CINE A CÂȘTIGAT ALEGERILE DIN MOLDOVA. PLDM, PDM și PL au 58 de mandate în Parlament, după numărarea a 97,5% din voturi

CINE A CÂȘTIGAT ALEGERILE DIN MOLDOVA. PLDM, PDM și PL au 58 de mandate în Parlament, după numărarea a 97,5% din voturi
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 24/04/2012, 20:58

UPDATE4: PLDM, PDM și PL au 58 de mandate înParlament, după numărarea a 97,5% din voturi

Cele trei partide democratice care au intrat în Parlament înurma alegerilor de duminică din Republica Moldova ar urma să deținăîn total 58 din totalul de 101 mandate, potrivit rezultateloroficiale după numărarea a 97,5 la sută din voturi, relatează PRO TVChișinău.

Conform acestor rezultate, anunțate de Comisia ElectoralăCentrală (CEC) la ora 17.10, după numărarea a 97,5 la sută dinvoturi, Partidul Liberal Democrat (PLDM) a obținut 29 de procente,Partidul Democrat din Moldova (PDM) 12,8 la sută, iar PartidulLiberal (PL) 9,6 procente.

De asemenea, Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM)a obținut 39,9 la sută.

În baza acestor rezultate, PCRM ar urma să dețină 43 de mandateîn Legislativ, PLDM – 31, PDM – 15, iar PL – 12.

Numărul de voturi necesar pentru alegerea președintelui țării decătre Parlament este de 61. (Ioana Bojan,[email protected])


UPDATE3: PCRM se menține pe primul loc înalegerile din R.Moldova, după numărarea a 89,4% dinvoturi

Patru partide audepășit pragul de 4 la sută necesar intrării în Parlamentulmoldovean, potrivit ultimelor date anunțate de Comisia Electoralăcentrală la ora 07.00, după numărarea a 89,4 la sută din voturi,relatează PRO TV Chișinău.


UPDATE 2:Posibilă distribuire a mandatelor în Parlamentul moldovean, dupănumărarea a 91 la sută din voturi

Cele trei partidedemocratice care fac parte din actuala coaliție de guvernare dinR.Moldova ar obține împreună 57 de mandate, potrivit datelorfurnizate după numărarea a 91 la sută din voturi, dar acest numărnu este suficient pentru alegerea președintelui țării, relateazăPRO TV Chișinău.


UPDATE: Potrivitdatelor Comisiei Electorale Centrale, până la ora 18.30 au votataproximativ 55% din numărul total de alegători.

Partidul Liberal-Democrat Moldovean (PLDM) s-a clasat peprimul loc în urma alegerilor din R.Moldova, obținând 34,4la sută din voturi, conform unui exit-poll realizat de IRES pe bazarezultatelor înregistrate la ora 19.00, cu două ore înainteaînchiderii urmelor.

Pe locul al doilea s-a clasat Partidul Comuniștilor dinRepublica Moldova (PCRM), cu 26 la sută din voturi, urmatde Partidul Liberal (PL), cu 15,6 la sută,Partidul Democrat (PDM), cu 15,1 la sută dinvoturi.

Alianța Moldova Noastră (AMN) a obținut 3,1 lasută din voturi.

Este pentru prima dată, în ultimii 12 ani, când comuniștii numai au majoritatea

Un al doilea exit-poll, realizat de Centrul de InvestigațiiSociologice și Marketing CBS-AXA și difuzat de postul deteleviziune Prime, indică faptul că PCRM s-ar fi clasat peprimul loc, cu 33,8 la sută din voturi, urmat dePLDM, cu 32,2 la sută din voturi,PD, cu 14,1 la sută și PL, cu10,2 la sută. Potrivit acestui exit-poll, PCRM ar obține 37 demandate, iar membrii Alianței pentru Integrare Europeană ar avea,în total, 64 de mandate, depășind limita de 61 de mandate necesarăpentru alegerea președintelui. (Alexandra Fusoi,[email protected])


16.45 Celpuțin trei sesizări la Comisia Electorală, în cursul scrutinuluidin R.Moldova

Cel puțin treicontestații au fost depuse la Comisia Electorală Centrală dinR.Moldova, una fiind o sesizare a PCRM, în contextul derulăriiscrutinului legislativ anticipat, informează PRO TVChișinău.


16.40 Ratade participare la alegerile din R.Moldova a depășit 34 la sută,asigurând validarea scrutinului

Participarea la vot laalegerile legislative anticipate din Republica Moldova a fost de34,01 la ora 15.30, asigurând validarea scrutinului, relateazăProTV Chișinău.


15.284.800 de cetățeni moldoveni au votat, la secțiile dinRomânia, până la ora 15.00

Circa 4.800 de cetățenimoldoveni au votat, până la ora 15.00, la cele opt secții de votaredeschise pe teritoriul României, au declarat reprezentanți aisecției de votare de la Ambasada R.Moldova laBucurești.


13:56Observatori electorali semnalează o serie de nereguli înscrutinul parlamentar din R.Moldova

Organizația Promo-LEXa semnalat mai multe abateri în scrutinul parlamentar dinR.Moldova, în special deschiderea cu întârziere a secțiilor devotare, prezența agenților forțelor de ordine în secții, intrareamai multor persoane, simultan, în cabine și prezentarea altordocumente de indentitate.


13:35Prezență la vot în Republica Moldova, la ora 12.30:22,46%

Prezența la vot la ora12.30 la alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova afost de 22,46 la sută, mai redusă decât la scrutinul din 29 iulie2009, când la prânz se prezentaseră la urne 28,4 la sută dintrealegători, informează Info-Prim Neo, în paginaelectronică.


