VIDEO | Tribunalul București a respins contestația pe sechestru a fraților Andrew și Tristan Tate. Lista bunurilor poprite de procurori

Publicat: 11/01/2023, 13:36
Actualizat: 11/01/2023, 21:40

Tribunalul București a dezbătut, miercuri, dosarul prin care avocatul fraților Tate cere ridicarea sechestrului pus de DIICOT pe averea celor doi milionari. Ei vor să își redobândească vilele, mașinile și obiectele de lux. 

UPDATE ora 16:00 – Tribunalul București a respins contestația pe sechestru a fraților Tate. Decizia instanței este definitivă.

Știrea inițială: Pe rolul Tribunalului Capitalei a fost, miercuri, contestația fraților Tate privind pe sechestrul asigurător instituit de procurorii de la Crimă Organizată.

Judecătorii vor stabili dacă vor permite accesul celor doi la toate bunurile pe care le au.

Lista bunurilor puse sub sechestru de procurori

Cei doi milionari vor să reintre în posesia averii pe care anchetatorii consideră că trebuie să o țină sub sechestru.

Vorbim despre ceasuri de lux din aur, peste 10 terenuri și imobile, 15 mașini și sume consistente de bani, atât în lei, cât și în euro.

De asemenea, sub sechestru au fost puse și două kilograme de lingouri de aur și părți sociale la diverse companii.

Avocat: Dacă ar fi avut vreo intenție să își înstrăineze patrimoniul, ar fi putut să o facă, între aprilie și decembrie de 100 de ori

Avocatul fraților Andrew și Tristan Tate a fost întrebat, miercuri, la Tribunalul București dacă este mai importantă eliberarea celor doi sau scoaterea de sub sechestru a averii lor.

„Din punctul meu de vedere sunt la fel de relevante. Orice act considerat a fost emis nelegal împotriva unei persoane care se bucură de toate drepturile și libertățile urmează să fie atacat și instanța să tranșeze asupra legalității sau nelegalității acestui act”, a spus avocatul Eugen Vidineac.

În continuare, el a fost întrebat în ce fel i-a afectate pe frații Tate sechestrul pus de procurori pe bunurile lor.

„Orice încălcare a unui drept fundamental este lovit cel puțin de o nulitate relativă, aducându-se o vătămare pentru simplul fapt că îți este încălcat în chip nelegal un fundamental prevăzut de CEDO, respectiv dreptul de proprietate al persoanei”, a explicat apărătorul celor doi milionari cercetați de DIICOT.

În fața judecătorilor, avocatul a spus că frații Tate nu intenționează să vândă bunurile puse sub sechestru. Apoi, el a justificat și motivul pentru care frații Andrew și Tristan Tate vor să reintre în posesia averii.

„Nu este vorba că vreau să fac sau nu vreau să fac, dar vreau să dispun în mod liber și oportun de bunurile proprietatea mea, la momentul nașterii oricărei oportunități. Și nu doar că nu vor să le vândă. Parte din bunurile sechestrate au fost achiziționate după data de 11 aprilie 2022, deci dacă ar fi avut vreo intenție să își înstrăineze patrimoniul pentru a nu face ulterior obiectul îndestulării unor pretenții de natură civilă sau a unei confiscări speciale extinse, ar fi putut să o facă, între aprilie și decembrie de 100 de ori. Or, eu vreau să dispun în mod liber de bunurile proprietatea mea, oricând vreau, oricând consider că este oportun, că vreau sau nu vreau. Nu am de ce să stau cu bunurile cu măsură instituită asupra lor, doar pentru că ce?”, s-a întrebat retoric apărătorul milionarilor.

Avocat: Singurele pretenții civile insinuate la acest moment nu sunt nici măcar 0,1% din valoarea bunurile sechestrate

În opinia apărătorului celor doi milionari, punerea sub sechestru a averii nu este necesară pentru acoperirea eventualelor daune ce ar trebui achitate victimelor, pentru că singurele pretenții civile ce ar putea fi solicitate nu reprezintă nici măcar 01,% din valoarea bunurilor reținute de anchetatori.

„Singurele pretenții civile insinuate la acest moment nu sunt nici măcar 01,% din valoarea bunurile sechestrate, pe de o parte. Pe de altă parte, potrivit chiar practicii judiciare, se arată faptul că la momentul instituirii acestei măsuri trebuie să fie o evaluare relativă măcar a unui eventual prejudiciu sau măcar a unei eventuale sume obținute în mod ilicit. Or, dacă avem de-a face cu un dosar început în aprilie, atât de mediatizat, până în acest moment nu au apărut alte persoane vătămate și pretenții civile, sunt, așa cum am arătat, extraordinar de disproporționali. Nu este respectat unul dintre principiile fundamentale la momentul instituirii sechestrului asigurător, respectiv principiul proporționalității”, a explicat el.

