Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat. BREAKING NEWS

Redactor:
Gândul
Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat. BREAKING NEWS
Procurorul acceptă eliberarea fostului director al Fondului Monetar Internațional Dominique Strauss-Kahn pe propria răspundere, anunță postul de televiziune Bloomberg TV, citat de AFP.

UPDATE 20.15 Femeia care îl acuză peStrauss-Kahn a făcut curățenie în altă cameră înainte de a denunțafaptele

Presupusa victimă a lui Dominique Strauss-Kahn a oferit, subjurământ, „o descriere eronată” a agresiunii sexuale suferite,omițând să precizeze că a făcut curat în altă cameră înainte de adenunța faptele incriminate, a dezvăluit vineri procurorul, citatde AFP.

„Reclamanta a recunoscut de atunci că descrierea sa a fost eronatăși că după incidentul din camera 2806 a făcut curățenie în cameravecină, apoi s-a întors în camera (lui Dominique Strauss-Kahn)înainte de a raporta incidentul superiorului său”, a explicatbiroul procurorului Cyrus Vance într-o scrisoare adresatăavocaților fostului director al FMI și datată joi.

În săptămânile următoare faptelor, tânăra a povestit de „mai multeori” anchetatorilor că după ce a fost agresată, s-a refugiat peculoarul de la etajul 28 al hotelului, undese afla camera luiDominique Strauss-Kahn, precizează documentul.

Ea a explicat că a așteptat astfel ca presupusul său agresor săiasă din cameră pentru a denunța faptele superiorului său, ajuns laetaj la scurt timp după presupusa agresiune.

„Reclamanta a reiterat această versiune a faptelor sub jurământ, înfața Camerei de acuzare (grand jury)”, a precizat biroulprocurorului.

Magistratul a precizat că „în timpul anchetei, reclamanta i-amințit pe asistenții procurorului în legătură cu mai multe altesubiecte cum ar fi trecutul său, circumstanțele prezentate șirelațiile personale”.

În cadrul unei scurte audieri-surpriză de zece minute la tribunaluldin Manhattan, procurorul Cyrus Vance i-a cerut judecătorului să îiridice arestul la domiciliu lui Dominique Strauss-Kahn, în urmadezvăluirilor care au decredibilizat-o pe reclamantă, o cameristăoriginară din Guineea, în vârstă de 32 de ani. Aceasta din urmăafirmă că Strauss-Kahn a încercat să o violeze la 14 mai într-ocameră a hotelului Sofitel din New York.

Justiția newyorkeză l-a eliberat pe propria răspundere pe DominiqueStrauss-Kahn, afirmând însă că cercetarea lui pentru agresiunisexuale va continua. Cauțiunea în valoare de șase milioane dedolari i-a fost restituită acuzatului, care nu și-a recuperat însăpașaportul, păstrat de justiția americană. O audiere ulterioarăeste fixată pentru 18 iulie.

Procurorul din Manhattan se îndreaptă către abandonarea acțiuniijudiciare curente împotriva lui Strauss-Kahn, a recunoscut vineriunul dintre avocații acuzării, asigurând însă că dispune de „dovezimateriale” care îl incriminează pe fostul director al FMI detentativă de viol.

„Credem că procurorul districtului pune bazele unei abandonări aacțiunii judiciare”, a declarat Kenneth Thompson în fața presei,după audiere.

El a menținut totuși acuzațiile clientei sale, calificând drept”minciuni” informațiile potrivit cărora ea ar fi implicată întrafic de droguri, unul dintre motivele care a determinat acuzareasă se îndoiască de mărturia sa.

„Ea nu a schimbat nici măcar un cuvânt” din versiunea sa asuprafaptelor, a adăugat avocatul, contrazicând declarațiileprocurorului din Manhattan.

Thompson a declarat că clienta sa i-a spus: „Voi apărea în fațacamerelor de luat vederi pentru a spune lumii întregi ce a făcutDominique Strauss-Kahn”. El a recunoscut însă că tânăra a „comiserori”.

UPDATE 20.09 Dominique Strauss-Kahn „va fiachitat”, a declarat vineri Benjamin Brafman, unul dintre avocațiisăi, după o audiere în cursul căreia justiția americană a decis săîl elibereze pe propria răspundere pe fostul director al FMI fărăsă renunțe la urmărirea lui pentru agresiune sexuală, relateazăAFP.

