FAMILIA LUI OSAMA BIN LADEN: tatăl miliardar al teroristului s-a căsătorit de 22 de ori, nepoata lui a pozat aproape goală, iar fratele a făcut afaceri cu George W. Bush

Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 23/04/2012, 23:40

Deși „oaia neagră” a familiei se află, cel mai probabil, la”20.000 de leghe” sub Marea Arabiei, „neînțelesul” clan bin Ladenface în continuare afaceri, scrie Daily Mail. Cei mai mulți dintre”bin Ladeni” fac bani frumoși, în diverse domenii de activitate, întimp ce alții au avut mai puțin noroc.

Cei zece ani în care au trăit cu stigmatul „celui mai disprețuitnume de familie din lume” nu prea au contribuit la creștereaprofitului uneia dintre cele mai bogate familii din OrientulMijlociu.

Bin Ladenii, în vacanțăîn Suedia

Dar, chiar dacă bin Ladenii nu au mai putut face afaceri în SUAsau Marea Britanie – lucru de înțeles, după atacurile din 11septembrie -, ei s-au reorientat rapid. Cea mai cunoscută sursă debani pentru rudele teroristului o reprezintă comerțul efectuat înportul Jeddah (Arabia Saudită), de la Marea Roșie. Între timp,Elveția a fost a doua casă pentru mulți dintre urmașii clanului binLaden, în perioada de după 2001.

Întrebarea care se pune astăzi este câte dintre sutele de rudeale lui Osama bin Laden îi vor plânge dispariția. Mulți dintre eiau declarat, de-a lungul anilor, că teroristul își ura numele defamilie și consideră că moartea lui reprezintă „o pagină închisădin istorie”.

Această poză îl înfățișează pe Osama bin Laden (al doilea dindreapta, în pulover verde), pe când avea 14 ani, într-o vacanțăalături de familie, în Falun (Suedia), în 1971. Daily Mail remarcăfaptul că bin Ladenii erau foarte „occidentali”, cel puțin în ceeace privește vestimentația și modul ales pentru deplasare (unCadillac roz).

Tatăl lui Osama s-acăsătorit de 22 de ori și a avut peste 50 decopii

Majoritatea celor din poză (inclusiv Osama) sunt copiii luiSheikh Mohammed bin Laden, un emigrant din Yemen care s-a stabilitîn Arabia Saudită. Averea sa a fost clădită pe spiritul său deantreprenor, dar și pe prietenia care îl lega de regele saudit deatunci.

Mohammed nu s-a rezumat, însă, la afaceri, ci a avut timp șipentru familie. El s-a căsătorit de 22 de ori și a avut peste 50 decopii. Mohammed a făcut bani mulți pentru că a primit drepturileexclusive de a construi toate lăcașurile de cult saudite din Mecca,Medina și Ierusalim. Când a murit, în 1967, Mohammed a lăsatimperiul financiar pe seama fiului său Salem (care apare și el înpoza din Falun), educat la Millfield (Anglia).

Salem a devenit un apropiat al regelui saudit (la fel cum aufost și tații celor doi) și a făcut afaceri inclusiv cu George W.Bush, printr-un asociat comun. Bush urma să devină președinteleSUA, iar în mandatul său Osama bin Laden avea să distrugă turnurilegemene. Teoreticienii conspirației s-au legat de acest aspect în2001, când, la scurt timp după atacurile din 11 septembrie, 13membri ai clanului bin Laden stabiliți în SUA au fost lăsați săplece din țară.

Nepoata lui Osama apozat în lenjerie intimă

La fel ca tatăl său, Salem a murit într-un accident de avion,iar afacerile familiei au fost continuate de fratele său, Bakr,educat la Miami (SUA). El conduce și astăzi businessul cu comerț,ajutat de 12 frați buni sau vitregi. Deși apare rar în public, Bakreste văzut drept figura cea mai importantă din orașul Jeddah.

