Avertismentul unui general de top de la Pentagon: „America nu este la fel de avansată ca Rusia și China în ceea ce privește racheta hipersonică!”

Avertismentul unui general de top de la Pentagon: „America nu este la fel de avansată ca Rusia și China în ceea ce privește racheta hipersonică!”
Avertismentul unui general de top de la Pentagon: „America nu este la fel de avansată ca Rusia și China în ceea ce privește racheta hipersonică!” / Sursa FOTO: picryl.com
Publicat: 21/11/2022, 08:37

Un general de top de la Pentagon transmite un puternic avertisment: America a rămas în urmă cu dezvoltarea militară și în prezent nu este la fel de avansată ca Rusia și China în ceea ce privește racheta hipersonică!

Cea mai teribilă armă a momentului pare a fi această rachetă imposibil de doborât de apărările antiaeriene. Iar Rusia și, recent, China, au testat-o cu succes și deja o au în dotarea forțelor armate.

În același timp, Pentagonul anunță că speră ca până în 2024 să primească prima rachetă hipersonică de la dezvoltatorii militari cu care are contracte de achiziții.

Davis Thompson: „Nu suntem la fel de avansați ca rușii și chinezii”

Prezent la Forumul Internațional de Securitate de la Halifax, generalul David Thompson, al doilea la comanda operațiunilor spațiale ale Pentagonului, a recunoscut că America depune eforturi să ajungă din urmă cât mai repede capacitățile hipersonice dezvoltate de Moscova și Beijing. Afirmațiile sale vin la o săptămână după ce China a lansat cu succes o rachetă hipersonică de ultimă generație, care a înconjurat Pământul înainte de a lovi o țintă prestabilită. Iar Rusia a mai testat încă o dată racheta hipersonică Zircon, la 18 noiembrie, de pe o navă de război în regiunea Arctică.

Nu suntem la fel de avansați ca rușii și chinezii în ceea ce privește programele hipersonice”, a recunoscut generalul David Thompson.

Rachetele hipersonice zboară cu de cel puțin cinci ori viteza sunetului (Mach-5), iar capacitatea lor de a-și schimba direcția de zbor în atmosferă la o viteză atât de mare le face practic imposibil de urmărit și distrus de către radarele militare americane.

Pentagonul așteaptă prima rachetă hipersonică în 2024

În timp ce Pentagonul face presiuni pentru dezvoltarea cât mai rapidă de rachete hipersonice, armata nu va primi această teribilă armă mai devreme de 2024, scrie Politico. Marina militară americană va fi înzestrată cu rachete hipersonice nu mai înainte de 2025, iar pe submarinele din clasa Virginia abia în 2028.

Nu ar trebui să fie o surpriză pentru nimeni că China dezvoltă capabilități care ar putea fi privite negativ de aliații și partenerii noștri”, a declarat amiralul John Aquilino, șeful Comandamentului Indo-Pacific al SUA. „Este o nouă provocare pentru noi, dar nu-i ca și cum n-am avea răspuns. Trebuie doar să o înțelegem, să o proiectăm pe deplin și să o pilotăm”, a continuat Aquilino.

Generalul David Thompson a mai arătat că „birocrația pe care am construit-o în industria noastră de apărare și achiziție, dar și în alte domenii, ne-a încetinit în multe domenii. Faptul că nu am avut nevoie să ne mișcăm rapid de câteva decenii, în sensul că nu am avut un concurent strategic cu aceste capacități, nu ne-a determinat să facem pași în această direcție”.

Liderul chinez Xi Jinping a prezentat în mod public un plan pentru ca Armata de Eliberare a Poporului să atingă paritatea cu Statele Unite până în 2027 și să devină principala putere militară globală până în 2050.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cât vor primi românii în mână după creşterile salariale de la 1 iulie. Cum se...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Simona Halep a fost RESPINSĂ. Decizia oficială a fost luată CHIAR ACUM în tenis
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?