Dramaturgul britanic Alan Bennett, jefuit de două românce

Dramaturgul britanic Alan Bennett, jefuit de două românce
Dramaturgul britanic Alan Bennett a declarat că și-a pierdut încrederea în "bunătatea străinilor" după ce a fost jefuit de două hoațe de buzunare, despre care poliția britanică presupune că ar fi originare din România, informează express.co.uk.
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 25/04/2012, 18:30

Dramaturgul britanic Alan Bennett a declarat că și-a pierdutîncrederea în „bunătatea străinilor” după ce a fost jefuit de douăhoațe de buzunare, despre care poliția britanică presupune că ar fioriginare din România, informează express.co.uk.

Dramaturgul britanic în vârstă de 76 de ani susține că a fostabordat de două femei – despre care poliția britanică crede că arfi originare din România – în timp ce se afla în magazinul Marks& Spencer din nordul Londrei. Cele două femei i-au semnalatfaptul că și-a murdărit partea din spate a hainei cu înghețată șis-au oferit să îl ajute să o curețe. Hoațele l-au făcut să creadăcă înghețata se topise și curgea pe haina sa, amenințând sămurdărească o porțiune tot mai mare, convingându-l astfel să și-oscoată.

Într-un buzunar al hainei se afla suma de 1.500 de lire sterlinepe care tocmai o scosese de la un bancomat. După ce a ajuns lamașina sa, în parcare, Alan Bennett a realizat că nu mai aveaplicul cu bani.

„M-au ajutat cu multă amabilitate să curăț haina cu un șervețelpe care una dintre ele l-a scos din poșetă. Un bărbat – cred că eraenglez -, robust și în jurul vârstei de 50 de ani, a venit și mi-aadus alte câteva șervețele”, a relatat dramaturgul britanic într-unarticol publicat în The London Review of Books.

„Se pare că înghețata s-a prelins și a ajuns în multe locuri alehainei, iar ele m-au convins să o scot de pe mine, ca să mă ajutesă o curăț. După aceea, mi-am pus haina și le-am mulțumit dininimă, însă ele mi-au întrerupt brusc elanul de gratitudine,dispărând foarte repede. M-am întors la mașină, gândind că esteatât de frumos să constați că încă există oameni, care, deși totalnecunoscuți, pot să fie atât de altruiști. Abia când eram pepunctul de a urca în mașină, mi-am amintit de bani. M-am uitat înbuzunar și, bineînțeles, plicul dispăruse”, a adăugatscriitorul.

Alan Bennett a raportat incidentul unor polițiști din apropiere,care i-au spus că hoții ar putea fi din România. Lăudându-le pehoațe pentru faptul că „sunt foarte bune în meseria lor”,dramaturgul britanic a declarat: „Problema pe care o am acum sereferă la încredere. De acum înainte voi crede mai puțin înbunătatea străinilor”.

Alan Bennett a jucat el însuși rolul de samaritean în trecut,permițându-i unei femei fără adăpost să locuiască timp de mai mulțiani într-o rulotă parcată în curtea reședinței sale din Londra și ascris povestea acestei femei în mult aclamatul roman „The Lady InThe Van”. (Florin Badescu, [email protected])

ŞOC! Telefonul Dianei, devenită peste noapte vedetă în ţară, a fost "spart". Imagini intime au...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
ADEVĂRATA MIZĂ DIN SPATELE CONFLICTUL RUSIA-UCRAINA. Generalul (r) american Ben Hodges: „O nouă ofensivă din...
Lada pregătește viitorul rival de temut pentru Dacia Duster - GALERIE FOTO cu modelul rusesc
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
De ce se teme, de fapt, Vladimir Putin: „Nu de NATO. Știe că nu noi...
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
Restaurantul Papa Ricardo, amendat pentru că a aruncat gunoiul pe domeniul public!
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Cine i-a ucis, de fapt pe studenții de la Iași? Descoperirea ȘOC a polițiștilor
Dezastrul pe care nu l-a prevăzut nimeni la nivel mondial. Anunțul a fost făcut acum:...
Anunț pentru utilizatorii WhatsApp! Ce se întâmplă dacă folosești această combinație
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...