Anticoncepționalele cresc performanțele intelectuale

Redactor:
Gândul
Anticoncepționalele cresc performanțele intelectuale
Un grup de cercetători de la Univer­sitatea Salzburg din Austria au ajuns la concluzia că anticoncepționalele au capacitatea de a mări anumite regiuni ale creierului, zone ce răspund de conversație și memorie, rela­tează cotidianul britanic „Daily Mail".

Un grup de cercetători de la Univer­sitatea Salzburg din Austriaau ajuns la concluzia că anticoncepționalele au capacitatea de amări anumite regiuni ale creierului, zone ce răspund de conversațieși memorie, rela­tează cotidianul britanic „Daily Mail”. Potrivitoamenilor de știință, pilulele contraceptive măresc volumulcreierului cu 3 la sută.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiștii austrieci austudiat diferențele între creierul bărbaților și cel al femeilor,atât a celor care foloseau această metodă de contracepție, cât și afemeilor care nu luau pilule. Astfel, după ce creierul voluntarilora fost scanat în repetate rânduri, s-a des­coperit că femeile careluau pilule anticoncepționale, indiferent de tipul pastilelor,aveau creierul mai dezvoltat în anumite regiuni, după cum semenționează în raportul apărut în jurnalul Brain Research.

Faptul că regiunile care răspund de memorie și abilități verbalese dezvoltă mai mult grație pilulelor face ca și funcțiile acestorregiuni să se îmbunătățească, sunt de părere oamenii de știință.Specialiștii subliniază faptul că nu se știe încă în ce felacționează anticoncepționalele asu­pra creierului, dar se pare cădato­rită conținutului de estrogen și progesteron întăresc șimăresc anu­mite funcții ale creierului.

Anticoncepționalele au și alte bene­ficii dincolo de prevenireaunei sarcini nedorite. Unul dintre cele mai importante beneficii îlreprezintă scăderea riscului de cancer ovarian. În cazulpacientelor cu ovar polichistic, medicii recomandăanticoncepționalele ca metodă de tratament. În acest mod, ovarul vafi pus în repaus, ceea ce duce la dispariția chisturilor din carese poate dezvolta cancerul ovarian. De asemenea,anticoncepționalele sunt utile și în tratamentul hirsutismului,afecțiune de ordin hormonal ce se manifestă prin pilozitateexcesivă, apărută în diferite părți ale corpului la femeie, precumfață, brațe, abdomen și sâni.

Inchide