FOTO: Incredibila poveste a celui mai mare câine din lume. Măsoară 2 metri lungime, are 114 kilograme și 70.000 de prieteni pe Facebook

Redactor:
Mihai Schiau
La cinci luni, George era deja de mărimea unui Labrador adult și se îngrășa cu un kilogram la fiecare două zile. Familia Nasser continua să-l crească în casă, deși cățelul se izbea cu putere de piesele de mobilier, iar manifestările sale de afecțiune îi puneau la pământ pe stăpâni.

Când britanicii Dave și Christie Nasser l-au adus prima datăacasă pe George, un pui de câine rasa Marele Danez, acesta era „ominge mica și blănoasă”. Astăzi, după cinci ani și jumătate, Georgea ajuns cel mai mare câine din lume: are 1,2 metri înălțime, 2,1metri lungime și cântărește nici mai mult, nici mai puțin de 114,3kilograme, scrie Daily Mail.

La cinci luni, George era deja de mărimea unui Labrador adult șise îngrășa cu un kilogram la fiecare două zile. Familia Nassercontinua să-l crească în casă, deși George se izbea cu putere depiesele de mobilier, iar manifestările sale de afecțiune îi puneaula pământ pe stăpâni.

Când mergeau cu Marele lor Danez în parc, Dave și Christie eraualungați din țarcul unde se joacă puii de câine, pe motiv că Georgei-ar răni pe ceilalți. „Ba din contră”, își laudă Dave animalul decasă, „ceilalți câini alergau în jurul lui, iar el alerga mereu înlateral, de frică să nu-i calce. Ne-am dat seama că uriașul nostruavea o inimă de copil”.

Deși poate părea ciudat, la cât e de mare, George are niștefobii îngrozitoare. „Pe lângă frica de a fi lăsat singur, îi efoarte frică de apă. De fiecare data când sunt în piscină, Georgemârâie disperat de pe margine și mă atenționează să nu mă înec”,povestește amuzat stăpânul.

„Dacă piscina e locul pe care îl urăște cel mai tare, dormitorulnostru e cu siguranță locul pe care îl iubește cel mai mult.Primele cinci-șase luni a dormit cu noi în pat, după care nu a maiîncăput. Atunci, i-am cumpărat propria lui saltea, pe care amașezat-o la capul patului și pe care doarme și acum”, explicăstăpânul uriașului exemplar canin.

Curând, însă, altă etapă: George a atins pubertatea canină.”Adică a început să zgâlțâie toate obiectele de mobilier din casă,cu vigoarea unui gigant”, explică amuzat Dave. Tot în această fază,marele danez a devenit suficient de mare și de înfometat încâtajungea la orice raft din bucătărie și mânca orice. Bunătățilefurate erau doar un bonus pe lângă cele 1,5 kilograme de mâncare pecare le consuma în fiecare zi.

Aproape de vârsta de un an, câinele crescuse atât de mult încâtnu mai putea fi obligat să se miște dacă nu voia. „Când l-am dus laveterinar, și-a amintit că acolo e locul unde a fost castrat și nua mai vrut să se miște. A trebuit să tragem de el să-l ducem pe ușadin spate”, rememorează stăpânul.

În următorii ani, a crescut din ce în ce mai mult: la doi anicântărea 95 de kilograme, la trei – 114 kilograme. Atunci, unprieten le-a sugerat soților Nasser să-l înscrie pe George înCartea Recordurilor. „Eram prea ocupați”, spune Dave.

Și, într-adevăr: peste doar câteva luni a apărut un nou membruîn familie, Annabel, fetița soților Nasser. „Pe George îl deranjaufoarte tare decibelii la care plângea fiica noastră, el fiindobișnuit cu nopți liniștite în dormitorul nostru liniștit pânădeunăzi. Dar îl plăceau păpușile lui Annabel, în special cele carescoteau sunete. Se juca mai mult el cu ele”, povestește Dave.

Într-o zi, pe când soțul ei era la muncă, iar fiica dormea,Christie și-a amintit de sfatul prietenului și a trimis o cerere laCartea Recordurilor. „Oficialii Guiness au venit, l-au măsurat șil-au declarat pe loc cel mai mare câine care a trăit vreodată”,spune Dave despre animalul său de companie, care pe atunci avea”doar” 1,1 metri lungime. Între timp, aproape că și-a dublatrecordul.

Odată cu intrarea în Cartea Recordurilor, George a devenitfaimos, fiind invitat la showul celebrei Oprah Winfrey. „La hotel,ne-au cazat pe toți trei (n.r. cei doi soți plus câinele) într-ocamera luxoasă. Era o singură problemă: George nu avea unde sădoarmă. Noi ne-am întins în pat, el s-a cocoțat pe două divane.Avea capul pe unul dintre ele și picioarele din spate pe celălalt.Burta îi atârna la mijloc”, își amintește Dave.

Până la urmă, Dave și Christie s-au resemnat, s-au culcat ei îndivane și au eliberat patul pentru George. „El e vedeta”, și-auspus cei doi. Și, într-adevăr, Marele Danez a devenit un star: arepropriul fan club, numeroase apariții televizate și o pagină deFacebook care numără 70.000 de „prieteni”.

ALERTĂ! Un nou virus extrem de contagios face ravagii în China. Ce este norovirusul şi...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
FOTO. Loredana Groza, apariție interzisă cardiacilor! Rochia scurtă și mulată a lăsat totul la vedere
Cum a murit, de fapt, sponsorul Simonei Halep! Detalii cutremurătoare despre ultimele clipe de viață:...
ULTIMA ORĂ! S-a aflat prospectul vaccinului anti-COVID-19. Ce reacții adverse produce. Doamne..
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
Dispariție misterioasă în Marea Britanie: 50 de miliarde de lire sterline „sunt ascunse undeva, dar...
Râzi cu lacrimi! Ce a pățit un oltean după ce a chemat acasă o prostituată,...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
Veste GENIALĂ! Medicamente gratuite și compensate! Cine va beneficia de ele
Adevarul despre noii patroni ai lui Dinamo. Fotbalistii cer sprijinul Guvernului Orban. Ce se întâmplă...
AVEM prospectul vaccinului anti-COVID! Este ŞOCANT: Ce scrie în el
9 simptome ale cancerului pe care bărbaţii nu trebuie să le ignore
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Ce s-a întâmplat cu imperiul de miliarde de euro al lui Dinu Patriciu după ce...
Şerban Huidu, pe lista vedetelor afectate de coronavirus. Cum se simte acesta
Inchide