DOMINIQUE STRAUSS-KAHN, fostul șef al FMI, VA FI ELIBERAT. Ce CAUȚIUNE plătește

Redactor:
Mihai Schiau
Strauss-Kahn va trebui să predea toate documentele care l-ar putea ajuta să călătorească în Franța. În plus, fostul șef FMI va purta o brățară electronică de supraveghere, iar casa în care va locui alături de soția sa va fi monitorizată video. Totodată, va fi angajată o firmă de securitate, ai cărei angajați vor fi înarmați și vor păzi casa în care va sta Strauss-Kahn. VEZI AICI POZE DIN ÎNCHISOARE cu FOSTUL ȘEF AL FMI

UPDATE 23:26 CNN: Următoarea audiere va avea loc pe 6iunie.

UPDATE 23:23 CNN: Dominique Strauss-Kahn va mai petreceo noapte în arest. Pachetul de cauțiune va fi semnat abiavineri

UPDATE 23:06 Dominique Strauss-Kahn va fi eliberatpentru o cauțiune de un milion de dolari. De asemenea, au fostfixate garanții asiguratorii de 5 milioane de dolari. Strauss-Kahnva trebui să predea toate documentele care l-ar putea ajuta săcălătorească în Franța. În plus, fostul șef FMI va purta o brățarăelectronică de supraveghere, iar casa în care va locui alături desoția sa va fi monitorizată video. Totodată, va fi angajată o firmăde securitate, ai cărei angajați vor fi înarmați și vor păzi casaîn care va sta Strauss-Kahn.


UPDATE 22:56 Dominique Strauss-Kahn va fiELIBERAT pe cauțiune, anunță CNN. Instanța de judecată a admis ceade-a doua cerere de eliberare pe cauțiune depusă de avocațiifostului șef FMI.

UPDATE 22:52 Procurorul american: „DominiqueStrauss-Kahn a vrut să plece repede din țară, știind că are unavion care să-l ducă repede în Franța”

UPDATE 22:51 Procurorii americaniargumentează că Dominique Strauss-Kahn are „motive întemeiate săfugă” dacă va fi eliberat pe cauțiune.

Dominique Strauss-Kahn are la dispoziție „mijloace personale,politice și financiare pentru a fugi. Este o personalitateinternațională, care are influență în întreaga lume”, a declaratprocurorul John McConnell pentru a convinge judecătorul să nuaprobe eliberarea sa pe cauțiune.

Potrivit procurorului, acordarea eliberării pe cauțiune, așa cumpropune apărarea, „nu este rezonabilă”.

„Nu am văzut nimic din activele inculpatului”, a argumentatprocurorul, explicând că titlul de proprietate al casei de laWashington propusă drept garanție nu este pe numele luiStrauss-Kahn, ci pe cel al soției sale. (Mediafax)

UPDATE 22:39 Avocatul lui Strauss-Kahn a cerut”cele mai restrictive condiții” pentru clientul său, în caz că vafi eliberat pe cauțiune. Fostul șef FMI ar fi echipat cu o brățarăelectronică, iar casa în care ar locui alături de soția lui va fisupravegheată video, a declarat în fața judecătorilor WilliamTaylor, avocatul lui Strauss-Kahn. De asemenea, se va plăticauțiunea de 1 milion de dolari. El îi acuză pe toți cei care seopun eliberării lui Strauss-Kahn.

Urmărește LIVE imagini de la tribunalul din New York care judecăsoarta lui Dominique Strauss-Kahn.

Streaming Video by Ustream.TV

UPDATE 22:32 CNN:După o scurtă pauză, a început depoziția apărării.

UPDATE 22:20 „Cariera lui Strauss-Kahn este ruinată, iarzilele când conducea FMI-ul – doar o amintire”, scrie Yahoo.

UPDATE21:57 Unul dintre avocații apărării susține că Strauss-Kahn a fostinculpat, însă nu s-a precizatînvinuirea.

UPDATE 21:44 ȘEFUL FMI a ajuns la tribunal.Strauss-Kahn le-a zâmbit soției și fiicei, aflate în sala detribunal, anunță CNN. Acuzarea i-ar fi spus judecătorului că seopune eliberării lui Strauss-Kahn, deoarece există riscul ca acestasă plece din țară.


Fostul șef al FMI, Dominique Strauss-Kahn, a fost adus în fațainstanței din Manhattan, unde avocații săi vor încerca, pentru adoua oară, să obțină eliberarea pe cauțiune a clientului lor, scrieABC News.

Avocații au promis că vor plăti cauțiunea de un milion de dolariși că Strauss-Kahn va purta permanent o brățară electronică demonitorizare. Dacă va fi eliberat, fostul șef al FMI va locuialături de fiica sa Camille (24 de ani), studentă la un master alUniversității Columbia. De asemenea, apărătorii lui Strauss-Kahn auanexat cererii de eliberare mai multe documente, unul atestând căStrauss-Kahn este proprietarul casei unde ar urma să locuiascăalături de fata sa. Avocații speră ca aceste documente sărisipească orice îndoială că fostul șef al FMI ar putea părăsi SUA,principalul motiv pentru care Strauss-Kahn nu a fost eliberat pecauțiune prima dată.

„Trecutul lui Dominique Strauss-Kahn recomandă o eliberare pecauțiune. El este un soț și un tată iubitor și un diplomat, avocat,politician, economist și profesor reputat la nivel internațional,care nu are antecedente penale”, se arată în cea de-a doua cererede eliberare.

În prezent, Strauss-Kahn este deținut într-o aripă separată aînchisorii Rikers Island din Manhattan. Daily News a reușit să punămâna pe o fotografie cu fostul șef FMI în interiorul celulei, încare acesta apare purtând o cămașă anti-suicid.

Audierea este programată în jurul orei 21.15 (oraRomâniei). Vom reveni cu amănunte.

×

Ziua Marinei Române, fără spectatori. Klaus Iohannis și Ludovic Orban participă la evenimentele din Portul Militar Constanţa

Publicată de Gandul pe Sâmbătă, 15 august 2020
Gândul LIVE!
Inchide