B”estfest versus Rock the City. Cele două festivaluri au loc în aceeași perioadă, 1-3 iulie, în Capitală

B''estfest versus Rock the City. Cele două festivaluri au loc în aceeași perioadă, 1-3 iulie, în Capitală
Publicat: 23/04/2012, 19:28
Actualizat: 24/04/2012, 09:39

Dacă B’estfest îi are pe afiș pe Skunk Anansie, Asian DubFoundation, Pendulum sau House of Pain, Rock the City îi aduce peProdigy, Papa Roach, Judas Priest și Whitesnake.
Și Rock the City, și B’estfest se vor desfășura în București înaceeași perioadă, între 1 și 3 iulie. Companiile care leorganizează, D&D East Entertainment, respectiv Emagic, îșidispută acum întâietatea. Marcel Avram spune că primul ar fi fostRock the City. „Pe internet, se știe din noiembrie că Judas Priestși Whitesnake vin în România pe 3 iulie. Știind asta, nu faci înaceeași zi, ce au ei, Skunk Anansie (…). Aici nu acuz, nu apăr,dar nu se face între colegi”, a declarat Marcel Avram despreorganizatorii B’estfest, în timpul conferinței de presă dedicatecelei de-a treia ediții a festivalului Rock the City.

Război al declarațiilor

În replică, Emagic a transmis, într-un comunicat, că revenireaîn 2011 a festivalului a fost anunțată de anul trecut în presă,astfel că ediția de anul acesta este menționată în ghidurileinternaționale ale festivalurilor de la sfârșitul lui 2010(tipărite și online), cu datele exacte. Mai mult decât atât,artiștii de pe afișul B’estfest 2011 au început a fi confirmațioficial încă din februarie anul acesta, ca fiind parte dinfestival, „prin comparație cu anunțarea unui concert desine-stătător (Judas Priest plus Whitesnake), anunțat ca atare înfebruarie (nu în noiembrie), în jurul căruia s-a inventat acum unfestival”, se mai arată în comunicatul citat. „Mi se pare amuzantși neverosimil ca un alt organizator de concerte să acuze de lipsăde colegialitate echipa B’estfest, în timp ce același organizatorcomunică un eveniment propriu, pe același weekend, la două lunidupă primele confirmări din cadrul B’estfest. Gestul defensiv de aaduce B’estfest în discuție cred că spune totul”, a declarat LauraCoroianu, CEO Emagic. După transmiterea acestui comunicat, DeniseSăndulescu, general manager D&D East Entertainment, și-a spus,de asemenea, punctul de vedere. Aceasta spune că, încă din lunaoctombrie a anului trecut, partenerii și sponsorii erau dejainformați de faptul că trupele Judas Priest și Whitesnake erauconfirmate și vor fi headliner-ii ediției 2011 Rock the City, iarpe atunci, B’estfest nu era cuprinsă pe nicio hartă afestivalurilor internaționale și nici pe harta sponsorilor șipartenerilor de pe piață. „Domnul Marcel Avram, în cadrulconferinței de presă de ieri (marți n.r.), și-a susținut clarpoziția față de comentariile referitoare la suprapunerea celor douăevenimente. Ca urmare, afirmațiile colegilor noștri sunt de prisosși nu au niciun fundament real. Noi nu vindem un nume de festival,ci le oferim iubitorilor de muzică și susținătorilor noștri artiștivaloroși care vin în București și concertează în aceastămetropolă”, a declarat Denise Săndulescu.

Skunk Anasie vs. Judas Priest

După un an de pauză, B’estfest revine vara aceasta și se vadesfășura într-un nou loc, în nordul Bucureștiului, în zonaPipera-Tunari. Artiștii confirmați până în prezent la festival suntSkunk Anansie, Flogging Molly, Asian Dub Foundation, Lamb,Pendulum, House of Pain și Haduken!. Până în ziua evenimentului,biletele sunt disponibile la prețurile de 125 de lei (pentru o zi),265 de lei (abonament pentru 3 zile), iar pentru acces în camping,la abonament se poate adăuga un voucher de 15 lei. Începând cu datade 1 iulie, prima zi de B’estfest, biletele vor putea fiachiziționate în fiecare zi de la intrarea în zona de festival, laprețul de 150 de lei, în timp ce abonamentele vor fi disponibiledoar în prima zi de festival, la prețul de 285 de lei, la acesteaadăugându-se pentru cei care doresc camping un voucher de 15lei.
Festivalul Rock the City va avea loc la complexul Romexpo dinCapitală, urmând să prezinte 4-5 concerte pe zi, până în prezentfiind confirmate cele susținute de Prodigy, Therapy?, Mike and TheMechanics, Papa Roach, Judas Priest, Whitesnake, Hatebreed,Sabaton, Boom. Eventim a anunțat că va fi o promoție la vânzareabiletelor și abonamentelor pentru festival până pe 15 aprilie.Astfel, în următoarele 10 zile, biletele pe zile vor putea fiachiziționate la prețul de 100 de lei (normal circle) și 150 de lei(golden circle), iar abonamentele pentru cele trei zile – la 200 delei (normal circle) și 250 de lei (golden circle). După 15 aprilie,biletele vor costa 125 de lei (normal circle) și 185 de lei (goldencircle), iar abonamentele, 230 de lei (normal circle) și,respectiv, 280 de lei (golden circle).

Laura Mitran
[email protected]

Planul lui Victor Orban în România funcţionează! Adevărul despre locul în care Ungaria investeşte milioane...
EXCLUSIV: Loredana Chivu a mințit că și-a cumpărat singură Lamborghini-ul! El e proprietarul din acte...
FOTO. Sorana Cîrstea a eclipsat până și Turnul Eiffel! Apariție wow la Paris a iubitei...
„Scutul” natural împotriva ţânţarilor. Top 11 plante care alungă ţânţarii din casă
SCANDALOS! Actrița de filme pentru adulți cere despăgubiri de 5 milioane de dolari. Ce i...
Bomba anului: Simona Halep se mărită cu Toni Iuruc! Avem dovada: campioana radiază de fericire...
Pepe aruncă bomba după divorţul de Raluca Pastramă: ”Mă însor din nou”
Ploile nu se opresc. ANM a emis o nouă avertizare meteo în aproape toată ţara
BANCUL ZILEI – Amantul soției vrea o mărire
O tânără care a dispărut acum 11 ani a fost găsită împreună cu iubitul în...
EXCLUSIV: Loredana Chivu a mințit că și-a cumpărat singură Lamborghini-ul! El e proprietarul din acte...
Noi tensiuni între MARILE PUTERI! Incidentul aerian dintre SUA și RUSIA care dă FIORI alianței...
Scandal imens la Survivor România: „Ce faci, mă, ți-a căzut ochiul?”
A pus zahăr într-o vază cu flori și apoi a avut o revelație. Ce s-a...
Kanye West a și uitat-o pe Kim Kardashian. Este uluitor cui i-a furat iubita!
Veste ȘOC în România: Cunoscuta jurnalistă A MURIT după un accident vascular
Veste ȘOC pentru cei vaccinați cu AMBELE DOZE! Situația este îngrijorătoare în România
Infern la Vamă. Români blocați pentru că le lipsește un document. Coadă de kilometri
S-a prăbuşit City Insurance, cea mai mare companie de RCA! Tot managementul este suspendat, Fondul...
Cum arată maşina care sperie piaţa auto mondială, şi de care se tem chiar şi...