

Întrebat la Antena 3 dacă ia în calcul demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, vicepremierul Dan Barna a răspuns: „Nu se pune problema!”. Liderul USR dovedește loialitate față de alianța cu PLUS și apără ministrul pe care Dacian Cioloș și ceilalți lideri PLUS l-au împins spre portofoliul de la „Sănătate”.

Joi, într-o conferință de presă, Vlad Voiculescu a declarat că Ordinul de ministru în vigoare nu prevede ca morții de Covid-19 să fie îngropaţi dezbrăcați, în saci de plastic. Demonstrând că nu ştie ce prevede documentul în sine, deși este subiectul zilei în „parohia” sa, ministrul Sănătății și-a permis să atace firmele din domeniu, pe care le-a făcut vinovate pentru tot ce se întâmplă. „Dacă cei de la pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut-o de capul lor”, a spus sigur pe el Vlad Voiculescu.

Mai mult, întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor care au suferit astfel de umilințe, ministrul a continuat să persiste în eroare, afirmând că nu scrie nicăieri în ordinul respectiv că trupurile pacienților decedați de Covid-19 nu pot fi îmbrăcate. „Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. (…) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor. Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”, a insistat Vlad Voiculescu.

Scuze în doi peri, ascunse într-un mesaj pe Facebook

Ulterior, într-un mesaj pe Facebook, Vlad Voiculescu a strecurat și explicații pentru gafa comisă mai devreme.

Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România, în care s-a discutat despre accesul pacienților internați cu Covid-19 la asistență religioasă și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2. Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritualul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege. Am căzut de asemenea de acord în cadrul întâlnirii pe respectarea normelor și măsurilor de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații.

P.S. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 «se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac». Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta, ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a punctat Vlad Voiculescu.

ŞOC! 3 fotbalişti au chemat o actriţă XXX şi au pus-o să plătească pizza. Ce...
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
FOTO. Anamaria Prodan s-a dezbrăcat ca să îl provoace pe Reghe? În pline zvonuri despre...
SOC! Oana Roman a dat cărţile pe faţă! Cine este bărbatul care o face să...
Sorana Cîrstea a întors toate privirile la petrecerea de ziua ei de naștere: `Trăiește-ți viața!`...
Pașaportul de vaccinare a fost folosit și în urmă cu 100 de ani. Țara care...
Coronavirus. Tulpina sud-africană vs. vaccinul Pfizer: un studiu din Israel arată posibile „breşe” în protecţia...
BANCUL ZILEI – Ce au făcut două virgine din București
„The Mask”, episodul 2. Vlad Voiculescu: „Să nu cumva să intre cineva să mă vadă...
Andreea Antonescu își acuză colegul de la Survivor de hărțuire sexuală: 'Mi-a cerut să mă...
O populație MISTERIOASĂ descoperită recent, de care nimeni nu știa, îi ULUIEȘTE pe oamenii de...
Adevărul despre salamul de Sibiu pe care românii nu îl știu. Ce conține, de fapt
Lidl le are în sute de magazine pentru români: produsele la preț mic care nu...
Un fotomodel a mâncat un covrig. Ce a urmat e terifiant, iar medicii au rămas...
ȘOC! Dispare restricția care îi enerva cel mai mult pe români. Se aplică de la...
Virusul care scade inteligența. E prezent la jumătate din cei testați
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Partea întunecată a muncii în vremea COVID. Lucratul de acasă şi izolarea duc la o...
Inchide