Cum ar putea arăta casele în care vor locui pentru prima dată astronauții pe Lună – FOTO

Publicat: 12 12. 2020, 15:36
Cum ar putea arăta casele în care vor locui pentru prima dată astronauții pe Lună / Sursă FOTO: Agenția Spațială Europeană

NASA vrea să trimită din nou un bărbat și o femeie pe Lună până în 2024. De asemenea, Agenția Spațială Europeană crede că structurile vor fi contruite în următorul deceniu.

Noile imagini publicate de Agenția Spațială Europeană arată cum ar putea arăta casele în care vor locui primii astronauți care se vor stabili pe Lună.

NASA s-a angajat să trimită din nou un bărbat și o femeie pe Lună până în 2024, relatează The Times și a dezvăluit numele a 18 astronauți eligibili.

O parte a noii misiuni va implica construirea unei colonii durabile pe Lună, unde inginerii să poată învăța cum să utilizeze resursele lunare, cum ar fi apa din gheața aflată în cratere. De asemenea, vor studia zone neexplorate și vor oferi o bază de unde astronauții ar putea decola pe Marte, unde NASA vrea să trimită un bărbat și o femeie până în anii 2030.

În ce vor locui primii oameni care se vor stabili pe Lună

Aidan Cowley, consilier la Agenția Spațială Europeană (ESA), a declarat că „nu se mai pune problema dacă acest lucru se va întâmpla”.

„Trebuie să se întâmple pentru că dacă suntem cu adevărat serioși în legătură cu explorarea Lunii sau a planetei Marte sau oriunde dincolo de asta, aceasta este tehnologia pe care trebuie să o stăpânim foarte curând”, a declarat acesta.

Specialistul crede că structurile cilindrice în care trăi astronauții vor începe să fie construite în mai puțin de un deceniu, dar trebuie să îi protejeze împotriva expunerii la radiații.

De asemenea, Aidan Cowley a condus echipa care a studiat regolitul, solul de pe lună, care este la fel de subțire ca zahărul glazurat și care ar putea fi folosit pentru a construi cărămizi de protecție.

Oamenii de știință cred că utilizarea pereților și a acoperișului de regolit groase de un metru va proteja clădirile împotriva radiațiilor și a temperaturilor scăzute de pe Lună. Cărămizile construite folosind stratul superior al solului ar fi colectate de roboți și transformate în cărămizi de imprimante 3D înainte de a fi lăsate să se usuce la soare.

Solul lunar – material-cheie

Este posibil ca astronauții să trăiască în habitate mobile sub presiune în primii câțiva ani, dar o bază mai permanentă ar urma să fie amplasată lângă craterul Shackleton. Aceasta se află la polul sud al lunii, unde există o lumină solară aproape constantă, iar panourile solare ar putea furniza energie. Craterul conține gheață care ar putea fi extrasă pentru a furniza hidrogen și oxigen pentru crearea aerului respirabil, dar și combustibil.

„Intenția mea este să construiesc o bază permanentă pe Lună. Adică este o stație deschisă, pentru diferite state membre, pentru diferite state de pe glob”, a declarat Jan Wörner, directorul general al Agenției Spațiale Europene.

Lui Jan Wörner îi place să numească noua așezare „Satul Lunii” și ar reprezenta un salt uriaș în explorarea spațiului.