De ce răcesc fumătorii mai repede

Publicat: 08 02. 2016, 16:00
Actualizat: 02 10. 2018, 23:25

Fumătorii au mult mai multe șanse de a dobândi o răceală decât cei care nu agreează nicotina. În general, cei care iubesc fumul de țigară au gâtul uscat și sinusurile înflamate, organismul slăbit, așa că bronșita își găsește un mediu propice de manifestare.

În principiu, dacă vor să țină boala la distanță, fumătorii ar trebui să reducă numărul țigărilor, pentru că acestea nu fac decât să le slăbească sistemul imunitar, să se odihnească mai mult și să își hidrateze organismul cu sucuri naturale.

De asemenea, pentru că au un deficit de vitamina C, fumătorii ar trebui să consume frecvent pătrunjel, legume, kiwi, merișoare, să bea ceai verde și de ghimbir sau să opteze pentru câteva antibiotice naturale: propolis, pentru că poate învinge peste 30 de virusuri, pot consuma de asemenea multă ceapă, deoarece are rol antibacterian, dar nu trebuie să uite de miere și usturoi, un ingredient indicat și în cazul bolnavilor de plămâni.