• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

Coreea de Nord îi va pedepsi pe cei care nu au deplâns sincer moartea lui Kim Jong II

Coreea de Nord îi va pedepsi pe cei care nu au deplâns sincer moartea lui Kim Jong II
Regimul nord-coreean îi va pedepsi pe cei care nu au participat la manifestările prelejuite de moartea lui Kim Jong II.

Regimul nord-coreean îi va pedepsi pe cei care nu au participat la manifestările prelejuite de moartea lui Kim Jong II, potrivit unei surse anonime citate de publicația sud-coreeană Daily NK. Aceștia vor fi condamnați la cel puțin șase luni de muncă fizică.

Același tip de pedepsă îl vor primi și cei care „au participat însă nu au vărsat nicio lacrimă și nu au părut sinceri în durerea lor”, potrivit Huffington Post.

Cei care vor fi găsiți vinovați se vor alătura celor 200.000 de nord-coreeni care trudesc deja în lagărele de muncă.

Un raport Amnesty International estima în luna mai a anului trecut că 40% dintre cei închiși în astfel de lagăre ajung să moară de foame. Chiar dacă numărul celor care nu au „respectat” moartea lui Kim Jong Il este încă incert, Daily Mail estimează că acesta ar fi de ordinul miilor.

Măsurile au fost făcute publice la scurt timp după ce s-a anunțat că trupul îmbălsămat al fostului dictator nord-coreean va fi expus permanent în Palatul Memorial Kumsusan din Phenian. AP notează că există și planuri pentru ridicarea unei statui în cinstea fostului lider pentru a se sărbători „imortalitatea” acestuia. În plus, data de 16 februarie, ziua de naștere a lui Kim Jong Il, va fi numită „The Day of the Lodestar” în onoarea renumelui lui Jong Il vizavi de testările de rachete din Coreea de Nord din 1998 și 2009.

Inchide