Dieta cu ouă: cum poți slăbi 10 kilograme într-o săptămână

Publicat: 25 01. 2014, 18:05
Actualizat: 03 09. 2019, 04:23

Nutriționiștii recomandă ouăle datorită proteinelor pe care acestea le conțin și care oferă senzația de sațietate pentru mai mult timp. În plus, acest aliment contribuie și la întărirea puterii de concentrare.

Așadar, datorită acestor proprietăți, ouăle pot fi o componentă de bază în cazul programelor de slăbit. Potrivit ele.ro, dieta cu ouă, citrice și apă ajuta la pierderea a până la 10 kilograme într-o săptămână.

Vezi mai jos meniul propus pentru șapte zile:

LUNI

Mic dejun: 2 ouă fierte, un grapefruit, o ceașcă de ceai verde

Prânz: o portocală, un ou fiert, 150 g carne de pui

Cină: 200 g carne de pui, un pahar de iaurt

MARȚI

Mic dejun: 2 ouă fierte, o ceașcă de suc de citrice proaspăt

Prânz: 2 portocale, 150 g carne de pui, un pahar de apă

Cină: 2 ouă fierte, un grapefruit, o ceașcă de lapte

MIERCURI

Mic dejun: un ou fiert, un pahar de apă cu o linguriță de zeamăde lămâie proaspătă

Prânz: 200 g carne de vită sau vițel, un grapefruit

Cină: 2 ouă fierte, un pahar de apă

JOI

Mic dejun: omleta din 3 ouă cu verdețuri

Prânz: salată, 2 ouă fierte sau 150 g carne de pui

Cină: un ou fiert, 2 grapefruituri, un pahar de apă

VINERI

Mic dejun: o salată făcută din 2 ouă fierte și mărunțite, 1 morcov fiert, 1 linguriță de smântână cu conținut scăzut de grăsime, verdețuri la discreție

Prânz: 3 morcovi proaspeți, o ceașcă de suc de portocale

Cină: 100 g pește marin fiert, o lingurită de zeamă de lămâie pentru pește, un ou fiert, o ceașcă de apă

SÂMBĂTĂ

Mic dejun: 150 g brânză de vaci cu conținut redus de grăsime, o ceașcă de suc de citrice

Prânz: 2 ouă fierte, 2 grapefruituri

Cină: apă minerala (decarbogazificată) la discreție

DUMINICĂ

Mic dejun: 2 ouă fierte, jumătate de grapefruit mediu

Prânz: 200 g carne de vită sau vițel, o portocală

Cină: apă minerala (decarbogazificată) la discreție

De reținut însă că, pentru ca dieta să aibă efectul scontat, trebuie utilizate ouă proaspete, de găină, preferabil organice. Singura substituție acceptată este de două ouă de prepeliță pentru un ou de găină. De asemenea, carnea de pui trebuie fiartă și sărată după gust, însă trebuie consumată fără piele.

Odată ce dieta ia sfârșit, este recomandat consumul în continuare de ouă și citrice, în cantități din ce în ce mai reduse, pentru ca metabolismul să se obișnuiască ușor cu schimbarea.

Această cură nu este recomandată persoanelor care au probleme cu colesterolul.