VIDEO | „Unde e Jackie?” – Joe Biden s-a adresat unei parlamentare americane care a murit în urmă cu două luni

VIDEO | „Unde e Jackie?” - Joe Biden s-a adresat unei parlamentare americane care a murit în urmă cu două luni
Sursă Foto - Twitter
Publicat: 29/09/2022, 13:35

Preşedintele american Joe Biden s-a adresat, în timpul unui discurs, unei parlamentare americane decedate. „Unde e Jackie?”, a întrebat liderul democrat în vârstă de 79 de ani, în timpul unei alocuţiuni dedicate luptei împotriva obezităţii şi insecurităţii alimentare.

„Vreau să le mulţumesc tuturor celor care se află aici”, a spus Joe Biden, menţionându-i pe alţi doi legislatori implicaţi în mod special în aceste eforturi, un republican şi un democrat.

Biden a părut să o caute cu privirea în sală pe fosta membră a Camerei reprezentanţilor Jackie Walorski, o politiciană republicană din Indiana care a murit la începutul lui august într-un accident de maşină şi care era foarte angajată în lupta împotriva malnutriţiei.

Între altele, Walorski a contribuit activ la pregătirea unui summit consacrat acestei probleme, chiar evenimentul la care a luat cuvântul miercuri Joe Biden, scrie Agerpres.

După moartea ei, Joe Biden s-a declarat „şocat şi întristat”

După moartea ei, Casa Albă a publicat un comunicat în care preşedintele american s-a declarat „şocat şi întristat”.

Asaltată cu întrebări pe acest subiect, miercuri, pentru a afla dacă Biden a uitat că Walorski a decedat, purtătoarea de cuvânt a preşedinţiei, Karine Jean-Pierre, a evitat să dea un răspuns concret.

Biden „se gândea foarte intens la ea” în cursul acestui eveniment la organizarea căruia Walorski a contribuit activ, s-a limitat să spună purtătoarea de cuvânt.

„Nu consider că este ceva îngrijorător”, a adăugat ea, la insistenţele reporterilor.

Karine Jean-Pierre a mai precizat că preşedintele şi-a propus deja ca vineri să întâlnească familia reprezentantei decedate pentru a aduce un omagiu luptei sale „remarcabile” împotriva malnutriţiei.

Vă recomandăm să citiți și:

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior, citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase