Harta Online a Fermelor Românești: De unde poți mânca bio, direct de la producător

Publicat: 14 05. 2016, 10:53
Actualizat: 03 03. 2017, 19:53

Ce produse poți cumpăra direct din fermă? Aceasta este una dintre ideile pe care se bazează inițiativa echipei PlatFerma, formată în principal din 2 persoane, Ada și Mădălina, care, din dorința de a face cunoscută munca agricolă, au pus bazele unei platforme dedicate fermierilor, pentru că fermierul de astăzi este în ton cu vremurile și poate ajunge în casele noastre și prin intermediul noilor tehnologii, informează expunere.com.

„PlatFerma este felul în care găsim, cunoaștem și învățăm despre producătorii din România. În fapt, este o platformă online unde fermierii își pot contura diversitatea produselor, iar gurmanzii găsesc hrană autohtonă, crescută natural, local. Așa cum angajații fac schimb de informații la locul de muncă cu colegii de breaslă, așa fermierii se pot informa despre bunul mers al gospodăriei altora din domeniul lor, agricultura. Aici ei pot deveni mai vizibili, se cunosc unii pe alții, învață să se susțină și să se alieze creativ pentru a surprinde nevoile tuturor celor pe care îi hrănesc”, a declarat Ada Țeicu, conform alternativenewsromania.blogspot.ro.

Pornind de la aceste idei, a luat naștere Harta Fermelor, categoria care atrage atenția încă de la primul clic. Este vorba despre o hartă care îndrumă oamenii spre fermele apropiate marilor orașe, ce și de unde pot cumpăra.

„Harta punctează locurile din țară unde se află fermele împărțite pe județe și cuprinse în nouă categorii, care includ elementele unei alimentații diversificate, delicioase, autohtone. PlatFerma a pornit întâi spre fermele din jurul Brașovului, pe care le vizitează și le cunoaște. Noi încurajăm consumul local de hrană, așa că e natural să ne uităm în propria grădină înainte de a porni în aventură prin diferite zone ale țării. Criteriile de selecție pentru Harta Fermelor și Portret de Fermier, categoria care prezintă poveștile fermierilor ce apar pe hartă, aduc în prim plan naturalețea. Pornind de la ciclul natural, semințele folosite, libertatea oferită animalelor de fermă, până la felul în care produsele sunt culese și uneori procesate, toate detaliile formează întregul care ne umple de viață și sănătate”, a mai adăugat Ada.