Corina Vârlan
23.04.2012
Internațional

GALERIE FOTO: Ceremonie emoționantă la Berlin. Angela Merkel și-a cerut scuze familiilor victimelor unor ucigași neo-naziști

Cancelarul german Angela Merkel și-a cerut oficial scuze familiilor celor zece victime ale unor ucigași neo-naziști, joi, în timpul unei ceremonii care a avut loc la Berlin.

Cancelarul german Angela Merkel și-a cerut oficial scuze familiilor celor zece victime ale unor ucigași neo-naziști, joi, în timpul unei ceremonii care a avut loc la Berlin, informează BBC.

Este „o rușine pentru statul nostru” a declarat Merkel, care a ținut să promită că va face tot ce este posibil pentru a preveni repetarea unor astfel de crime comise „cu sânge rece”.

Nouă bărbați, cei mai mulți de origine turcă, și o polițistă germană au murit, din anul 2000 și până în prezent, după ce au căzut victimele unei organizații neo-naziste care a fost însă acuzată doar recent de aceste crime.

FOTO: John Macdougall/Mediafax Foto/AFP

Înainte de discursul cancelarului german au fost aprinse lumânări în memoria celor uciși de către membrii organizației neo-naziste, numite National Socialist Underground.

FOTO: John Macdougall/Mediafax Foto/AFP

Merkel a rostit în timpul ceremoniei numele victimelor și a dat detalii despre viețile lor. „Zece lumânări care ard, zece vieți stinse”, a spus ea.

FOTO: John Macdougall/Mediafax Foto/AFP

La scurt timp după finalul ceremoniei, în toată Germania s-a lăsat un minut de tăcere. Trenurile și autobuzele au fost oprite, iar angajatorii și membrii sindicatelor i-au îndemnat pe germani să se oprească din muncă.

×
Inchide