Harvey Weinstein, supravegheat zi și noapte în celulă, pentru a nu avea aceeași soartă ca Jeffrey Epstein (TMZ)

Harvey Weinstein, supravegheat zi și noapte în celulă, pentru a nu avea aceeași soartă ca Jeffrey Epstein (TMZ)
Harvey Weinstein, supravegheat zi și noapte în celulă, pentru a nu avea aceeași soartă ca Jeffrey Epstein (TMZ) / Foto: Wikipedia.org
Publicat: 23/11/2020, 07:30

Mogulul Harvey Weinstein, condamnat la închisoare pentru mai multe fapte de viol, este supravegheat non stop după gratii. Autoritățile vor să se asigure că acesta nu va avea soarta unui alt prădător sexual, miliardarul Jeffrey Epstein, care a fost găsit mort în celula sa.

Miliardarul în vârstă de 66 de ani a fost găsit fără suflare, în celula sa, în august 2019, în timp ce aștepta procesul în New York City. Poliția a încadrat moartea lui Epstein la sinucidere, deoarece acesta avea cearșafuri în jurul gâtului.

Decesul acestuia a ridicat însă numeroase semne de întrebare, scrie Daily Mail.

La rândul său, Harvey Weinstein, în vârstă de 68 de ani, a fost condamnat la 23 de ani de închisoare pentru viol și camerele sunt ațintite asupra lui, în Wende Correctional Facility din New York, scrie TMZ.

Autoritățile vor să asigure că Weinstein nu va muri după gratii, așa cum s-a întâmplat cu Epstein, devenit subiectul multor teorii ale conspirației.

Miliardarul-violator Epstein s-a sinucis după gratii

Nivelul de supraveghere este însă net superior față de celula lui Epstein. Miliardarul s-a sinucis după ce gardienii nu l-au verificat și camerele CCTV nu funcționau în momentul incidentului.

Multe voci au sugerat că Epstein a fost ucis, din cauza cunoștințelor sale cu privire la anturajul său.

În ianuarie, presa a intrat în posesia unor fotografii șocante de la autopsia lui Epstein, în care se poate observa gâtul însângerat al pedofilului care a ales să-și curme viața.

140 de ani de închisoare pentru Harvey Weinstein

La rândul său, Weinstein, unul dintre cei mai mari moguli de la Hollywood, producătorul a numeroase filme de succes, a fost condamnat în februarie pentru agresiune sexuală și viol. Acesta a făcut recurs la decizia instanței.

În martie, Weinstein a fost transferat la Wende Correctional din Rikers. Mogulul se confruntă cu 11 acuzații de viol în California. Dacă va fi găsit vinovat pentru toate aceste fapte, Weinstein riscă o pedeapsă de 140 de ani după gratii.

Silviu Bănilă
Silviu Bănilă are o experiență de 14 ani, cu precădere în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2006. Între 2007-2009 a lucrat la revista și site-ul „4TuningRo”, ambele produse dedicate citeste mai mult