Cele 10 nevoi ale bărbatului. Ce așteaptă de la o femeie

Cele 10 nevoi ale bărbatului. Ce așteaptă de la o femeie
Publicat: 27/12/2017, 18:00

În opinia specialistului, în linii generale, bărbații au următoarele așteptări.

1. Nevoia de afecțiune. Chiar dacă mulți sunt tentați să considere această nevoie tipic feminină, se înșală amarnic. Și bărbatul își dorește să fie alintat, complimentat, lăudat. Să nu uităm că, în marea lor majoritate, așa sunt și crescuți de mame, ceea ce îi face să caute, poate inconștient, aceste elemente și la parteneră. Din pacate, multe dintre femei sunt obișnuite doar să ceară aceste lucruri, fără să și ofere.

2. Nevoia de atenție. Bărbatul își dorește să aibă parteneră care să fie atentă la nevoile și dorințele lui, indiferent dacă vorbim de comunicare sau sex, de dorința de a fi întrebat cum se simte sau ce gândește. Bărbatul vrea să vadă că partenerei îi pasă de el și de universul lui.

3. Nevoia de confirmare. Dacă a realizat ceva, normal că își dorește feedback. Dacă acest lucru nu s-a întâmplat, își dorește sprijin și înțelegere. În acest mod, el se poate simți împlinit și poate oferi, la rândul lui, ceea ce partenera își dorește.

4. Nevoia de control. Într-o anumită măsură, controlul exercitat de parteneră îl ajută să se simtă sprijinit sau în centrul atenției, dar, între noi fie vorba, îl „ajută” și să nu derapeze.

5. Nevoia de libertate. Libertatea de a gândi, de a lua decizii, de a ieși cu prietenii, de a merge la sport, de a întârzia la serviciu sau libertatea de a investi, de a-și schimba jobul sau de a alege cum să se îmbrace. De multe ori, în dorința lor de confirmare relațională, femeile tind să ia decizii în locul bărbatului, nu împreună cu el. Ceea ce poate duce la un bărbat inhibat sau pe picior de plecare.

6. Nevoia de relaxare. Unii bărbați percep relaxarea prin prisma timpului petrecut împreună cu partenera, alții cu prietenii sau cu familia. Dacă nu sesizați la timp în ce categorie se încadrează, este posibil să stricați relația. Dacă vă doriți să schimbați prea brusc, sau în forță, o anumită nevoie a lui, vă puteți trezi că nu se mai simte bine și își dorește să renunțe la relație.

7. Nevoia de sex. Indiferent dacă considerați că nevoile lui sunt prea mari sau prea mici, acest aspect se discută cu el, nu cu prietenele, sau nu de față cu alte persoane, iar asta pentru a nu-l pune într-o poziție dificilă. Comunicarea este cheia, nu plângerile, nu țipetele sau respingerea.

8. Nevoia de familie. Sunt bărbați care tind să își întemeieze o familie. Alții simt mai degrabă nevoia de libertate, nu doresc angajamente pe termen lung, acte sau căsătorie, consideră că o relație nu are nevoie de toate acestea pentru a fi trăită în echilibru și fericire. De asemenea, încadrarea bărbatului într-o clasă comportamentală, din cele două enunțate mai sus, vă poate ajuta să înțelegeți dacă este cazul să vă faceți speranțe sau dacă este bine să reconsiderați ideea de familie alături de partener.

9. Nevoia de a întreține relațiile cu familia de origine. Foarte mulți bărbați au o relație apropiată cu mama Așa au fost crescuți și nu veți reuși niciodată să îi schimbați. Dacă remarcați acest aspect, este bine să nu încercați să purtați o bătălie, pentru că ea poate fi sortită încă de la început eșecului.

10. Nevoia de a-și decide singur profesia, ocupația, alimentația, sportul practicat, prietenii. Uneori, partenera consideră că este de „datoria” ei să stabilească aceste aspect, dincolo de dorințele partenerului, iar povestea se poate sfârși rău.

„În concluzie, bărbatul nu este diferit de femeie. Are aceleași nevoi, mai mult sau mai puțin evidente, pe care le enunță pronunțat sau nu. Din perspectivă strict psihologică, nu sexul face diferența dintre bărbat și femeie, ci educația, traumele, trecutul și modul în care fiecare vede viitorul. De aceea, pentru a avea o relație bună cu bărbatul, femeia trebuie să îi cunoască povestea, iar în funcție de asta să stabilească ce are de făcut. Dacă nu se descurcă singură, poate apela la un specialist, iar aceasta o va ajuta să înțeleagă ce trebuie să întreprindă pentru a avea o relație fericită”, adaugă Constantin Cornea pentruGândul.

Calvar pentru o tânără. Ce a putut să păţească după 10 partide de sex într-un...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
FOTO. Inna, apariție controversată! Aproape goală, într-un costum de baie mult prea transparent
Demența la bătrânețe poate fi prevenită, dacă urmezi 5 sfaturi simple
Anunț cutremurător! Medicul Valeriu Gheorghiță, adevărul despre efectele adverse ale dozei a treia de vaccin:
FOTO. Imagini fierbinți cu Simona Halep și Toni Iuruc! Nu au mai ținut cont că...
Cum a făcut tatăl Anamariei Prodan un milion de euro pe vremea lui Ceauşescu! Averea...
Preşedinte: Cea mai mare lovitură de la moartea lui Pablo Escobar. Cel mai mare traficat...
Ce este hypermiling și cum te poate ajuta să economisești carburantul
BANCUL ZILEI – Două blonde fac nudism. La un moment dat apare un taur…
Specii umane despre care nu știai ca există. „Omul Dragon”, cea mai recentă specie de...
Și ei îi e rușine! Câte clase are Gina Pistol, de fapt. De ce s-a...
Un medic AVERTIZEAZĂ: acestea sunt cele mai PERICULOASE poziții AMOROASE. „Oamenii nu sunt făcuți să...
Averea halucinantă a noului premier al României! 40.000 de euro pensie și venituri grotesc de...
Condiţia pe care trebuie să o îndeplinească românii fără certificat verde pentru a avea acces...
EXCLUSIV! DESCINDERI cu SCANDAL în cartierul HENRI COANDĂ! Video
Filmul din cariera lui pe care Brad Pitt ar vrea ca lumea să îl uite!
Mini-vacanţă pentru români: Vom acasă cu toţii! Câte zile vom avea libere?
BOMBA zilei! Ce reacție are a treia doză de vaccin. Se umflă pur și simplu
Andreea Esca a trăit rușinea vieții. Nu i-a venit să creadă când s-a aflat adevărul....
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Pâinea noastră (scumpă) cea de toate zilele? România, producţie record de grâu în 2021