• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

China ar putea pregăti un atac surpriză cu rachete asupra SUA, susține un fost general chinez

China ar putea pregăti un atac surpriză cu rachete asupra SUA, susține un fost general chinez
Un general chinez pensionat a dezvăluit o informație potrivit căreia țara sa ar putea plănui un atac cu rachete asupra SUA.

Un general chinez ieșit la pensie a dezvăluit o informație potrivit căreia țara sa ar putea plănui un atac cu rachete asupra SUA. În urmă cu un an, Wikileaks dezvăluia că Washingtonul și-a avertizat aliații asupra unor teste cu rachete pe care le realizează chinezii, scrie infowars.com.

Pe 9 ianuarie 2010, secretarul de stat american Hillary Clinton a delegat ambasadele americane din Australia, Marea Britanie, Canada și Noua Zeelandă să anunțe oficialii țărilor testele cu rachete pe care le vor efectua chinezii. Rapoartele trimise ambasadelor includeau detalii despre locul de lansare, modelul rachetelor, scopul și data testului.

Publicația South China Morning Post din Hong Kong a scris despre posibilitatea ca americanii să fi observat activitate în preajma locului de unde aveau să fie lansate rachetele, însă informații precum detaliile trimise ambasadelor țărilor aliate puteau fi obținute doar cu ajutorul unor surse din interior.

Wikileaks a ajuns în posesia rapoartelor trimise de către statul american și a făcut public modul în care unii spioni americani erau inflitrați în echipa de strategie militară a chinezilor. Această dezvăluire Wikileaks este una dintre cele mai mari lovituri date securității SUA.

Raportul anual al Pentagonului notează că bugetul destinat apărării Chinei a crescut în 2011 și dezvăluie de ce armament dispune țara orientală. Potrivit raportului, China dispune de 75 de rachete nucleare cu rază lungă de acțiune, printre care rachete balistice intercontinentale DF-31 și DF-31A, dar și de 120 de rachete cu rază scurtă și medie de acțiune.

Inchide