• Publicat:
  • Actualizat:
Magazin

Dieta „înfometării”. Medicul Monica Pop: „Cum am slăbit 37 de kilograme”

Dieta „înfometării”. Medicul Monica Pop: „Cum am slăbit 37 de kilograme”
Prof. dr. Monica Pop, directorul spitalului clinic de Urgențe Oftalmologice din București, povestește pentru Gândul despre „experiența vieții"

Cum ați reușit să slăbiți atât de mult, într-un intervalrelativ scurt?

Toată lumea mi-a spus că mi-am făcut operații estetice, sau căam apelat la un medic nutriționist, sau că am luat pastile. Pelângă aspectul inestetic, kilogramele în plus îmi puneau în pericolsănătatea. În fiecare an îmi propuneam ca de la 1 ianuarie să măapuc de slăbit. Într-o zi am apelat la un mic artificiu: mi-amcumpărat o bluză cu câteva numere mai mici, în care eram conștientăcă nu intru, iar apoi timp de nouă zile nu am mâncat absolut nimic,beam doar o ceașcă de cafea fără zahăr dimineața. Pe parcursulzilei, beam apă, atât cât îmi cerea organismul. După aceastăperioadă bluza cumpărată îmi era largă. Apoi, am început să mănânc.Am luat două înghițituri, după care m-a sunat o prietenă de-a meași am vorbit în jur de 20 – 30 de minute. Și când m-am întors lamâncare, deja se instalase starea de sațietate. A doua zi, la oramesei, s-a întâmplat aceeași poveste, după care am început eu săîmi sun prietenii, pentru a sta cât mai departe de farfurie.

Câte kilograme ați slăbit și în cât timp?

Am slăbit 37 de kilograme în opt luni.

Ați avut momente în care vă simțeațislăbită?

Singura perioadă în care nu m-am simțit bine a fost după celenouă zile de înfometare, în care am avut o stare de leșin. În restnu mi s-a făcut rău, ba mai mult, îmi continuam activitateaprofesională fără nici un fel de probleme. Am participat laconferințe, congrese, am acordat consultații, am intrat în sala deoperații fără a mă simți nici un moment slăbită, deoarece aveamfoarte multe de rezolvat.

Ați avut momente în care ați vrut sărenunțați?

Trebuie să recunosc că primele nouă zile au fost destul dedificile, după care tentațiile culinare nu mă mai afectau.

Ați încercat și alte diete mai soft, înainte de cea prinînfometare?

Am mai avut, în urmă cu aproximativ 17-20 de ani, o astfel detentativă. Atunci timp de trei săptămâni, tot la fel, nu am mâncatnimic. Eram tânără, iar organismul suporta altfel înfometarea.Atunci am slăbit 20 de kilograme.

Cum vă mențineți?

Am exclus din dietă tot ce înseamnă pâine, dulciuri, fructedulci și paste. Seara mănânc doar un pomello, dar dacă sunt la uneveniment nu pot spune că îmi refuz o mică gustare. Mă cântăresc înfiecare dimineață, pentru a ține lucrurile sub control. În plus,îmi împart porția de mâncare în patru și mănânc doar un sfert. Pânăacum nu am apelat la operații estetice, dar s-ar putea să recurg lao astfel de intervenție pentru față.

Ce beneficii v-a adus această schimbare?

Slăbitul mi-a schimbat modul de gândire. Mă simt altfel, nu potspune ca și atunci când aveam 20 de ani, dar mă simt bine în pieleamea, ceea ce este foarte important pentru o femeie. Înainte după ceurcam pe scări un singur etaj făceam ca trenul, ei bine acum simtcă plutesc, parcă aș fi în „Dansul Lebedelor”. Nu mă mai dorarticulațiile, respir mai bine și am mai multă energie.

Recomandați acestă dietă altor persoane?

Bineînțeles. Tuturor persoanelor sănătoase, deoarece persoanelebolnave de diabet își pun viața în pericol. Cheia succesului constăîn un pic de voință, susținerea din partea celor dragi, deși soțulmeu nu a fost de acord, pentru că îmi spunea că la ce programîncărcat am îmi pun sănătatea în pericol. În viață nu facem numaice vor bărbații, iar eu nu regret această decizie. În plus, trebuiesă eviți, pe cât posibil, cumpărăturile în supermarket, deoarece înmomentele acelea ai mânca orice.

Inchide