Ludovic Orban: „Premierul Cîțu are dreptul să propună schimbarea oricărui ministru”. Vlad Voiculescu pierde sprijinul liberalilor (VIDEO)

Publicat: 12/04/2021, 15:01
Actualizat: 12/04/2021, 15:11

Președintele PNL, Ludovic Orban, anunță că premierul Florin Cîțu are tot dreptul să-l schimbe din funcție Vlad Voiculescu! În momentul de față, lucrurile sunt clare: ministrul Sănătății nu mai are sprijinul liberalilor, după cum dă de înțeles fostul prim-ministru al României.

Soarta lui Voiculescu atârnă de un fir de păr. Azi, mai este păstrat în funcție doar de încrederea pe care colegii din USR PLUS o au în el.

Ludovic Orban le sugerează partenerilor din USR PLUS să-l schimbe pe Vlad Voiculescu

La Palatul Parlamentului, Ludovic Orban a vorbit despre cele mai arzătoare subiecte ale momentului.

Președintele PNL despre demiterea lui Vlad Voiculescu:

„Am fost, ca orice cetățean, afectat de ce s-a întâmplat la Foișor. Trebuie o pregătire prealabilă și o asigurare asupra faptului că există o garanție că pacienții vor fi tratați cum trebuie. În ceea ce privește chesitunea legată de domnul Voiculescu… Eu v-am spus, răspunderea menținerii în funcție a domnului Vlad Voiculescu este o răspundere politică exclusiv a USR PLUS. Doi, în momentul în care premierul consideră că este necesară o schimbare a unui ministru are deplinul drept constituțional să inițieze procedura de schimbare.

(…) Responsabilitatea pentru buna funcționare a Guvernului este în primul rând responsabilitatea premierului. Bineînțeles că există o responsabilitate politică a fiecărei formațiuni politice, dar în ultima instanță trebuie să fie evaluarea premierului, care poate să decidă în consecință”.

Fiecare partid din coaliție trebuie să aibă propria evaluare și, dacă nu își face treaba, partidul respectiv să fie cel care propune schimbarea. În  ceea ce ne privește, privim extrem de îngrijorați la modul în care este gestionat Ministerul Sănătății. Exigența noastră este maximă – Ludovic Orban

PNL nu exclude posibilitatea să voteze moțiunea PSD împotriva lui Vlad Voiculescu!

Mai mult, Ludovic Orban le transmite partenerilor din coaliția de guvernare că viitorul alianței este în pericol din pricina gafelor comise de Vlad Voiculescu. „Orice ministru care nu girează cu profesionalism și rezultate poate să afecteze percepția coaliției. Ca atare, este nevoie de o abordare obiectivă și exigentă a prestației miniștrilor”, a spus Orban. În caz contrar, liberalii nu exclus posibilitatea de a vota moțiunea PSD împotriva ministrului Vlad Voiculescu! „Astăzi mi s-a comunicat că PSD s-a sucit și nu mai depune moțiune împotriva ministrului Muncii, ci depune o nouă moțiune la adresa ministrului Sănătății”, a declarat Orban. Întrebat dacă PNL va vota moțiunea, președintele liberalilor a răspuns: „Vom lua o decizie legat de acest subiect”.

Referitor la șeful DSU, Raed Arafat, Ludovic Orban a evitat un răspuns tranșant în privința lui: „Trebuie făcută o evaluare a tuturor demnitarilor, indiferent că este ministru sau secretar de stat”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase