Deutsche Bank va plăti 75 de milioane de dolari pentru a ÎNCHIDE procesul intentat de acuzatorii lui Jeffrey Epstein

Deutsche Bank va plăti 75 de milioane de dolari pentru a ÎNCHIDE procesul intentat de acuzatorii lui Jeffrey Epstein
FOTO - Profimedia
Publicat: 18/05/2023, 15:19
Actualizat: 18/05/2023, 15:27

Deutsche Bank a fost de acord să plătească până la 75 de milioane de dolari pentru a soluționa un proces intentat de mai multe femei care au susținut că banca a avut beneficii financiare de pe urma traficului de ființe umane, având în vedere că l-a păstrat drept client pe Jeffrey Epstein.

Acordul rezolvă o acțiune colectivă adusă în instanța federală din Manhattan și a fost confirmat de avocații acuzatorilor. Pentru a fi efectuată plata, este necesară aprobarea instanței.

Banca germană este acuzată că „a ales profitul în locul respectării legii” și știa că va „câștiga milioane de dolari din facilitarea traficului sexual al lui Epstein”.

Jeffrey  Epstein a fost client Deutsche Bank din 2013 până în 2018, timp în care a depus peste 110 milioane de dolari

Epstein, prietenii săi și entitățile pe care le controla, au deschis mai mult de 40 de conturi la bancă, potrivit documentelor judiciare, depunând un total combinat de peste 110 milioane de dolari în active.

Purtătorul de cuvânt al Deutsche Bank, Dylan Riddle, a refuzat să discute despre acord, dar banca a recunoscut „o eroare” în a-l păstra pe  Epstein drept client.

Riddle a mai spus că Deutsche Bank a investit peste 4 miliarde de euro pentru a-și consolida controalele și a angajat mai mulți oameni pentru a lupta împotriva criminalității financiare.

David Boies, unul dintre avocații acuzatorilor, a declarat că abuzurile lui Epstein necesită „colaborarea și sprijinul multor persoane și instituții puternice. Apreciem disponibilitatea Deutsche Bank de a-și asuma responsabilitatea pentru rolul pe care l-a avut”, notează Reuters.

Epstein a fost client Deutsche Bank din 2013 până în 2018. El a murit în august 2019, în închisoare, în timp ce aștepta să fie judecat pentru trafic sexual, în ceea ce medicii legiști din New York au catalogat drept o sinucidere.

Jeffrey Epstein și-a încheiat testamentul cu două zile înainte să se sinucidă în închisoare

Jeffrey Epstein și-a pus afacerile în ordine stabilind ce se va întâmpla cu averea sa estimată la 577 milioane de dolari, cu numai două zile înainte să își ia viața, în timp ce era în închisoare pentru acuzații de abuz sexual și trafic de minori la Centrul Metropolitan de Corecție din Manhattan.

Potrivit testamentului, averea lui Epstein constă în 56 de milioane de dolari cash, venituri fixe de peste 14 milioane de dolari, aproape 113 milioane de dolari în acțiuni, în jur de 195 de milioane de dolari în capital privat și fonduri speculative și șase proprietăți în valoare de 178 de milioane de dolari.

Omul de afaceri a fost descoperit mort în celula în care era deținut pentru acuzații de abuz sexual și trafic de minori la Centrul Metropolitan de Corecție din Manhattan, pe 10 august 2019, la vârsta de vârsta de 66 de ani.

Miliardarul Jeffrey Epstein, acuzat de trafic de minore, risca până la 45 de ani de închisoare

Epstein era judecat pentru abuz sexual și trafic de minori. A fost reținut fără avea dreptul la cauțiune.

Miliardarul Jeffrey Epstein, un fost apropiat al lui Bill Clinton, Donald Trump şi prinţul Andrew, risca o pedeapsă de până la 45 de ani de închisoare. Epstein care a fost arestat pe 6 iulie 2019, în New Jersey, și a pledat nevinovat.

Pe numele său au fost formulate două capete de acuzare pentru trafic de minori, pentru care risca o pedeapsă cu până la 45 de ani de închisoare.

În urmă cu 14 ani, Epstein, care avea legături cu Hollywood-ul și lumea politică din SUA, a fost condamnat la 18 luni de închisoare, după ce a pledat vinovat la acuzațiile de solicitare a serviciilor unor prostituate. Atunci, el a fost acuzat că, împreună cu asistenții săi personali, ademenea minore în locuința sa din Palm Beach, Florida, sub pretextul „masajelor”. Ulterior, acesta le viola sau agresa sexual și le plătea cu sume cuprinse între 200 și 1.000 de dolari. Sentința i-a fost apoi redusă la 13 luni, cu un an de supraveghere judiciară.

Totodată, a fost înscris în registrul național al infractorilor sexuali. În închisoare, Epstein a trăit într-o celulă privată. El putea părăsi închisoarea 12 ore pe zi, pentru a merge la birou, o situație criticată de multă lume.

Înainte de condamnare, Epstein era apropiat al unor celebrităţi precum Donald Trump, Bill Clinton, Chris Tucker, Kevin Spacey, Larry Summers şi Mort Zuckerman. Numărându-se printre donatorii Fundației Clinton Foundation, Epstein i-a asigurat de mai multe ori fostului preşedinte american transportul în străinătate cu avionul său privat. Iar Spacey și Tucker au folosit avionul Boeing 727 al lui Epstein pentru deplasări în interes caritabil în Africa.

Vă recomandăm să citiți și:
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune...
Ce s-a putut observa de 1 mai în blestematul loc de la 2 Mai, unde...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Un fost ministru a fost filmat omorându-și în bătaie soția, într-un restaurant. Imaginile au stârnit...
Pescobar, cu 12 gagicuțe la mare: Și-a lăsat iubita acasă și a făcut show de...
Ai cumpărat mici de mangaliță din supermarketurile Lidl? Ce ingrediente conțin, de fapt
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de...
Adevărul despre starea gravă a lui Florin Piersic! Breaking news!
Ies la lumină noi detalii în cazul fetiței și bătrânei din Călărași, care ar fi...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
RISC MAJOR în spațiul cosmic! Un cercetător avertizează că „suntem LA LIMITĂ”
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia anunțată de Moscova pe 1 Mai: S-A ÎNCHEIAT
Cum să treci de la falsificat de permise la un garaj de sute de mii...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Florin Piersic, ajuns de urgență pe masa de operație! Care este starea de sănătate a...
"A făcut o mare greșeală că a renunțat la profesia de actor". Carmen Tănase, declarații...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Nebuloasa Cap de Cal, observată în detalii fără precedent cu Telescopul Webb