În plus, bin Ladenii au legături foarte strânse cu firme gigantprecum Microsoft sau Boeing, prin intermediul lui Yeslam bin Laden,un alt frate al lui Osama, care locuiește în Elveția. Fiica luiYeslam, Wafah Dufour, s-a născut în California, a studiat dreptulla Universitatea Columbia, dar cariera ei nu a continuat în aceastădirecție. Ea a pozat în lenjerie intimă, iar acum vrea să se apucede cântat. Daily Mail scrie că, dintre membrii familiei, Wafah parecea mai puțin afectată de „isprăvile” unchiului ei Osama.

Fiii lui Osama, singuriibin Ladeni implicați în acțiuni teroriste

Trecem la rudele directe ale lui Osama. Cel de-al patrulea fiual său (din totalul de nouăsprezece), Omar, care și-a petrecutcopilăria în taberele al-Qaida din Sudan și Afganistan, s-a așezatde câțiva ani la casa lui, renunțând la acțiunile teroriste. El s-acăsătorit cu Zaina, un designer interior mai mare cu 25 de anidecât el. Zaina (55 de ani), al cărei nume original era Jane-FelixBrown, s-a născut în Marea Britanie. Omar a vrut să se mute înRegatul Unit, dar nu a putut obține viză, astfel că el și soția luiîși împart acum timpul între Qatar și Arabia Saudită.

Niciuna dintre rudele prezentate mai sus nu este implicată înacțiuni teroriste. Totuși, unii dintre fiii lui Osama i-au călcattatălui lor pe urme, iar ei reprezintă acum cel mai mare pericol,scrie Daily Mail.

Khalid bin Laden a fost omorât în același timp cu tatăl său, înurma raidului americanilor, de pe 1 mai 2011. O fotografie de lalocul incidentului, reședința lui Osama din Abbottabad, pare săconfirme acest lucru, arătându-l pe Khalid într-o baltă desânge.

În schimb, despre alți fii ai lui Osama nu se știe aproapenimic. Saad bin Laden, care dacă e în viață are în jur de 32 deani, este unul dintre cei care a fugit din Afganistan în Iran, dupăce americanii au invadat țara, în urma atacurilor de la 11septembrie. Rudele lui bin Laden din Iran au fost arestate ladomiciliu, dar se pare că Saad fie a fugit, fie a fost eliberat șis-a întors pe câmpul de luptă.

Membru activ al al-Qaida, Saad ar fi murit în timpul unui atacamerican la granița dintre Pakistan și Afganistan. Totuși, cadavrulsău nu a fost găsit niciodată, iar surse islamiste spun că Saad arfi nevătămat.

Hamza, „prințulmoștenitor al terorii”

Cel mai cunoscut fiu al lui Osama și care, cel mai probabil, îiva urma la conducerea al-Qaida este Hamza. El, dacă este încă înviață, are în jur de 20 ani. În 2005, la doar 14 ani, a apărutîntr-un video de pe internet în care se lupta cu forțele de ordinepakistaneze, înarmat cu o pușcă semiautomată. Într-un alt video,filmat la nunta unui frate al său, Hamza recită o odă închinată luiOsama bin Laden. „Avertizez SUA că poporul său va suferi teribildacă îl vor urmări pe tatăl meu. Lupta contra americanilor estebaza credinței”, sună unul dintre pasajele recitate de Hamza.

Patrick Mercer, parlamentar britanic și expert în securitate,l-a numit pe Hamza „prințul moștenitor al terorii”, după ce fiullui Osama a apărut într-un filmuleț care celebra trei ani de laatacurile teroriste din Londra (7 iulie 2005), în care au murit 56de britanici. În acest video, Hamza cerea distrugerea MariiBritanii, Americii, Franței și Danemarcei. „Oh, Doamne,răsplătește-i pe luptători. Oferă-le talibanilor victoria asuprainfidelilor”, spunea Hamza în acest video.

Hamza bin Laden a fost, de asemenea, implicat în uciderealiderului pakistanez Benazir Bhutto (2007). Iar acum, după ceamericanii i-au ucis într-un mod sângeros tatăl, este de așteptatsă acționeze.

Între timp, ceilalți bin Ladeni continuă să facă bani dinafaceri „pașnice”, continuând afacerile începute acum 80 deani.

Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUPLUL care a DĂRÂMAT gardul de la Târgul de Crăciun, un nou PROTEST! VIDEO
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...