Google a dezvăluit guvernele care cer cenzurarea informațiilor și date confidențiale despre internauți

Google a dezvăluit guvernele care cer cenzurarea informațiilor și date confidențiale despre internauți
Guvernele din toată lumea au cerut Google să le dezvăluie informații confidențiale despre utilizatori sau chiar să cenzureze anumite informații, conform datelor oferite de companie și preluate de BBC News Online.

Guvernele din toată lumea au cerut Google să le dezvăluieinformații confidențiale despre utilizatori sau chiar să cenzurezeanumite informații, conform datelor oferite de companie și preluatede BBC News Online.

Cele mai multe acțiuni de acest gen au fost înaintate deBrazilia – 3.663 de cereri, urmată de Statele Unite ale Americii,cu 3.580 de cereri, și Marea Britanie, cu 1.166 solicitări. Googlea făcut publice aceste informații după ce și-a închis motorul decăutare din China și l-a redirecționat pe pagina din Hong Kong, dincauza deciziei guvernului chinez de a nu renunța la sistemul decenzură aplicat rezultatelor motoarelor de căutare online. Googlenu a putut face publice și statisticile privind solicitărileChinei, deoarece sunt considerate secrete de stat.

În ceea ce privește cererile de eliminare a conținuturilor dinlista de rezultate a Google cele mai multe cereri au venit tot dinpartea autorităților din Brazilia – 291 de solicitări, urmate decele din Germania- 118 cereri și India- 142 cereri, toate numai înperioada iulie și decembrie 2009.

Compania Google a fost protagonista unui scandal mediatic înChina pe tema cenzurii. Responsabilii celui mai popular motor decăutare din lume au încetat, la începutul lui 2010, să maicenzureze rezultatele căutărilor efectuate de internauți, după cemai multe adrese electronice de pe platforma Gmail aparținând unorluptători pentru Drepturile Omului au fost piratate. Google aprecizat că aceste atacuri informatice au pornit din China, însăautoritățile locale au negat orice formă de implicare.

Transparența va duce la mai puțină cenzură

Google a lansat săptămâna aceasta un serviciu online caremăsoară gradul de interes al guvernelor din întreaga lume pentrudatele personale ale utilizatorilor. Acest serviciu a fost lansatîn aceeași zi în care comisarul canadian pe probleme deconfidențialitate a trimis companiei o scrisoare privind problemeledespre datele private. Oficiali din alte zece țări au susținutplângerea comisarului canadian, care a fost trimisă lui EricSchmidt, CEO al Google.

„Noi am sesizat o tendință privind aceste cereri și am lucrat laaceastă inițiativă de mai mult timp. Este o inițiativă carereflectă eforturile noastre de a face informațiile accesibile șisperăm că va fi o sursă de inspirație pentru alte companii”, adeclarat Scott Rubin, purtător de cuvânt al Google. Google adeclarat că, în prezent, 40 de guverne din întreaga lume cenzureazăinformații, compania speră că a făcut primul pas spre „o mai maretransparență”. „Majoritatea acestor cereri sunt legitime, iarinformațiile solicitate erau pentru investigații criminale legitimesau pentru eliminarea pedofiliei”, a declarat David Drummond, ChiefLegal Officer al Google. Acesta crede că un grad mai mare detransparență va duce la mai puțină cenzură. Noul serviciu nuinclude date despre numărul de cazuri în care Google a refuzat saua acceptat să dea informații cu caracter personal.

Oficialii Google au mai specificat că se lucrează la perfectareainformațiilor și că vor da publicității informații noi peste șaseluni.

FOTO-BOMBA! Nu se aştepta nimeni sa posteze astfel de poze. Vedeta care a rupt netul...
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
FOTO. Antonia a pozat fără jenă sau inhibiții! Și-a arătat complet trupul într-un body prea...
Oana Zăvoranu, ATAC DUR la adresa familiei Clonda‼ „Ei sunt ceva de groază. Ei doi,...
Drama lui Leonard Doroftei! Fostul campion mondial rupe tăcerea. De ce a plecat, de fapt,...
Partea neștiută a PRO TV-ului. Câți angajați are, de fapt, televiziunea numărul 1 din România
OMS trage un semnal de alarmă privind "super-bacteriile". Bacteriile rezistente la antibiotic ar putea ucide...
BANCUL ZILEI – Un primar află de la nevastă că a fost înșelat
Armata Japoniei se pregătește de război, în urma agresivității Chinei
IREAL! Cum arată acum actorul care l-a interpretat pe Iisus din Nazaret. Blestemul care a...
Un bebeluș cu TREI penisuri ULUIEȘTE medicii. „Asta da intrare în istorie”
Putin s-a răzbunat CRUNT pe americani! Le-a arătat că nu glumește, lumea întreagă TREMURĂ
Samsarii de mașini sunt în culmea fericirii. Ce decizie a luat Parlamentul
Adevărul trist din spatele depozitelor din „Storage Wars”, dezvăluit. Puțini se așteptau la asta
ULTIMA ORĂ! O moarte fulgerătoare. Din păcate, medicii nu au mai avut ce face. Ştirea...
Bicarbonatul de sodiu, pe post de medicament. 7 întrebuinţări de care nu știai
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Povestea uneia dintre cele mai puternice femei de afaceri din România. Ea a creat împreună...
Inchide