• Publicat:
  • Actualizat:
Internațional

VIDEO CUTREMURĂTOR: Doi copii somalezi cu poliomielită, lăsați fără apă și mâncare în soarele african

VIDEO CUTREMURĂTOR: Doi copii somalezi cu poliomielită, lăsați fără apă și mâncare în soarele african
Mai mulți jurnaliști străini ajunși în Somalia au filmat imagini cutremurătoare: doi copii, Esther și fratele ei mai mare, Sam, sunt atât de slabi încât nu se pot ridica în picioare și sunt lăsați să zacă în praful și soarele african, fără apă sau mâncare.

Mai mulți jurnaliști străini ajunși în Somalia au filmat unvideoclip cutremurător: doi copii, Esther și fratele ei mai mare,Sam, sunt atât de slabi încât nu se pot ridica în picioare și suntlăsați să zacă în praful și soarele african, fără apă sau mâncare.Imaginile au fost postate pe site-ul LiveLeak.

La șapte ani, Sam are 91 de centimetri înălțime șicântărește 9 kilograme. „Foametea îi împinge pe aceșticopii către moarte”, comentează unul dintre jurnaliști, care maiarată că băiatul este cu doar puțin mai mare decât camera sa defilmat. În acel moment, o altă jurnalistă aflată la fața loculuiizbucnește în lacrimi.

Ambii frați au poliomielită, astfel că nu pot merge. „Nu neputem imagina de ce au fost abandonați, lăsați să moară în noroi”,conchide cameramanul. În acel moment, Sam începe să plângă. Sunt,de fapt, singurele sunete pe care le poate articula.

Inchide