Marcel Ciolacu anunță o nouă moțiune de cenzură împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: ”Scuzele sale sunt penibile. Este gol atât în suflet, cât și în cap” (VIDEO)

Marcel Ciolacu anunță o nouă moțiune de cenzură împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății: ”Scuzele sale sunt penibile. Este gol atât în suflet, cât și în cap” (VIDEO)
Publicat: 12/04/2021, 12:47
Actualizat: 12/04/2021, 12:50

Evacuarea pacienților din Spitalul ”Foișor” – instituție medicală care a fost transformată în spital suport COVID – i-a determinat pe social-democrați să decidă depunerea unei noi moțiuni simple de cenzură împotriva lui Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății.

Marcel Ciolacu le-a transmis jurnaliștilor că Biroul Politic Național al PSD a decis ca moțiunea de cenzură să fie depusă chiar astăzi, iar din cauza faptului că situația – din punct de vedere medical – este gravă, social-democrații vor solicita Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca votul să fie dat în această săptămână.

”Am discutat astăzi, în Biroul Politic Național, despre situația absolut revoltătoare de la la Spitalul Foișor. Am decis ca astăzi să depunem o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății. De asemenea, ținând cont de gravitatea situației, cerem Biroului Permanent al Camerei Deputaților ca în această săptămână să fie dat votul pe această moțiune simplă. Ministrul Vlad Voiculescu este responsabil de tot ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă acum cu gestionarea pandemiei”, a afirmat liderul social-democraților în timpul conferinței de presă susținute la sediul partidului.

Marcel Ciolacu: ”Nu se fac teste, a întrerupt testarea și în școli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial

În continuare, președintele PSD a reamintit că, din păcate, România ocupă un nedorit loc 10 mondial în ceea ce privește mortalitatea, în timpul acestei pandemii de coronavirus, iar menținerea în funcția de ministru a lui Vlad Voiculescu nu ar însemna, de fapt, decât că premierul Cîțu ar dori ca România să devină lider în acest clasament funebru.

Scuzele publice ale lui Vlad Voiculescu nu au avut darul de a-l convinge pe Marcel Ciolacu, acesta spunând că ministrul Sănătății ”este gol atât în suflet, cât și în cap” după ce acesta a afirmat că pacienții evacuați de la Spitalul ”Foișor” erau ”fericiți”, iar moțiunea simplă este un demers politic firesc.

”Nu se fac teste, a întrerupt testarea și în școli, mortalitatea a ajuns pe locul 10 mondial în România, în perioada pandemiei. Poate domnul Cîțu, prim-ministrul României, dorește să ajungem pe primul loc. Doar asta ar justifica menținerea în continuare a domnului ministru Vlad Voiculescu. Scuzele sale, pur și simplu, sunt penibile. Să ieși și să spui că cei care au fost internați și evacuați noaptea din Spitalul Foișor erau fericiți, pur și simplu ne demonstrează că domnul Vlad Voiculescu este gol atât în suflet, cât și în cap. Nu poți susține în fața românilor care au văzut acele imagini că pacienții care erau evacuați erau fericiți”, a mai spus Marcel Ciolacu.

”Un asemenea impostor în fruntea Ministerului Sănătății, în plină pandemie…”

Liderul social-democraților a reamintit că, în ultimele zile, mai mulți lideri ai PNL s-au declarat nemulțumiți de atitudinea și activitatea lui Vlad Voiculescu, numai că – spune Marcel Ciolacu – rămâne de văzut dacă aceștia vor susține sau nu moțiunea de cenzură care va fi depusă de PSD.

Un vot negativ, a transmis Marcel Ciolacu, ar demonstra doar ”ipocrizia” respectivilor. Mai mult, șeful PSD a mai spus că așteaptă să vadă ce atitudine vor adopta – în ziua votului – atât grupul minorităților naționale, cât și UDMR.

”Mai mult, am văzut zilele acestea mulți lideri PNL care au cerut demisia domnului ministru Vlad Voiculescu. Așteptăm să vedem dacă sunt ipocriți și-n spațiul public cer acest lucru, și când vine votul din Parlament nu vot vota moțiunea simplă împotriva aceluiași ministru la care ei făceau referire. Aștept să văd grupul minorităților dacă vor mai susține un asemenea impostor în fruntea Ministerului Sănătății, în plină pandemie. Și, nu în ultimul rând, aștept să văd atitudinea grupului UDMR în frunte cu domnul vice-premier Kelemen Hunor, dacă mai este de acord să susțină un asemenea personaj în vârful Ministerului Sănătății. Cred că domnul Ciolș și domnul Barna ar trebui să îl retragă pe domnul Vlad Voiculescu de la conducerea Ministerului Sănătății”, a încheiat Marcel Ciolacu.

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier