O sectă din Rusia îl venerează pe Vladimir Putin ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel. Cum explică acest lucru purtătorul de cuvânt al guvernului rus

Redactor:
Gândul
O sectă din Rusia îl venerează pe Vladimir Putin ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel. Cum explică acest lucru purtătorul de cuvânt al guvernului rus
O sectă din regiunea Nijni-Novgorod îl venerează pe premierul rus, Vladimir Putin, ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel, potrivit cotidianului Sobesednik, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului apreciază că este o recunoaștere a realizărilor acestuia, relatează AFP.

O sectă din regiunea Nijni-Novgorod îl venerează pe premierulrus, Vladimir Putin, ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel,potrivit cotidianului Sobesednik, iar purtătorul de cuvânt alGuvernului apreciază că este o recunoaștere a realizăriloracestuia, relatează AFP. Articolul, publicat pe site-ulcotidianului, nu precizează câți credincioși are și nici modul încare funcționează această sectă, fondată de „Sora Fotina”, înaceastă regiune, situată la aproximativ 450 de kilometri est deMoscova.

„Vladimir Putin, care într-o viață anterioară era Sfântul ApostolPavel, se luptă în prezent, alături de restul apostolilorreîncarnați, cu Antihrist”, precizează Sobesednik, prezentânddoctrina cultului.
„Potrivit Bibliei, Sfântul Apostol Pavel a fost, mai întâi, un șefmilitar care-i persecuta pe creștini, propovăduind, ulterior,Evanghelia”, a declarat Sora Fotina. „Putin a servit un timp în KGBși a făcut și lucruri nu tocmai drepte. Când a devenit președinte,Sfântul Duh s-a pogorât, și, ca Apostolul (Pavel), el și-a condusturma cu înțelepciune”, a continuat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat,răspunzând unei întrebări din partea Sobesednik, că acest cultreprezintă o formă de recunoaștere a rezultatelor muncii acestuiade un deceniu, de când se află la conducerea statului rus. „Estepentru prima dată când aud vorbindu-se despre existența acestuigrup religios. Acest lucru arată o foarte bună apreciere arezultatelor muncii premierului”, a spus Peskov.
„Dar vreau să amintesc, totodată, una dintre porunci, și anume «sănu își faci chip cioplit»”, a adăugat el, relevând că Putin îipreferă pe „susținătorii” săi „admiratorilor” care cad „înidolatrie”.

În Rusia există numeroase organizații de tineret pro-Putin. Deasemenea, în toate magazinele de suveniruri din țară pot fiachiziționate numeroase obiecte (căni, tricouri, etc) cu portretulpremierului, iar numeroși oficiali ruși îl elogiază.Vladimir Putina fost nevoit să lase președinția rusă, în 2008, protejatului săude atunci, Dmitri Medvedev, pentru că el nu putea să candideze dupădouă mandate succesive, în perioada 2000-2008. În pofida acestuilucru, el este considerat, în continuare, drept cel mai puternic omdin țară, deși, după ce a plecat de la Kremlin, conduce Guvernul.Următoarele alegeri prezidențiale sunt prevăzute în 2012, dar ceidoi întrețin un „mister” în jurul intențiilor lor.
Valentin Vidu, [email protected]

Prima mare lovitură încercată de CFR Cluj după plecarea lui Dan Petrescu. Mutarea care a...
Ce fetiș pervers are Bendeac în pat! Ce le pune pe iubitele lui să îi...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
FOTO. Larisa Iordache, apariție incendiară! Gimnasta nu are inhibiții și își arată trupul perfect pe...
A jurat că nu-i mai trebuie bărbați însurați. Pedeapsa în stil MAFIOT a unei soții...
OPINIE | Nu sînt doar ”pioneri” şi ”utecişti”: cine votează USR-PLUS, îi votează, de fapt,...
IMAGINI ȘOCANTE. Morți ținuți pe jos și mizerie la morga spitalului Horezu. Reacția directorului: „O...
Cine e bărbatul celebru care a plătit 80.000E pentru o noapte de amor cu Daniela...
Socrii au venit în vizită, neanunţaţi. Când s-au uitat sub pat, au simţit cum li...
Cele mai perverse PRACTICI amoroase. Jumătate dintre FEMEI fac asta în pat
SUPERB! Ce are Lidl România NOU în magazinele sale! Toți clienții trebuie să știe asta...
GENIAL! Cum scapi de condensul și umezeala din casă. Ce trebuie să faci zilnic
Când se aprind luminițele în București 2020? Răspunsul clar dat de Nicușor Dan
Simptomele neașteptate care anunță o formă lungă de COVID-19. Semnele timpurii ale bolii
Industria care explodează în pandemie. Posibilităţile de creştere sunt uriaşe
Cine este femeia care îl însoţeşte pe preşedintele Klaus Iohannis aproape peste tot
Ai un interviu online pentru un nou job? Trebuie să pui în practică aceste sfaturi...
Inchide