Ultimele elemente în acest caz „ne consolidează convingerea că vafi achitat (…) Este o mare ușurare”, a declarat Brafman.

Kenneth Thompson, avocatul presupusei victime, a declarat însă căclienta sa „nu a schimbat nici măcar un cuvânt” din versiunea saasupra faptelor petrecute la 14 mai în camera hotelului Sofitel dinManhattan, și a dat asigurări că dispune de „dovezi materiale”.

UPDATE 19.19 Dominique Strauss-Kahn a fosteliberat pe propria răspundere, vineri, după o audiere-surpriză latribunalul din Manhattan, dar dosarul său „nu este închis”, aafirmat judecătorul, citat de AFP.

Justiția newyorkeză a renunțat vineri la arestul la domiciliu allui Dominique Strauss-Kahn, afirmând însă că cercetarea lui pentruagresiuni sexuale va continua.

Dominique Strauss-Kahn a fost eliberat pe propria răspundere, adecis judecătorul Michael Obus, precizând că dosarul DSK „nu esteînchis”. Cauțiunea în valoare de șase milioane de dolari i-a fostrestituită acuzatului, care nu și-a recuperat însă pașaportul,păstrat de justiția americană. O audiere ulterioară este fixatăpentru 18 iulie.

În cadrul unei scurte audieri-surpriză de zece minute la tribunaluldin Manhattan, procurorul Cyrus Vance i-a cerut judecătorului să îiridice arestul la domiciliu lui Dominique Strauss-Kahn, în urmadezvăluirilor care au decredibilizat-o pe reclamantă, o cameristăoriginară din Guineea, în vârstă de 32 de ani. Aceasta din urmăafirmă că Strauss-Kahn a încercat să o violeze la 14 mai într-ocameră a hotelului Sofitel din New York.

Strauss-Kahn, care purta o cravată albastru deschis și un costumsobru, a urcat pe scările tribunalului cu aproximativ 40 de minuteînainte de începerea audierii, împreună cu soția sa, Anne Sinclair,îmbrăcată într-un sacou alb și rochie neagră. Cuplul, care părea săîși rețină zâmbetul, nu a făcut niciun semn în direcția zecilor dejurnaliști care așteptau în spatele barierei metalice.

Vestea eliberării așteptate a lui Strauss-Kahn, în vârstă de 62 deani, a avut efectul unui „trăsnet” potrivit expresiei fostuluipremier francez Lionel Jospin, afacerea costându-l postul pe fostuldirector al FMI și ruinând speranțele privind candidatura sa laalegerile prezidențiale din 2012.

Potrivit New York Times (NYT), care a dezvăluit joi seara cădosarul acuzării este „pe cale să se prăbușească”, nu existăîndoială că fostul director al FMI a avut o relație sexuală cureclamanta. Dar „procurorii nu cred mare lucru din ce le-a spusreclamanta nici în legătură cu faptele, nici cu ea însăși”,potrivit cotidianului, care citează doi anchetatori.

Potrivit NYT, anchetatorii sunt convinși că tânăra cameristă, învârstă de 32 de ani, i-a mințit „de mai multe ori” de la începutulacestui caz, la 14 mai. Ei o suspectează că este implicată înactivități criminale cum ar fi traficul de droguri și spălarea debani.

Mai multe persoane au depus în cursul ultimilor doi ani 100.000 dedolari în contul ei bancar, potrivit cotidianului. Ea ar fi mințitși în legătură cu cererea de azil în Statele Unite, unde locuieștedin 2002.

În cadrul unei conversații telefonice cu un bărbat condamnat pentrutrafic de droguri, „ea a discutat despre interesul de a continua săsusțină acuzațiile” împotriva lui Strauss-Kahn la mai puțin de 24de ore de la începutul scandalului, la 14 mai, adaugă cotidianul.Această conversație a fost înregistrată de anchetatori.

Întrebat, vineri, de New York Times, unul dintre avocațiicameristei, Kenneth Thompson, nu a dezmințit aceste informații, dara precizat că „nimic nu schimbă faptul foarte important căDominique Strauss-Kahn a comis o agresiune sexuală violentă”.

UPDATE 17.47 Decizia îi revine acumjudecătorului Michael Obus care ar putea să se pronunțe vineri încadrul unei audieri-surpriză la ora 11.30 (18.30 GMT) a luiDominique Strauss-Kahn la tribunalul penal din Manhattan.

