Joe Biden l-a amenințat pe Xi Jinping! America este gata să pedepsească China din cauza Rusiei

Joe Biden l-a amenințat pe Xi Jinping! America este gata să pedepsească China din cauza Rusiei
Joe Biden / Sursa FOTO: flickr.com
Publicat: 19/09/2022, 08:21

Președintele SUA a avut o convorbire scurtă cu Xi Jinping, dar care a lămurit cum stau lucrurile cu privire la cooperarea ruso-chineză. Liderul de la Casa Albă afirmă că l-a avertizat personal pe Xi Jinping în legătură cu sprijinul acordat lui Vladimir Putin.

Sancțiunile impuse de America trebuie respectate de toată lumea, dă de înțeles Biden. Iar cine face afaceri cu Federația Rusă trebuie să-și asume riscul că va fi pedepsit.

Este fix ceea ce i-a transmis președintele american omologului său chinez, punctează AFP.

Rămâne Beijingul fără investitorii străini?

Concret, Joe Biden l-a avertizat pe Xi Jinping despre riscul retragerii investitorilor străini din China dacă Beijingul nu va respecta sancţiunile impuse Rusiei.

Vorbind pentru CBS, Biden a relatat o scurtă discuție telefonică avută cu președintele Chinei pe tema încălcării sancţiunilor americane impuse Rusiei. „Ar fi o greşeală uriaşă” dacă Beijingul face asta. Totuși, Casa Albă admite că, în prezent, nu există niciun indiciu care să sugereze faptul că China ar sprijini activ Rusia, prin livrarea de armament, în războiul din Ucraina.

„I-am telefonat preşedintelui Xi, dar nu pentru a ameninţa, doar pentru a-i spune că, dacă crede că americanii şi alţii vor continua să investească în China în timp ce el încalcă sancţiunile impuse Rusiei, atunci face o greşeală uriaşă” – Joe Biden.

„În acest moment, nu există niciun indiciu că ei (chinezii) au propus arme sau alte lucruri de care Rusia are nevoie”, a insistat, totuși, preşedintelui american.

Pe de altă parte, Joe Biden a respins ideea că SUA s-au implicat într-un nou Război Rece de tipul celui purtat cu URSS. „Nu cred că acesta este un Război Rece nou sau ceva mai complicat de atât”, a încheiat Joe Biden.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase