Gândul
23.04.2012
Internațional

O sectă din Rusia îl venerează pe Vladimir Putin ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel. Cum explică acest lucru purtătorul de cuvânt al guvernului rus

O sectă din Rusia îl venerează pe Vladimir Putin ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel. Cum explică acest lucru purtătorul de cuvânt al guvernului rus
O sectă din regiunea Nijni-Novgorod îl venerează pe premierul rus, Vladimir Putin, ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel, potrivit cotidianului Sobesednik, iar purtătorul de cuvânt al Guvernului apreciază că este o recunoaștere a realizărilor acestuia, relatează AFP.

O sectă din regiunea Nijni-Novgorod îl venerează pe premierulrus, Vladimir Putin, ca fiind reîncarnarea Sfântului Apostol Pavel,potrivit cotidianului Sobesednik, iar purtătorul de cuvânt alGuvernului apreciază că este o recunoaștere a realizăriloracestuia, relatează AFP. Articolul, publicat pe site-ulcotidianului, nu precizează câți credincioși are și nici modul încare funcționează această sectă, fondată de „Sora Fotina”, înaceastă regiune, situată la aproximativ 450 de kilometri est deMoscova.

„Vladimir Putin, care într-o viață anterioară era Sfântul ApostolPavel, se luptă în prezent, alături de restul apostolilorreîncarnați, cu Antihrist”, precizează Sobesednik, prezentânddoctrina cultului.
„Potrivit Bibliei, Sfântul Apostol Pavel a fost, mai întâi, un șefmilitar care-i persecuta pe creștini, propovăduind, ulterior,Evanghelia”, a declarat Sora Fotina. „Putin a servit un timp în KGBși a făcut și lucruri nu tocmai drepte. Când a devenit președinte,Sfântul Duh s-a pogorât, și, ca Apostolul (Pavel), el și-a condusturma cu înțelepciune”, a continuat aceasta.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, a declarat,răspunzând unei întrebări din partea Sobesednik, că acest cultreprezintă o formă de recunoaștere a rezultatelor muncii acestuiade un deceniu, de când se află la conducerea statului rus. „Estepentru prima dată când aud vorbindu-se despre existența acestuigrup religios. Acest lucru arată o foarte bună apreciere arezultatelor muncii premierului”, a spus Peskov.
„Dar vreau să amintesc, totodată, una dintre porunci, și anume «sănu își faci chip cioplit»”, a adăugat el, relevând că Putin îipreferă pe „susținătorii” săi „admiratorilor” care cad „înidolatrie”.

În Rusia există numeroase organizații de tineret pro-Putin. Deasemenea, în toate magazinele de suveniruri din țară pot fiachiziționate numeroase obiecte (căni, tricouri, etc) cu portretulpremierului, iar numeroși oficiali ruși îl elogiază.Vladimir Putina fost nevoit să lase președinția rusă, în 2008, protejatului săude atunci, Dmitri Medvedev, pentru că el nu putea să candideze dupădouă mandate succesive, în perioada 2000-2008. În pofida acestuilucru, el este considerat, în continuare, drept cel mai puternic omdin țară, deși, după ce a plecat de la Kremlin, conduce Guvernul.Următoarele alegeri prezidențiale sunt prevăzute în 2012, dar ceidoi întrețin un „mister” în jurul intențiilor lor.
Valentin Vidu, [email protected]

Inchide