De ce cremele pe bază de colagen nu reduc ridurile

Redactor:
Mădălina Chițu
De ce cremele pe bază de colagen nu reduc ridurile
Specialiștii britanici sunt de părere că produsele cosmetice pe bază de colagen sunt bani aruncați pe fereastră, deși în reclamele la acestea se afirmă că, în timp, reduc ridurile și întineresc pielea, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax.

Specialiștii britanici sunt de părere că produsele cosmetice pebază de colagen sunt bani aruncați pe fereastră, deși în reclamelela acestea se afirmă că, în timp, reduc ridurile și întinerescpielea, potrivit dailymail.co.uk, citat de Mediafax. Aceștia maispun că moleculele de colagen din loțiunile și cremele cu numeispititoare sunt atât de mari încât nu pătrund în piele și rămân lasuprafața acesteia până la prima spălare. Astfel, se poate spune căbanii clienților se duc pe apa sâmbetei.
Colagenul este o proteină care tonifică pielea și îi mențineelasticitatea. Având în vedere că nivelul de colagen scade odată cuvârsta, proteina a devenit ingredientul-cheie în multe creme pentruîntinerirea tenului și estomparea ridurilor.
Autorii studiului au analizat creme de față de top, unele dintreacestea costând peste 15 euro tubul de 15 mililitri. Deși conținsfere de colagen care ar trebui să combată ridurile, cearcănele șipungile de sub ochi, specialiștii spun că moleculele de colagensunt prea mari ca să poată penetra pielea. „Ideea de la bazaacestor produse este că moleculele de colagen pătrund în piele șiajută proteina conținută în mod natural de piele. Sferele decolagen sunt însă mult prea mari, iar pielea respinge astfel desubstanțe”, a spus Richard Guy, profesor de științe farmaceutice laUniversitatea din Bath. Jonathan Hadgraft, profesor de chimie laUniversitatea din Londra, spune că se estimează că 60% dinconținutul acestor creme pătrunde în piele, însă, în realitate, ceamai mare parte a cremei rămâne pe piele. „Dacă ar pătrunde în pieleși ar intra în sânge, ar trebui să fie clasificate ca fiindmedicamente”, a declarat el. De partea cealaltă, reprezentații uneicompanii internaționale de produse de înfumusețare susțin că firmalor a combinat colagenul deshidratat în anumite produse. „Combinatecu alte ingrediente aplicate pe piele, sferele de colagenîmbunătățesc cu până la nouă ori calitatea epidermei, creând unefect de hidratare și redând finețea pielii”, precizeazăaceștia.

Inchide