Cum au primit vestea că nu vor fi eliberați Andrew și Tristan Tate

„Cred că reacția lor a fost ca a oricărui om care are spera într-o punere în libertate și un succes judiciar pe calea unei contestații împotriva măsurii arestului preventiv. Deloc bine nu au primit această veste. Asta nu îi determină, însă, să nu lupte pentru aflarea adevărului, pe de o parte. Pe de altă parte, nu s-au prezentat astăzi nu pentru că nu ar vrea să dea ochii cu judecătorii, ci pentru că era o procedură care nu presupunea luarea unor declarații în prezența lor, astfel încât, pentru a facilita și pentru noi, și pentru dumnealor demersul s-au hotărât să nu mai vină”, a adăugat apărătorul ales al milionarilor.

Frații Tate, prin avocații lor, și cele două românce au contestat măsura arestării preventive la Curtea de Apel București, care marți a decis definitiv ca aceștia să rămână în arest. Judecătorii au considerat contestațiile acestora ca fiind nefondate.

Eugen Vidineac, avocatul fraților Tate, a contestat arestul preventiv spunând (mai multe detalii AICI) că procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism nu au probe care să susțină acuzațiile formulate și că la baza întregului dosar nu ar sta decât declarația uneia dintre victime, o femeie din Republica Moldova.

”Fraților Tate li s-a schimbat calitatea din martori în suspecți și din suspecți în inculpați, în seara zilei de 29 decembrie 2022, dată până la care aceștia au avut calitatea de martori, astfel încât nu ar fi avut posibilitatea să studieze dosarul de urmărire penală. Britanicii au fost reținuți cu prilejul aducerii la cunoștință a calității de inculpați și a emiterii ordonanței de reținere de către procurorul DIICOT, a precizat avocatul Eugen Vidineac.

Amplul interviu realizat în exclusivitate de Gândul cu avocatul Eugen Vidineac îl puteti urmări integral AICI, pe canalul de Youtube Gândul.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Avocatul lui Andrew și Tristan Tate rupe tăcerea și vorbește despre fisuri în probele din dosarul de trafic de persoane: “Am solicitat Parchetului confruntarea victimelor cu inculpații”. Dezvăluirea bombă a lui Eugen Vidineac: ”Nu sunt căsătoriți, dar au copii în România” 

EXCLUSIV | Cum erau amenințate de către frații Tate fetele exploatate la studioul de videochat din Tunari. „Este ultimul avertisment”

EXCLUSIV | Convertirea la islam a lui Andrew Tate, în atenția autorităților americane. Procurorii DIICOT caută în 19 țări conturi în care frații Tate și-ar fi pus banii la adăpost

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Momentul atacului din Crângași. O cameră de bord i-a înregistrat pe cei doi tineri...
Prințul Harry și Meghan Markle, probleme grave cu legea! Ducii de Sussex nu și-au plătit...
Fostul milionar din fotbalul românesc a ajuns sărac lipit pământului la 72 de ani! A...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
La 12 zile după nuntă, un tânăr din Indonezia a aflat că soția lui era...
Afacerea cu care s-au îmbogățit doi români întorși după 7 ani din Italia. Sebastian și...
Dieta CIUDATĂ a lui Michelle Obama, la 60 de ani! Alimentul la care a renunțat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat...
Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news
Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele...
Top cele mai bombate posterioare! Vedetele își etalează trupurile în țările calde
Volkswagen dă startul precomenzilor lui Golf GTI. Cât costă acesta?
Iată cine este bărbatul ce l-a împuşcat pe premierul slovac. Este membru al Societăţii Scriitorilor...
Nouă ERUPȚIE COLOSALĂ pe Soare! S-a VĂZUT tocmai din...
România e obligată. Ordinul s-a dat de la UE. S-a stabilit un termen limită
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Cristina Cioran are un nou iubit, după despărțirea de tatăl fiicei ei. Ce planuri are...
Val polar în România! Anunțul îngrijorător al meteorologilor
Julia este hotărâtă să nu îi mai ierte greșelile lui Robi: „Vreau să îți spun...
Lavinia Pîrva, despre momentele dificile din mariajul cu Ștefan Bănică Jr.: ”A fost o perioadă...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Moșule, când e mai bine să mă însor, mai devreme sau...
(P) Iată ce monitor gaming se caută în 2024
×