13.00Peste 1.700 de cetățeni moldoveni s-au prezentat la vot, lasecțiile din România, până la ora 12.00

Peste 1.700 decetățeni moldoveni au votat, duminică, până la ora 12.00, la celeopt secții de votare deschise pe teritoriul României, au comunicat,pentru MEDIAFAX, reprezentanți ai secțiilor devotare.


12.574.000 de agenți de poliție, mobilizați în R.Moldova pedurata scrutinului legislativ

Ministerul de Internedin Republica Moldova a mobilizat aproximativ 4.000 de agenți depoliție pentru scrutinul parlamentar anticipat desfășurat duminică,informează PRO TV Chișinău.


12:36Vasile Dâncu estimează o prezență de peste 50% la votul dinMoldova: „S-ar putea să avem o surpriză la acestealegeri

Prezența la alegerileparlamentare din Republica Moldova va fi „cu mult peste 50%”, estede părere Vasile Dâncu, președintele Institutului Român pentruEvaluare și Strategie (IRES), acesta anunțând și o posibilăsurpriză.


11:04 VladFilat afirmă că a votat pentru cetățenii RepubliciiMoldova

Liderul Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Vlad Filat,a afirmat că a votat duminică pentru cetățenii Republicii Moldovași s-a declarat optimist în ceea ce privește prezența la vot laalegerile legislative, relatează site-uljurnal.md.


10:59Peste 400 de cetățeni moldoveni au votat în România, pânăla ora 9

Peste 400 de cetățenimoldoveni votaseră, în primele ore ale dimineții, la cele optsecții de votare deschise pe teritoriul României, au declarat,pentru MEDIAFAX, reprezentanți ai secțiilor devotare.


10:58 Prezență la vot la ora 9.30:4,32%

Prezența la vot laalegerile legislative anticipate din Republica Moldova era de 4,32la sută până la ora 9.30, conform primelor date ale ComisieiElectorale Centrale, conform site-uluivoteaza.md.


10:55Vladimir Voronin consideră că există riscul de „falsificarea alegerilor” în Republica Moldova

Liderul comuniștilormoldoveni, Vladimir Voronin, a apreciat, duminică, după ce și-aexercitat dreptul de vot, că „problema falsificării alegerilor esteuna destul de mare”, iar PCRM va efectua o numărătoare paralelă avoturilor, informează site-ul jurnal.md.


09:57Mihai Ghimpu a votat „pentru patru ani de guvernaredemocratică”

Președintele interimarmoldovean, Mihai Ghimpu, a afirmat că a votat duminică „pentrupatru ani de guvernare democratică și pentru a fi mai aproape deUniunea Europeană”, informează site-uljurnal.md.


09:38Primarul Chișinăului afirmă că a votat pentru schimbări șiun viitor european

Primarul Chișinăului,Dorin Chirtoacă, a votat duminică dimineață pentru alegerilelegislative anticipate din Republica Moldova, el afirmând că, dupăscrutin, se așteaptă la schimbări și prosperitate, relatează ProTVChișinău.


07:00Alegătorii din Republica Moldova au început să votezepentru alegerile parlamentare

Birourile de vot din Republica Moldova s-au deschis duminică, laora 7.00, pentru cel de-al treilea scrutin organizat în ultimul anși jumătate, care ar putea pune capăt unei crize politice dedurată.

Circa 2,6 milioane de alegători sunt așteptați la urne, pentru a-șialege cei 101 deputați. În cursa electorală sunt înscrise 20 departide și 19 candidați independenți.

Opțiunile sunt împărțite între coaliția proeuropeană aflată laputere, formată din Partidul Liberal Democrat, Partidul Democrat,Partidul Liberal și Alianța Moldova Noastră, și PartidulComuniștilor, care susține legăturile cu Moscova.(Alexandra Fusoi, [email protected])

Impresiile unui polonez ajuns în Mioveni: ”Nu am întâlnit niciodata aşa ceva în Polonia”. Ce...
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
FOTO. Otniela, de la `Bravo, ai stil`, în costum de baie! Apariție răvășitoare
Dieta care luptă cu COVID. Ce alimente să mănânci pentru a-ți ușura boala
Ce i-a mărturisit Sofia mamei sale! Bianca Drăgușanu a amuțit: „Mi-a zis că s-a îndrăgostit,...
Cum a ratat Simona Halep 160.000.000 de euro! Dezvăluirea uluitoare făcută de Ion Țiriac
Horoscopul pe care e invidios și Voropchievici! Cine e cea mai norocoasă zodie a zilei
Cel mai vechi recrutor român face sondaj pe LinkedIn: „Femeile care vor să facă sex...
Efectul Brexit: Benzinăriile din Marea Britanie au rămas fără carburanți. Urmează scene de Mad Max?
BANCUL ZILEI – Sexul te face KO în box!
Adrian Marinescu: „Trebuie să rămânem calmi. Se apropie sfârșitul pandemiei”
Acum e clar! Răzvan Munteanu, prima reacție după ce Delia a anunțat că e gravidă
COMOARA uitată de americani în AFGANISTAN. Este UNICĂ în lume și are o valoare incredibilă
Cât mai costă azi un pachet de țigări Carpați. Doar norocoșii mai au acasă așa...
Din ce este făcută brânza tofu și cum se consumă. Cât de sănătoasă e
ATENȚIE! CREȘTEREA incidenței vine cu NOI REGULI STRICTE, în municipiul CONSTANȚA
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Vestea extrem de tristă a momentului în România: A MURIT într-un cumplit accident rutier
Toți cei VACCINAȚI cu PFIZER trebuie să știe asta! Dovezile aruncă totul în aer
Ce se întâmplă în aceste clipe cu Ion Iliescu? Se știe doar că medicii îl...
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Antreprenorul român care era pe punctul de a-şi vinde businessul cu preţul unei maşini. A...