Dacă se va întâmpla astfel, cauțiunea de un milion de dolari șigaranția de cinci milioane de dolari fixate de judecător în cadrulplasării în arest la domiciliu a lui Dominique Strauss-Kahn arputea să îi fie restituite.

La o lună de la arestarea fostului director al FMI într-un avion cese pregătea să decoleze spre Paris, New York Times a generatsurpriză, joi seara, afirmând că dosarul acuzării este „pe punctulde a se prăbuși, anchetatorii descoperind lacune majore în privințacredibilității” cameristei.

Potrivit cotidianului, „judecătorul Michael Obus ar trebui săanalizeze posibilitatea de a relaxa condițiile excepționale depunere în libertate supravegheată impuse lui Strauss-Kahn dupăinculpare”.

Fost favorit la alegerile prezidențiale franceze, care pledeazănevinovat, el „ar putea fi eliberat” și i s-ar putea ridica arestulla domiciliu, „deoarece este puțin probabil ca acuzații grave să seconcretizeze împotriva lui” scrie cotidianul american. Strauss-Kahn”va avea dreptul să călătorească în interiorul Statelor Unite”,judecătorul păstrându-i însă pașaportul, adaugă cotidianul.

Potrivit postului de televiziune NBC, audierea nu se va referidecât la acest punct, procurorul Cyrus Vance nefiind pregătitpentru moment „să claseze cazul”.

Potrivit New York Times, care citează doi anchetatori, nu existăîndoială că fostul director general al FMI a avut o relație sexualăcu tânăra cameristă de origine guineeană a hotelului Sofitel dinManhattan. Dar „procurorii nu cred mare lucru din ce le-a spusreclamanta în legătură cu faptele sau cu ea însăși”, potrivitcotidianului.

Într-un e-mail adresat cotidianului, avocatul presupusei victime,Kenneth Thompson, nu a dezmințit aceste dezvăluiri. Dar a apreciatcă nimic nu schimbă faptul foarte important că DominiqueStrauss-Kahn a comis o agresiune sexuală violentă într-o cameră ahotelului Sofitel”.

UPDATE 17.19 „Procurorul este de acord cueliberarea lui DSK pe propria răspundere”, a dezvăluit televiziuneaBloomberg, care citează surse apropiate dosarului, precizând căacuzatului îi va fi restituită cauțiunea.

Procurorul din New York a fost de acord cu eliberarea fostuluidirector al Fondului Monetar Internațional Dominique Strauss-Kahnpe propria răspundere, la o lună și jumătate de la plasarea sa înarest la domiciliu pentru agresiuni sexuale, anunță vineri postulde televiziune Bloomberg, citat de AFP.

Vom reveni cu amănunte.

Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
FOTO. Loredana Groza, dezbrăcată total în aşternuturi! Şi-a lăsat sânii la vedere şi fanii au...
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
Live video Dinamo – UTA Arad Scor. Sigurul site care transmite live meciul
Dezvăluiri incredibile la peste 30 de ani de la Revoluție: 'Am căutat sacii cu cadavrele...
EXCLUSIV. Bărbatul celebru de pe lista neagră a SPP-ului. Ce se întâmplă cu el la...
Rezultate parţiale BEC de la ALEGERI LOCALE 2020 | Primăria Sectorului 1 se joacă la...
Secția de votare cu prezență de 0% la urne
Tragedie uriașă în showbiz! Vedeta a fost găsită moartă în casă! S-a sinucis
Dana Budeanu, spectacol total dupa infrangerea Gabrielei Firea: SARACILOR! Continuarea e halucinanta
În timpul unei SCUFUNDĂRI, o tânără a făcut o descoperire ȘOCANTĂ pe fundul mării. „Cum...
Pandele a rupt tăcerea! Calvarul prin care a trecut soția lui în ultimele luni. Nimeni...
Live video Hermannstadt – Botoșani Live SCORE. Gol spectaculos
Ultima oră: Nicușor Dan, procente în scădere. Mai are vreo șansă Firea?
Un bărbat a decis să mănânce numai cartofi timp de un an. Ce s-a întâmplat...
Descoperă România cum nu ai mai văzut-o. Destinaţii de vacanţă magice la doi paşi de...
Povestea „ultimului dictator din Europa”. Şi cine sunt „minigarhii” care îl ajută să facă miliarde...
Inchide