A început construcția hotelurilor de gheață din Europa. Cât te costă o noapte

A început construcția hotelurilor de gheață din Europa. Cât te costă o noapte
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 25/04/2012, 18:15

Lucrările de la hotelul de gheață de la Bâlea Lac, singurul deacest fel din Europa de Sud-Est, au început deja, iar românii îlvor putea vizita în ajunul Crăciunului. „Echipele de muncitori aumontat primele cofraje, au trasat «amprenta» viitorului hotel și auînceput clădirea primilor pereți interiori ai obiectivului. Deșilucrările au început cu zece zile întârziere din cauza lipsei unuistrat foarte consistent de zăpadă, dar și a grosimii relativ mici agheții din lacul Bâlea (sursa de aprovizionare pentru mare parte a«materialelor de construcții»), se va lucra la capacitate maximă,astfel încât hotelul va fi gata la data stabilită”, au declaratcoordonatorii proiectului, care precizează că pentru o noaptepetrecută între pereții de gheață turiștii vor trebui să plătească150 de lei. Mult mai ieftin este să vizitezi hotelul, 8 lei costândbiletul pentru adulți și 4 lei cel pentru copii. Tema proiectuluidin acest sezon este „Ice Hotel – Light and Stones”, fiecare camerăurmând să poarte numele unei pietre prețioase sausemiprețioase.

Lângă hotelul de la Bâlea Lac va fi construită, de asemenea, șio biserică de gheață. Între 9 dimineața și 5 după-amiaza, oaspețiipot bea un cocktail în celebrele pahare din gheață, între 5după-amiază și 8 seara, vizitatorii vor putea lua cina pe farfuriide gheață, iar după 8 seara hotelul se va transforma într-un clubde noapte, în care DJ-i renumiți vor încinge atmosfera.

600 de euro costă o cameră într-un hotel de gheață dinSuedia

În aceeași perioadă, au loc și lucrările de construcție la unuldintre cele mai spectaculoase hoteluri de gheață din lume, cel dinJukkasjärvi, Suedia. Construcția este realizată cu cea maitransparentă gheață din râul Torne, iar cei mai buni artiști dinlume sunt invitați să contribuie la realizarea sa. În fiecare an,cel puțin 150 de sculptori își prezină ideile, sperând să fie întrecei aleși să participe la construirea spectaculoasei clădiri. Anultrecut, doar 27 dintre ei au fost selectați să ia parte la lucrări.În perioada 10-30 decembrie 2010 câte o nouă secțiune a clădiriidin zăpadă și gheață este deschisă, construcția urmând să fiefinalizată până în ianuarie 2011. Hotelul rămâne, de obicei,deschis până în luna aprilie, iar cei care își doresc să îșipetreacă o noapte aici trebuie să plătească între 350 și 592 deeuro pentru o cameră.

O altă construcție spectaculoasă de o iarnă este KemiSnowCastle, din Finlanda. Hotelul este deschis în perioadaianuarie-aprilie, are 33 de camere decorate în stil arctic, obiserică de gheață și un restaurant. Cei care vor să își petreacă onoapte aici trebuie să plătească 140 de euro, de persoană, penoapte. Construcția a început pe 7 decembrie și, din cauză căzăpada naturală era prea moale, tehnicienii au folosit zăpadăfăcută din apă de mare.

Și Norvegia se poate lăuda cu un hotel de gheață, aflat la 15kilometri de orașul Alta. Acesta are 30 de dormitoare și douăapartamente, iar la biserica sa de gheață se oficiază căsătorii.Temperatura din interiorul hotelului variază între -7 și -4 gradeCelsius, iar prețul pentru o noapte de cazare este de 250 deeuro.

Tags:
Crima care a speriat ţara! Vedeta de pe Instagram, ucisă şi aruncată în canal. E...
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
FOTO. Antonia, imagini senzuale topless! Cum s-a lăsat pozată soția lui Velea
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Imaginea anului! Transformarea uluitoare a lui Mario Nicolae, fostul director sportiv al lui Dinamo: împarte...
Studiu: Omicron ar avea în componenţa sa fragmente dintr-un alt virus
Femeia nu ştia că este filmată, aşa că şi-a făcut de cap. Soţul ei a...
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
STUDIU. Riscul de infectare cu coronavirus crește treptat după vaccinarea cu a doua doză
'Irina e o ❗️ Prietenul lui Dragnea, prima reacţie după scandalul cu Irina Tănase
Cele mai perverse OBICEIURI ale oamenilor. „Sunt de-a dreptul ȘOCANTE”
CUPLUL care a DĂRÂMAT gardul de la Târgul de Crăciun, un nou PROTEST! VIDEO
A venit acasă și a găsit o bijuterie înnegrită. Și-a evacuat imediat părinții: „Miroase a...
Anunț ANM! Vreme rea în România
Se schimbă banii în România?! Mugur Isărescu a dat vestea cea mare: Aş vrea să...
Alertă mondială! Prima țară din lume care dispare de pe față Pământului. Drama oamenilor este...
Mai aveţi zile de concediu? Vedeţi aici ce se întâmplă cu perioada de concediu de...
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...