Cum poți vedea lumea fără să plătești CAZARE. Proprietarii își oferă locuințele spre folosință gratuită celor care au grijă de animalele lor

Cum poți vedea lumea fără să plătești CAZARE. Proprietarii își oferă locuințele spre folosință gratuită celor care au grijă de animalele lor
Proprietarii de animale de companie din diferite colțuri ale lumii își pun la dispoziție reședințele pe o anumită perioadă de timp în schimbul serviciilor de pet sitting
Publicat: 27/04/2024, 11:00

Dacă îți plac călătoriile și, în același timp, iubești animalele, poți să mergi în destinații de o frumusețe rară, fără să plătești vreun leu pentru cazare. Posesori de animale din întreaga lumea caută persoane care să aibă grijă de câinii, pisicile, iepurii și chiar măgărușii lor în perioada în care sunt plecați în vacanță. În schimb, aceștia oferă cazare gratuită în locuințe fabuloase, unde, dacă ar trebui să plătească, un turist ar scoate foarte mulți bani din buzunar.

Ca să te poți bucura de această facilitate, important este să fii disponibil în perioada respectivă și să fii pe placul viitoarei gazde, în condițiile în care concurența este strânsă și diversificată. Oameni din toate țările caută astfel de experiențe care le permit să vadă lumea întreagă fără să mai dea bani pe cazare.

Proprietarii de animale de companie din diferite colțuri ale lumii își pun la dispoziție reședințele pe o anumită perioadă de timp în schimbul serviciilor de pet sitting. Mai exact, atunci când pleacă în vacanțe, dacă nu are cine să aibă grijă de animăluțe, caută pe cineva dispus să facă asta pentru a primi în schimb cazare pentru câteva zile sau chiar câteva săptămâni.

Cei care caută persoane în grija cărora să-și lase animalele locuiesc atât în apartamente amplasate în marile metropole ale lumii, cât și la ferme în toată regula, situate în zone care nu sunt neapărat turistice, dar care au o frumusețe aparte. Australia, Statele Unite ale Americii, Suedia, Finlanda, Franța, Italia, Marea Britanie sunt doar câteva din țările de unde vin propunerile pentru house and pet sitting.

Cum însă iubitori de călătorii și de animale sunt pretutindeni, cererile pentru astfel de experiențe inedite sunt foarte multe, mai ales când vine vorba despre o destinație greu accesibilă turiștilor.

Cei interesați intră în legătură cu proprietarul care a postat anunțul pe site-uri sau pe grupuri specializate de pe rețelele sociale, iar dacă atuurile lui corespund cu așteptările proprietarului, atunci ”afacerea” este parafată. Cei mai mulți caută companioni pentru pisici și câini, care trebuie hrăniți și scoși afară, uneori chiar pentru plimbări foarte lungi, așa cum sunt obișnuiți de stăpânii lor.

Cu toate acestea, există și proprietari de gospodării mai mari sau chiar ferme care vor pe cineva să aibă grijă de cai, măgăruși, găini sau iepuri.

În unele cazuri, se cer și mici activități de întreținere a proprietăților

Alți proprietari, în special cei care stau la curte, pretind și ca persoana care va locui în casa lor cât vor fi plecați să aibă grijă de gospodărie și să facă mici activități de întreținere.

”Căutăm un pet sitter pentru minunatul nostru iepuraș Taika, în Helsinki, Finlanda, pentru o săptămână sau chiar mai mult, în funcție de programul pe care îl aveți. Avem un dormitor și un living room cu un pat. Există o saună comună, pe care noi nu am folosit-o încă, deoarece nu ne-am mutat aici de mult timp. Avem tot ce este necesar în apartament și internet la o viteză bună, deoarece lucrăm de acasă. Iepurașul nostru este liber să umble prin apartament, deși are spațiul său unde se retrage noaptea. Este foarte ușor să aveți grijă de el și îi place să fie mângâiat”, este o parte dintr-un anunț postat pe grupurile de house and pet sitting unde sunt înscriși oameni din toată lumea.

Există și proprietari de gospodării mai mari sau chiar ferme care vor pe cineva să aibă grijă de cai, măgăruși, găini sau iepuri

”Vrea cineva să stea în Savannah, Georgia, între 16 și 30 mai? Locuiesc la 20 de minute de centru, la 5 minute de aeroport, restaurante și magazine. Am un scuter electric și sală de gimnastică. Kitty este foarte prietenoasă”, este un al anunț de acest gen.

”Este cineva aproape de Algarve (sudul Portugaliei) să aibă grijă de casa noastră? Vom fi plecați în perioada 15-21 mai. Locuim împreună cu cei trei câini ai noștri, două pisici și câțiva pui. Veți avea un loc minunat unde să locuiți”, este promisiunea pe care o face o altă persoană în căutarea unui pet sitter.

”Cine ar vrea să stea în ferma noastră?”

”Avem nevoie de un pet sitter în perioada 12-21 mai,la o fermă din Portugalia. Cine ar vrea să stea în ferma noastră, unde avem o pisică, șapte măgăruși și doi cai? Avem 4,5 hectare de pământ, piscină, o masă de ping-pong și o trambulină. Dacă sunteți interesați, vă rog să îmi dați mesaj în privat!”, este un alt anunț postat pe grupurile de profil de pe rețelele sociale.

Dincolo de anunțurile prin care proprietarii de animale caută persoane pentru pet sitting, există și multe din partea celor care își oferă serviciile pentru o astfel de experiență ieșită din tipare.

De altfel, cererea depășește de multe ori oferta, mai ales în sezonul estival, de aceea concurența pentru a prinde un astfel de loc este foarte strânsă, mai ales pentru proprietățile amplasate în apropierea plajelor.


CITEȘTE ȘI:

Localitatea de poveste din România în care se trăiește ca în Germania. La ce sumă ajunge o casă

Cât vor costa VACANȚELE în străinătate, în 2024. „Estimăm undeva la peste 4.000 de euro pentru o săptămână și jumătate”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
Gestul sfâșietor făcut de fiul Ancăi Molnar, după moartea ei! Micuțul Patrick i-a șocat pe...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Reacţia patronului unui bar după ce şase turişti au băut 27 de beri la micul...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Imagini sfâșietoare de la înmormântarea Ancăi Molnar. Make-up artista a fost condusă pe ultimul drum...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Un inginer vâlcean s-a proclamat „boier” la Sibiu şi a construit un hotel sub pământ
Metoda ANTICĂ de la indieni! Răcoare în casă cu un SINGUR vas de teracotă
Ordin UE pentru FEMEILE din România. Devine complet interzis. Intră în vigoare azi, 13 iunie
Autostrada care va lega pentru Bucureștiul de Giurgiu. Variantele de traseu
Fiul Ancăi Molnar, ipostază sfâșietoare lângă sicriul make-up artistului. Mesajul publicat prin care își plânge...
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Discuția dintre Rebecca și Antoni! Concurenta încearcă să-l asigure pe partenerul său că nu l-a...
Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Claus von Stauffenberg, nazistul care a încercat să-l omoare pe Hitler
×