Alimentele care favorizează depresia. Ce trebuie să mănânci pentru a fi mai optimist

Publicat: 08 02. 2016, 17:14
Actualizat: 01 10. 2018, 18:42

Alimentele pe care le consumi au un rol esențial. Dacă îți dorești să fii tonic și optimist le poți alege pe cele care conțin magneziu: smochine, avocado, curmale, spanac, orez, porumb. În rest, mănâncă somon, ton, carne de curcan, cereale și legume. „Produsele care favorizează depresia sunt alimentele de tip junk food: foietajele, ciocolata cu cremă, gogoșile. În general, acele produse care au un nivel ridicat de zahăr. Consumul mare de zahăr duce la destabilizarea nivelului de glucoză din sânge, iar creierul și organismul nostru au nevoie de o aprovizionare echilibrată pentru a funcționa corect. Acele fluctuații ale zahărului în sânge au multe efecte adverse: oboseală, amețeală, o irascibilitate permanentă, insomnie, anxietate, comportament agresiv, inclusiv depresie. Alcoolul aduce în organism calorii goale, care se vor vedea în timp pe corpul nostru, vorbim aici de acele kilograme în plus. Dependența are o strânsă legătură cu depresia, pentru că alcoolul în exces afectează chimia creierului”, spune pentru Gândul antrenorul Florin Neby. 

Mersul la sala de fitness și o alimentație săracă în calorii te pot ajuta să reintri rapid în formă. „Sportul este unul dintre cei mai puternici aliați ai sănătății. Frumusețea este o consecință dorită și apreciată de cei mai mulți dintre cei care trec pragul unei săli. În fiecare program pe care îl concep țin cont de principiile sănătoase pe care fiecare dintre noi ar trebui să ne clădim viața. Programul nu se termină atunci când părăsești sala de fitness. El trebuie aplicat și în viața personală, sub forma unei diete personalizate, care va fi ținută sub strictă supraveghere de către instructor”, precizează antrenorul de fitness Florin Neby.