LUPTE DE STRADĂ LA LONDRA. Anarhiștii se bat cu polițiștii. În capitala Angliei are loc un protest la care participă 400.000 de oameni

Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 23/04/2012, 20:25

UPDATE:

  • Un grup de 4-500 de persoane îmbrăcate în negru și roșu auieșit din coloana protestatarilor și atacă mașinile de lux parcatela marginea drumului. Cele mai multe magazine de pe Oxford Streetau fost deja închise de către poliție, iar magazinul Vodafone afost înconjurat de polițiști care încearcă să-l apere.
  • Hotelul Ritz este atacat de anarhiști iar ferestrele de laintrarea în hotel sunt făcute praf

  • Geamul unui magazin Porsche a fost spart de câțivaprotestatari, altre trei geamuri ale unui magazin fiind, deasemenea, distruse. Protestatarii aruncă în magazine cu bombe cuvopsea.
  • În ultimele două ore între 500 și 1.000 de anarhiști, îmbrăcațiîn negru, au terorizat străzile din centrul Londrei. Au spartgeamurile magazinelor, au aruncat cu vopsea și cu bidoane înpolițiști, s-au bătut cu forțele de ordine.

  • Au atacat, de asemenea, magazinele de lux, au atacat unMcDonald’s, au spart geamurile unui Lexus. De teama protestatarilor13 magazine de pe celebra Oxford Street s-au închis deja, darnumărul magazinelor închise va fi mult mai mare pentru că, pestetot pe unde trec protestatarii cer închiderea magazinelor. Cele maimulte „cereri” au fost pașnice, dar au fost și magazine atacate cuvopsea, pentru că au refuzat să închidă.

Demonstrație cu violențe la Londra. 400.000 de oameni au luatparte la cel mai mare protest organizat în capitala Angliei de laRăzboiul din Irak încoace.

Englezii au ieșit pe străzile Londrei pentru a protestaîmpotriva reducerii cheltuielilor publice anunțate de Guvern.

Deși organizatorii așteptau în jur de 100.000 de participanți,numărul acestora a trecut de 400.000, aceasta reprezentând cea maimare manifestație din 2003, când peste un milion de oameni au ieșitpe străzi pentru a protesta împotriva războiului din Irak.

În pofida unui important dispozitiv de securitate, confruntăricu poliția au izbucnit în timpul manifestației pe strada Oxford,una dintre marile artere comericale din Londra, în special după ceanarhiștii britanici au aruncat cu vopsea în polițiști, care auripostat.

Aproximativ 4.500 de polițiști au fost mobilizați de teama unorviolențe, cum au fost la manifestațiile studenților de la sfârșitulanului. Sindicatele au prevăzut de asemenea un important serviciude ordine, pentru a menține „atmosfera familială” a manifestației,care reunește oameni de toate vârstele.

Cortegiul a plecat cu puțin înainte de prânz, trecând prin fațaParlamentului și a reședinței premierului David Cameron, pentru aajunge la Hyde Park, unde era prevăzut un miting de amploaredupă-amiază.

„Nu distrugeți Marea Britanie!”, „Să ne apărăm serviciilepublice!”, proclamau pancartele manifestanților. Mulți au venit înfamilie, cu cărucioare de copii și vuvuzele.

Mai mulți scoțieni cântau la cimpoi, alții suflau în fluiere.Muzicieni și dansatori s-au alăturat mitingului, oferindu-i un aerde carnaval.

„Sunt aici pentru că Guvernul ne face să plătim pentru a reparace au făcut bancherii”, a declarat Gillian Siddons, un pensionar învârstă de 60 de ani.

„Vrem să arătăm Guvernului ce credem despre politica sa”, aafirmat la rândul său Jim Waters, în vârstă de 62 de ani.

Guvernul a decis să impună o cură de rigoare fără precedent înMarea Britanie, cu reduceri bugetare de peste 90 de miliarde deeuro până în 2015.

ŞOC! Bărbatul celebru adorat de întreaga ţară a violat o adolescentă de 16 ani. Mama...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
FOTO. Nepoata lui Petre Roman, apariție controversată în costum de baie!
Bolile pe care le riști în funcție de grupa de sânge. Cine este predispus la...
Gigi Becali a dat tunul imobiliar cu hotelul miliardarului Ioan Niculae! Cum arată „bijuteria” de...
Cercetătorii au dezvoltat medicamentul pentru diabetul de tip 1, care ar putea înlocui clasica injecţie
Un șofer repetă o greşeală de mai multe ori pe E85 „DRUMUL MORȚII”. În final...
BANCUL ZILEI – O blondă dotată, pe plajă la nudiști, intră în vorbă cu doi...
Africa de Sud a detectat o nouă variantă de coronavirus. B.1.1.529 are un număr mare...
Mirela Vaida, OUT de la Antena 1! EI o înlocuiesc :O
Cât de MARE trebuie să fie? Răspunsul care îi LINIȘTEȘTE pe mulți bărbați
Varianta OMICRON, depistată și în ITALIA!
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Știrea ȘOC a momentului în România: A fost găsit mort
ȘOC TOTAL la nivel mondial! Adevărul despre varianta care a speriat toată Planeta: Răsturnare totală...
Tulpina Omicron declanșează alertă maximă în România! Nimic nu ne mai protejează
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
În urmă cu 15 ani, dădea cu mopul într-un Lidl din Germania, iar acum conduce...