Cinci moduri în care televizorul ne distruge sănătatea

Cinci moduri în care televizorul ne distruge sănătatea
Publicat: 23/04/2012, 19:19
Actualizat: 28/04/2012, 20:22

Pentru 90 la sută dintre români, televizorul este metoda idealăde a-și petrece timpul liber, arată o cercetare GfK. Site-ul msnbc.com prezintă cinci studii care arată efectele negative pe carestatul în fața TV-ului îl are asupra sănătății.

Apariția bolilor cardiovasculare în cazul persoanelor care stauîn fața televizorului mai mult de două ore pe zi. Aceasta esteconcluzia unei cercetări realizate de Asociația Americană a Inimii.Oamenii de știință au monitorizat 8.800 de persoane, femei șibărbați, pe o perioadă de șase ani. Voluntarii petreceau, în medie,mai mult de două ore pe zi în fața televizorului, iar oamenii deștiință au constatat că acești subiecți prezentau un risc cu 80 lasută mai mare de a suferi un atac cerebral sau un infarct, față decei care stăteau mai puțin la televizor. Specialiștii precizează căriscul este la fel de mare indiferent de obiceiurile alimentare alesubiecților, dacă aceștia erau sau nu fumători, dacă erau persoanesedentare sau active.

Vulnerabilitatea în fața alcoolului. Cercetătorii americanisusțin că persoanele care stau în fața televizorului suntpredispuse să bea mai mult alcool decât ar bea în mod normal.Specialiștii au analizat reacția a 80 de studenți, cu vârstecuprinse între 18 și 29 de ani, în fața alcoolului în timp ce seuitau la televizor. Momentele în care subiecții au băut cel maimult alcool a fost în timpul pauzelor de publicitate. Voluntarii aubăut cu 2 pahare mai mult comparativ cu dățile în care nu se uitaula televizor.

Sexualitate precoce este un alt efect negativ al televizorului.Mai multe studii realizate în Statele Unite ale Americii, publicateîn revista Pediatrics, arată că televiziunea are o influențădeosebit de nefastă asupra vieții sexuale a adolescenților.

Unul dintre acestea a fost realizat pe 4.808 adolescenți virginisub 15 ani, al căror comportament sexual a fost studiat timp de unan de zile. Cercetătorii au constatat că procentul celor care și-auexprimat dorința de a-și începe viața sexuală a fost cu 72 la sutămai mare, la finalul studiului, în rândul tinerilor care s-au uitatpeste două ore pe zi la televizor, comparativ cu adolescenții carenu petrec prea mult timp în fața televizorului.
Cu cât numărul orelor petrecute în fața televizorului este maimare, cu atât riscul dezvoltării unei mase osoase fragile crește.Aceasta este concluzia unui studiu realizat pe un eșantion de 2.143de copii cu vârsta până în patru ani.

Subiecții au fost consultați periodic, iar specialiștii auconstatat că micuții care obișnuiau să-și petreacă timpul liber înfața televizorului aveau oase fragile, comparativ cu puștii carepracticau diverse sporturi sau pur și simplu se jucau în companiaaltor copii. Experții precizează că masa osoasă se formează până înjurul vârstei de 25 de ani, iar cu cât densitatea oaselor este maimare cu atât riscul apariției osteoporozei la bătrânețe scade.

Uităm să comunicăm și să interacționăm cu persoanele apropiate -acesta este un alt efect negativ pe care televizorul îl are asupracalității vieții. Cercetătorii subliniază faptul că privitul la TVcreează dependență, iar calitatea vieții sociale scade dramatic. Cucât numărul orelor petrecute de o persoană în fața unui ecrancrește, cu atât este mai puțin sociabil.

BOMBĂ! Reacţia lui Reghe după ce a auzit despre Anamaria şi Dan Alexa
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
FOTO. Prezentatoarea de la Puterea Dragostei, în costum de baie! Cum arată trupul Cristinei Dorobanțu
„Bărbații se tem de mine pentru că sunt prea frumoasă”. Cum arată una dintre cele...
FOTO. Simona Gherghe, în costum de baie! Apariție rară a vedetei TV: cum arată
Cum va funcţiona limitarea la 9 luni a valabilităţii certificatelor verzi. Explicaţiile lui Rafila
Cea mai ieftină TESLA care poate fi cumpărată AZI, în România. Modelul american arată FABULOS
BANCUL ZILEI – Doi francezi fac dragoste în cabinetul medical. Doctorul privește acțiunea și dintr-o...
CDC: Imunitatea naturală, mai puternică împotriva COVID decât vaccinurile
BREAKING NEWS! „Rusia va ataca Ucraina!” Când începe războiul?
Vârsta la care FEMEILE sunt cele mai ATRACTIVE în pat pentru bărbaţi
ACCIDENT MORTAL la intrare în GALEȘU: 2 BĂRBAȚI au DECEDAT
A primit mii de dolari pentru a ieși cu el. Când a aflat cine e,...
Răsturnare șocantă de situație: Cine i-a omorât, de fapt, pe cei doi studenți de la...
Tragedie cumplită în România! Rafila a avut prima reacţie: Suntem responsabili
Sub pericolul dezastrului. Mare atenție, români! Următoarele 48 de ore sunt critice
Este oficial: Un nou mare retailer cu preţuri foarte mici vine în România
Unde se află regiunea denumită "OAZA TINEREŢII", unde oamenii nu se îmbolnăvesc niciodată şi arată...