Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. „Nu se pune problema demiterii sale”

Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. „Nu se pune problema demiterii sale”
Dan Barna, categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. / Sursa FOTO: captura Antena 3
Publicat: 08/04/2021, 20:18

Dan Barna este categoric în privința poziției de ministru a lui Vlad Voiculescu. Liderul USR, vicepremier în Guvernul României, susține că ministrul Sănătății se bucură de tot sprijinul său. Astfel stând lucrurile, nici „nu se pune problema” demiterii lui Vlad Voiculescu, propus pentru acest portofoliu de PLUS, partenerii USR.

Ministrul Sănătății a cauzat un nou scandal uriaș joi, când a dat vina pe firmele de pompe funebre pentru faptul că morții de Covid-19 sunt îngropați în saci de plastic, fără haine.

Dan Barna apără alianța USR PLUS. Vlad Voiculescu, de neatins!

Întrebat la Antena 3 dacă ia în calcul demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al Sănătății, vicepremierul Dan Barna a răspuns: „Nu se pune problema!”. Liderul USR dovedește loialitate față de alianța cu PLUS și apără ministrul pe care Dacian Cioloș și ceilalți lideri PLUS l-au împins spre portofoliul de la „Sănătate”.

Joi, într-o conferință de presă, Vlad Voiculescu a declarat că Ordinul de ministru în vigoare nu prevede ca morții de Covid-19 să fie îngropaţi dezbrăcați, în saci de plastic. Demonstrând că nu ştie ce prevede documentul în sine, deși este subiectul zilei în „parohia” sa, ministrul Sănătății și-a permis să atace firmele din domeniu, pe care le-a făcut vinovate pentru tot ce se întâmplă. „Dacă cei de la pompe funebre au îngropat oameni fără să respecte legea, atunci au făcut-o de capul lor”, a spus sigur pe el Vlad Voiculescu.

Mai mult, întrebat de jurnalişti dacă îşi prezintă scuze familiilor care au suferit astfel de umilințe, ministrul a continuat să persiste în eroare, afirmând că nu scrie nicăieri în ordinul respectiv că trupurile pacienților decedați de Covid-19 nu pot fi îmbrăcate. „Mai întâi, nu eu am scris ordinul și în ordinul pe care îl voi modifica nu scrie nicăieri că trebuiau să fie înmormântați fără haine. E o întrebare-capcană față de un neadevăr. Citiți în ordin, nu scrie nicăieri că oamenii trebuiau să fie îngropați fără haine. (…) Regula, dacă nu s-a respectat undeva, este din pricina unei lipse de bun simț elementar a oamenilor. Cei care nu au respectat legea, cei care nu i-au îmbrăcat. Nu are de ce să-şi ceară scuze nimeni din minister, ci acela care nu respectă legea”, a insistat Vlad Voiculescu.

Scuze în doi peri, ascunse într-un mesaj pe Facebook

Ulterior, într-un mesaj pe Facebook, Vlad Voiculescu a strecurat și explicații pentru gafa comisă mai devreme.

Tocmai am avut o întâlnire cu Secretariatului de Stat pentru culte și reprezentanți ai cultelor din România, în care s-a discutat despre accesul pacienților internați cu Covid-19 la asistență religioasă și despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu SARS-CoV-2. Am căzut de acord ca pe perioada internării în unitatea sanitară pacientul internat cu COVID-19 poate beneficia, la cerere, de asistență religioasă, potrivit specificului cultului din care face parte, cu respectarea de către cleric a tuturor măsurilor sanitare care se impun.

În ceea ce privește ritualul înmormântării, persoana decedată va putea fi îmbrăcată în haine puse la dispoziție de către familie/aparținători, va beneficia de ritual de înhumare/incinerare a cultului de care aparține. Ritualul de înhumare/incinerare se va face cu sicriul sigilat, cu respectarea voinței familiei și a tuturor normelor prevăzute de lege. Am căzut de asemenea de acord în cadrul întâlnirii pe respectarea normelor și măsurilor de siguranță suplimentare propuse de Ministerul Sănătații.

P.S. Din păcate, în cadrul întâlnirii am preluat o informație greșită și am insistat asupra ei în dialogul cu reporterii, lucru pentru care îmi cer scuze. Într-adevăr, așa cum mai mulți reporteri au semnalat, conform vechiului ordin de ministru, persoanele decedate în urma infecției cu SARS-CoV-2 «se igienizează, dar nu se efectuează asupra lor manopere de cosmetizare și nici nu se îmbracă, înainte de a fi introduse în sac». Este o reglementare din data de 6 aprilie 2020 pe care nu o voi comenta, ci o voi modifica în cursul zilei de astăzi”, a punctat Vlad Voiculescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ministrul Muncii a anunțat datele exacte la care vor fi virate pensiile pe luna mai
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Interdicție pentru cei care stau la BLOC. Legea care i-a revoltat pe proprietari și chiriași:...
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Secretele neștiute ale NASA: De la inovații medicale la cultivarea plantelor în spațiu
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Prea multă mâncare nesănătoasă provoacă probleme de durată în creier