Fructul care poate face minuni după masa copioasă de Paște. De ce e bine să îl mâncăm

Publicat: 17 04. 2017, 12:35

„Ananasul conțină o enzimă vegetală – bromelina (enzimă proteolitică) – care ajută la digestia proteinelor și atunci când este consumat la mesele mai ales bogate în carne ajută sistemul digestiv să digere și să prelucreze ușor cantitățile crescut de alimente”, spune dr. Catrinel Macovei, nutriționist.

Dacă ați consumat excesiv alimente cu un conținut mare de grăsimi, vă ajută orice legumă proaspătă. De altfel, brânzeturile, carnea grasă și ouăle se consumă corect doar cu o salată mare de crudități.

„Nu numai ananasul, în general cruditățile – fructe și legume – sunt bogate în enzime vegetele care ajută la digestie. O masă copioasă ar trebui urmată de o pauză alimentară în restul zilei. Iar a doua zi, urmați o regulă. La adult, aportul proteic poate să fie așezat în meniuri nu neaparat zilnic, poate să fie o zi de proteine, o zi de vegetale fără proteine”, spune dr. Cristina Bălănescu, nutriționist.

Citește continuarea pe CSID.ro