Descoperirea care schimbă ceea ce știam despre cartofii prăjiți

Publicat: 27 05. 2013, 15:03
Actualizat: 08 04. 2019, 09:10

Cartofii prăjiți nu sunt așa de periculoși pentru sănătate, arată ultimul studiu al cercetătorilor de la Universitatea Harvard, citat de Huffington Post.

Potrivit cercetării,  persoanele care au mâncat mai multe produse care conțin cartofi (chips-uri, în special) au asimilat 450 de grame într-un an, în timp ce bauturile dulci contribuie la creșterea în greutate cu ceva mai puțin. Oamenii de știință spun că, deși cartofii au primit, de-a lungul timpului, o reputație proastă, de fapt ei se află în topul celor mai sănătoase alimente, datorită amestecului complex de carbohidrați, vitamine și fibre.

Nutriționiștii recomandă consumul de cartofi dulci, care nu sunt doar gustoși, ci și extrem de sănătoși. Aceștia pot fi recunoscuți după forma alungită la unul dintre capete,  ceea ce-i diferențiază de cartofii obișnuiți. De asemenea, cartofii sunt bogați în betacaroten, antioxidanți, vitamina C, dar și alte substante benefice pentru sănătate.

LOTO, LOTO 6/49. Numerele extrase la LOTO pe 26 mai. Report de peste 7,8 milioane de euro la LOTO 6/49