Sebastian Lăzăroiu, la INTERVIURILE GÂNDUL: Fără Albă ca Zăpada, PDL va pierde și președintele, și guvernarea – VIDEO

Sebastian Lăzăroiu, la INTERVIURILE GÂNDUL: Fără Albă ca Zăpada, PDL va pierde și președintele, și guvernarea – VIDEO
Ministrul muncii Sebastian Lăzăroiu a anunțat astăzi, la Interviurile Gândul, că și-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un "PDL așa cum este el acum", ci dacă ar fi vorba de o mișcare mult mai largă de dreapta

Nu vrea să fie membru PDL, dar nu spune nu unui proiect politic mult mai larg. Ministrul muncii Sebastian Lăzăroiu a anunțat astăzi, la Interviurile Gândul, că și-ar oficializa intrarea în politică, nu într-un „PDL așa cum este el acum”, ci dacă ar fi vorba de o mișcare mult mai largă de dreapta. Fie că-i spune Albă ca Zăpada, fie Mișcarea Populară, Lăzăroiu consideră că fără o asemenea structură, prezența PDL la guvernare în următorii ani ar fi pusă sub semnul întrebării, pentru că democrat-liberalii ar pierde alegerile din prezidențiale, iar președintele este cel care joacă cel mai important rol în ceea ce privește prezența unui partid sau altuia la putere.

„Am ezitat întotdeauna să mă înscriu într-un partid politic, să mă înregimentez politic. Acum aș face-o, dar aș face-o dacă nu ar fi vorba de PDL așa cum este el acum, ci de o platformă mai largă de centru-dreapta. (…) Sunt interesat să mă implic în asemenea mișcare, în asemenea platformă (Mișcarea Populară – n.r.). (…) PDL poate câștiga chiar și așa alegerile din 2012, problema e că le va pierde sigur pe cele din 2014. Asta-i marea problemă. PDL trebuie să construiască din 2011, 2012, acel proiect și să-i convingă pe români că e un proiect viabil, pe 10 ani de acum înainte. Dacă reușește să formuleze acest acest proiect, să construiască acest vehicul care să capteze centrul-dreapta va câștiga și în 2012, va câștiga și în 2014, ceea ce va însemnă încă un ciclu de guvernare”, a spus Lăzăroiu.

Ministrul muncii a explicat că liderii PDL susțin acest proiect pentru că mulți dintre ei și-au dat seama cât de important este președintele. „Ei au văzut ce rol are președintele în acest sistem constituțional. Dacă ai președintele poți să stai 10 ani la guvernare, dacă nu ai președintele poți să stai 10 ani în opoziție”, a spus Lăzăroiu.

El a adăugat că nu a vorbit despre miscarea de centru dreapta cu președintele Traian Băsescu, singurele discuții cu șeful statului avându-le atunci când era consilier prezidențial și a lansat-o pe piața politică pe Albă ca Zăpada. Întrebat de ce a renunțat la proiectul „Albă ca zăpada” în favoarea unuia mai complex, ministrul muncii a spus: „Albă ca Zăpada este mai puțin decât această mișcare de centru-dreapta care înseamnă un proiect în societate. Ele sunt echivalente până la urmă. Una e un simbol, cealaltă e un concept operaționalizat. Albă ca zăpada e conceptul, dacă vreți, dar trebuie operaționalizat într-un fel sau altul”, a mai spus ministrul.

Ușa PDL e deschisă inclusiv pentru Dinu Patriciu

Sebastian Lăzăroiu spune că ușa PDL, în proiectul Mișcării Populare, este deschisă pentru liberalii nemulțumiți, inclusiv pentru Dinu Patriciu.

Întrebat dacă Dinu Patriciu ar avea ușile deschise la PDL pentru o discuție pe marginea proiectului de centru-dreapta, ministrul a răspuns: „Nu știu, probabil că da. Când vorbești de bani și de altceva probabil e mai greu să ai ușile deschise. Când vrei să vorbești de ideologie, de valori și de perspective orice partid își deschide ușile pentru asemenea discuții. Nu cred că e o problemă din punctul ăsta de vedere, doar că domnul Dinu Patriciu, dar e strict părerea mea, e un liberal mai prea radical. Adică noi gândim ca dânsul, da, aparatul de stat e prea stufos. Noi credem că dacă statul a putut să funcționeze cu 800.000 de funcționari, acum 5-6 ani, de ce n-ar putea și acum. Dânsul vine și spune 300.000 sunt suficienți”.

Lăzăroiu nu a exclus, totodată, ca liberalii nemulțumiți să se alăture PDL, chiar înainte de alegerile din 2012, „pentru că sunt foarte deranjați de direcția în care acești 20 de membri ai BirouluiPermanent au dus partidul”. „Există oameni care gândesc ca noi și pe care trebuie să-i atragem de partea noastră, nu să le dăm bani, nu să le dăm funcții”, a adăugat el.

În ceea ce privește UNPR, Lăzăroiu a spus că i-ar sfătui pe oamenii lui lui Gabriel Oprea să participe singuri în alegeri. „Eu cred că UNPR trebuie să meargă pe drumul lui, pentru că are șanse mari să câștige identitate pe partea stângă”, a spus ministrul muncii.

Citește și Lăzăroiu, despre managementul privat: „Mediul politic a căpușat aceste regii (…). Mulți bani s-au scurs Dumnezeu știe unde…adică..nu numai Dumnezeu știe unde” VIDEO

Citește și Sebastian Lăzăroiu, la INTERVIURILE GÂNDUL, despre pensii: „Cred că nu trebuie să ne așteptăm la miracole peste noapte” – VIDEO

Citește și Ce spune Lăzăroiu despre vizita președintelui Băsescu în SUA

Cirește și Sebastian Lăzăroiu, la INTERVIURILE GÂNDUL: „Eu pot să trăiesc și cu 20 de milioane pe săptămână,dar și cu două milioane” – VIDEO

Inchide