Președintele rus, Dmitri Medvedev ATACĂ scutul antirachetă AMERICAN

Președintele rus, Dmitri Medvedev ATACĂ scutul antirachetă AMERICAN
Publicat: 23/04/2012, 19:29
Actualizat: 26/04/2012, 01:19

UPDATE:Președintele rus, Dmitri Medvedev ATACĂ scutul antirachetăAMERICAN

Președintele Dmitri Medvedev a avertizat miercuri că Rusia ar putearenunța la noul tratat de dezarmare nucleară semnat cu StateleUnite, cu riscul revenirii la Războiul Rece, în lipsa unui acordîntre cele două țări cu privire la scutul american antirachetă,relatează AFP.
Dacă Statele Unite continuă să își dezvolte proiectul de scutantirachetă în Europa de Est, în pofida protestelor Rusiei, Moscova”va trebui să ia măsuri de retorsiune, lucru pe care preferă să îlevite”, a declarat Medvedev, într-o conferință de presă laSkolkovo, la periferia Moscovei.

„Ar putea fi vorba, în acest caz, de posibilitatea de a dezvoltapotențialul ofensiv al capacităților noastre nucleare. Va fi unscenariu foarte prost, care ne va face să revenim în epocaRăzboiului Rece”, a avertizat el.
Dmitri Medvedev a agitat, de asemnea, amenințarea unei abandonări atratatului ruso-american de dezarmare nucleară START, intrat învigoare anul acesta, în ipoteza în care sistemul de apărareantirachetă în Europa va fi desfășurat fără consultareaRusiei.

Președintele rus a făcut aceste declarații în prima sa mareconferință de presă, transmisă de televiziunile rusești șiorganizată la Centrul de inovare Skolkovo, de la periferiaMoscovei.

Peste 800 de jurnaliști acreditați din Rusia și din alte țărivor fi prezenți la o conferință de presă „majoră” a președinteluirus, Dmitri Medvedev, care are loc miercuri după-amiaza, a anunțatserviciul de presă al Kremlinului, citat de Itar-Tass în paginaelectronică.

„La conferința de presă vor fi (prezenți) 815 jurnaliștiacreditați, aproximativ 500 dintre ei din Rusia, inclusiv 208 dinpresa regională”, a anunțat Kremlinul. „Aproximativ 300 dereporteri reprezintă mass-media străină”, a precizat acesta. Pentrucei care nu vorbesc rusă, vor fi disponibile, simultan, traduceriîn engleză, germană, franceză și japoneză. Între jurnaliștiiacreditați se află aproximativ 300 de reprezentanți ai unor posturide televiziune, 240 de jurnaliști din presa scrisă, 45 dejurnaliști radio și 45 de fotoreporteri.

În plus, șase dispozitive de transmisie prin satelit și peste 200de ingineri vor asigura suportul tehnic pentru televiziune.Conferința de presă va fi transmisă în direct de First Channel,Russia-1, Russia-24, Russia Today și Eurovision, dar și deposturile de radio Maiak, Vesti FM și Komsomolskaia Pravda.Reportaje video pot fi, de asemenea, urmărite pe Internet.

Conferința de presă urmează să înceapă la ora locală 13.00 (12.00)ora România și va fi susținută la Școala de Management Skolkovo dinMoscova. „Campusul școlii este o soluție arhitectonică unică,realizat în spiritul picturilor lui Kazimir Malevici”, a declarat osursă din cadrul Școlii. „Conferința de presă va avea loc înașa-numitul «disc», o clădire de patru etaje, unde se află toateclasele și Holul Congresului”, a declarat o sursă din cadrulconducerii.

Medvedev va susține conferința în Holul Congresului, cu ocapacitate de 660 de locuri, iar ultimii sosiți vor fi condușiîntr-o încăpere alăturată. Președintele rus este cel care va dacuvântul jurnaliștilor, a precizat secretarul de presă alpreședinției, Natalia Timakova. Dmitri „Medvedev va analiza toateîntrebările, le va alege pe cele mai interesante”, a spus ea,adăugând că șeful statului va răspunde și la întrebări”live”.

„Președintele însuși va conduce conferința de presă”, a maiprecizat Timakova. Alegerea Skolkovo, cu o suprafață totală de80.000 de metri pătrați, construită între 2006 și 2010, în valoaretotală de 250 de milioane de dolari, nu a fost întâmplătoare,tocmai din cauza numărului mare de jurnaliști interesați,precizează agenția.

Valentin Vidu, [email protected],Iuliana Enache, [email protected]

Tentativă de suicid. Marea campioană a ţării a înghiţit un pumn de pastile. A fost...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Top 7 SUV-uri de familie: modele populare care pot fi cumpărate cu 7.000 de euro...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
Ludovic Orban, surprins din nou cu țigară și fără mască în spațiu închis
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
O țară cunoscută și-ar putea schimba numele curând. Titulatura propusă le va suna ciudat europenilor
Horoscop zilnic 17 septembrie. Zodia care azi se va redresa financiar. Ce trebuie să facă,...
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Adevărata cauză a morții a celebrului manelist Petrică Cercel
Veste îngrozitoare după moartea lui Petrică Cercel. Florin Salam e în stare gravă
Joia neagră! După moartea lui Petrică Cercel, a venit rândul lui Florin Salam
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....