Aeroporturile din Irlanda, Marea Britanie și Olanda, afectate din nou de norul de cenușă. O mie de zboruri anulate

Aeroporturile din Irlanda, Marea Britanie și Olanda, afectate din nou de norul de cenușă. O mie de zboruri anulate
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 24/04/2012, 02:42

Irlanda, Marea Britanie și Olanda au fost afectate din nou,duminică, de norulde cenușă vulcanică din Islanda, care aprovocat închiderea a circa 20 de aeroporturi, amenințând săparalizeze Londra, relatează AFP.

După Marea Britanie și Irlanda, Olanda a fost de asemeneaafectată. Aeroporturile Amsterdam-Schiphol și Rotterdam urmau săfie închise luni de la ora locală 06.00 (07.00, ora României) la14.00 (15.00, ora României), a anunțat serviciul olandez pentrucontrolarea traficului aerian, care a precizat că luni vor fianulate aproximativ 1.000 de zboruri.

Închiderea spațiului aerian în Olanda și în sud-estul MariiBritanii din cauza unui nor de cenușă vulcanică din Islanda vacauza luni anularea a circa 1.000 de zboruri, a anunțat agențiaeuropeană de control ar traficului aerian Eurocontrol.

Aeroportul Heathrow din Londra, cel mai important din Europaținând cont de numărul pasagerilor care-l tranzitează, va figuraîntre cele închise luni timp de șase ore începând de la ora 00.00GMT (03.00, ora României) din cauza răspândirii norului de cenușăspre sud, a anunțat serviciul britanic de control al traficuluiaerian (Nats).

„Cenușa foarte densă continuă să se îndrepte spre sud la primeleore” luni, anunță Nats într-un comunicat.

„Pentru intervalul orar 01.00 – 07.00 (03.00 – 09.00, oraRomâniei), zona (unde se aplică) luni interdicția de zbor impusă deautoritățile aviației civile (CAA) include aeroporturile dinLondra, Heathrow și Gatwick”, potrivit Nats.

Mai multe aeroporturi din nordul și centrulAngliei și aeroporturi secundare din Scoția au fost dejaînchise din cauza norului de cenușă care seîndreaptă spre sud.