Fidel Castro îl critică pe Mahmoud Ahmadinejad pentru negarea Holocaustului

Redactor:
Matei Ioan
Fidel Castro îl critică pe Mahmoud Ahmadinejad pentru negarea Holocaustului
Liderul cubanez Fidel Castro l-a criticat pe președintele Iranului, Mahmoud Ahmadinejad, pentru negarea Holocaustului, cerând dezarmarea nucleară la nivel global și recomandând Israelului să renunțe la presupusul arsenal atomic

Liderul cubanez Fidel Castro l-a criticat pe președinteleIranului, Mahmoud Ahmadinejad, pentru negarea Holocaustului, cerânddezarmarea nucleară la nivel global și recomandând Israelului sărenunțe la presupusul arsenal atomic, informează CBS.

Castro a declarat că singurul mod prin care Israelul își poategaranta securitatea este renunțarea la arsenalul nuclear.

De asemenea, Castro a recomandat Statelor Unite și Israelului sănu mai recurgă la sancțiuni și amenințări pentru a încerca săoprească programul nuclear iranian. „Problema nu se va rezolva înacest fel, pentru că iranienii nu vor da înapoi în fațaamenințărilor”, a declarat Castro într-un interviu acordat revisteiThe Atlantic.

Reporterul revistei Atlantic, Jeffrey Goldberg, s-a aflat treizile în Cuba pentru a-l intervieva pe Fidel Castro, descriindu-ldrept „slăbit și în vârstă”.

Castro l-a sfătuit pe Ahmadinejad, care a negat Holocaustul înmod repetat, să înțeleagă istoria „unică” a antisemitismului. „Nucred că cineva a fost calomniat mai mult decât evreii. Au fostcalomniați mai mult decât musulmanii”, subliniază Castro.

„Evreii au avut o existență mult mai grea decât a noastră. Nimicnu se compară cu Holocaustul”, subliniază Castro.

Liderul istoric cubanez a făcut aceste declarații chiar înmomentul celebrării Anului Nou evreiesc.

Inchide