Ionela Samoilă
23.04.2012
Internațional

ATAC ARMAT într-un LICEU din SUA. Cel puțin trei ELEVI AU FOST ÎMPUȘCAȚI în cantina școlii – VIDEO

Un atacator a intrat în liceul din Chardon situat în apropiere de Cleveland, în Ohio, și a împușcat trei sau patru elevi la cantina școlii, a declarat un membru al conducerii instituției.

Cinci elevi au fost răniți în urma unui atac armat care a avut loc în liceul Chardon situat în apropiere de Cleveland, Ohio în jurul orei locale 7:45 dimineața, la cantina școlii.

Iniațial se credea că doar patru elevi au fost împușcați. Ulterior, la ora locală 10:30, în cadrul unei conferințe de presă, a fost anunțat faptul că există o a cincea victimă, conform informațiilor publicate pe blogul orașului Cleveland. Răniții, patru băieți și o fată, au fost transportați de urgență cu patru ambulanțe din Chardon, Kirtland, Burton și Chesterland la două spitale din Cleveland, puțin după ora 8:00. Unul dintre ei a decedat, potrivit Poliției locale.

Polițiștii au anunțat că au arestat deja un suspect. Un reprezentat al FBI susține că este posibil ca persoana arestată să fie singurul autor al atacului.Tânărul ar fi părăsit clădirea instituției de învățământ, dar a fost prins la scurt timp de polițiști pe o șosea de la ieșirea din oraș.

După producerea incidentului accesul în liceu a fost restricționat, măsură care a fost aplicată și în cazul circulației de pe străzile din apropiere. Atât liceul cât și o școală generală situată peste drum au fost evacuate.

Părinții au așteptat cu sufletul la gură timp de câteva zeci de minute evacuarea în siguranță a copiilor

Unii elevi au ieșit din școală plângând de spaimă. Alții au ieșit doar cu echipamentul sportiv pe ei, semn că au fost luați prin surprindere. Afară îi așteptau părinții care au venit de urgență la școală, după ce au primit mesaje pe telefon de la copiii lor, în care au fost anunțați de incidentul care a avut loc la cantina școlii.

„Mă bucur că ești bine”, i-a spus o mamă fiului ei în timp ce l-a îmbrățișat.

Darlene Judd are doi băieți, pe Paul și pe Peter, care învață la același liceu. Ea a declarat că s-a simțit ușurată să audă că niciunul dintre copiii ei nu a pățit nimic, dar a precizat că s-a temut și pentru viața celorlalți. „Chardon este o comunitate mică în care toată lumea cunoaște pe toată lumea. Dacă nu este copilul tău cel rănit, sigur este al vecinului”, a spus Judd.

Chardon este un oraș cu 5.100 de locuitori situat la 50 de kilometri est de Cleveland.

 

Inchide