Ilie Năstase, după amenda pentru discriminare: „Am să plătesc după ce Laszlo Tokes va face pușcărie la Doftana”

Ilie Năstase, după amenda pentru discriminare: „Am să plătesc după ce Laszlo Tokes va face pușcărie la Doftana
Publicat: 23/04/2012, 19:26
Actualizat: 23/04/2012, 21:34

Declarațiile din octombrie la adresa romilor, în specialreferirea la oportunitatea deportării membrilor acestei etnii înHarghita, și publicate în Pro Sport, i-au adus lui Ilie Năstase oamendă de 600 de lei. Decizia a fost luată de Colegiul ConsiliuluiNațional pentru Combaterea Discriminării, cu unanimitate de voturi.”Nu știam de amendă”, declară fostul tenisman pentru gândul, spunând că”nici nu are de gând s-o plătească”. „S-ar putea întâmpla într-unsingur caz să fac asta”, explică Năstase: „Dacă și Laszlo Tokes arface pușcărie la Doftana pentru declarațiile sale la adresaromânilor”.

Fostul tenisman califică drept „incredibilă” afirmația făcută deTokes de Ziua Națională a României: „Mi se pare foarte grav să spuică 1 Decembrie este zi de doliu național pentru maghiari. Ăsta esteatac la securitatea națională a României”, a declarat Ilie Năstase.El mai spune că, pentru astfel de afirmații, „europarlamentarul artrebui închis. Ba chiar să-i fie luat pașaportul. El este trimisacolo, în Parlamentul European, de către noi. Cum ne poatereprezenta un astfel de om?”, se întreabă fostul sportiv.

„Nu m-am referit la țigani, ci la infractorii de pe ChampsElysee”

Năstase susține că afirmațiile cu privire la deportarea romilor,publicate în cotidianul Pro Sport, și care i-au adus amenda învaloare de 600 de lei din partea CNCD, au fost interpretate greșit.”Nu m-am referit la țigani. Nu am nimic cu această etnie, am doarcu infractorii de pe Champs Elysee, care te fac să stai cu mâinileîn buzunare. De altfel, n-am nimic nici cu ungurii, dovadă că acum(n.r. luni, 20 decembrie) sunt în Budapesta, alături de prieteniimei maghiari”, ne-a mai declarat fostul sportiv.

• În octombrie, într-uninterviu acordat Pro Sport, Ilie Năstase a spus că președinteleFranței, Nicolas Sarkozy, „are dreptate în problema țiganilor” șică, dacă ar fi fost președintele României, i-ar fi trimis pe romiîn Harghita, schimbând astfel componența etnică a zonei.

„Sarkozy are dreptate în problema țiganilor. Da, aceasta estepărerea mea. Văd că unii politicieni din România și din alte țăriîi condamnă pe francezi, vorbesc despre drepturile omului și liberacirculație. Pe mine m-ar deranja să stea cineva cu cortul în fațacasei mele, să mă agaseze prin cerșit, să-mi sperie copiii care sejoacă. Francezii nu au nimic cu cei care își văd de treabă, darcând vii la Paris să dai în cap, să furi atunci n-ai la ce teaștepta”, a declarat Năstase, la Paris, pentru cotidianulsportiv.

• El a mai afirmatatunci că șeful statului francez și-a apărat cetățenii, așa cum artrebui să facă și președintele României, apreciind că problemaromilor trebuie rezolvată de români.

„Sarkozy a apărat cetățenii francezi, așa cum ar trebui să facăși președintele României. Am ajuns să merg pe Champs Elysees cumâna pe buzunar de teama hoților. Mai nou s-au șmecherit, își lasăbarbă și se îmbracă precum musulmanii, ca să pară că suntaltcineva. Problema țiganilor din România ar trebui să o rezolvămnoi, românii, nu francezii sau austriecii”, a mai spus Năstase.

• Năstase a menționatcă, dacă ar fi fost președintele României, ar fi trimis romii înHarghita, le-ar fi creat condiții și ar fi schimbat componențaetnică a zonei.

„Știți ce aș fi făcut eu dacă eram președintele României? I-așfi trimis pe țigani în Harghita, că oricum acolo sunt foarte mulțimaghiari și vreo 12 români. Le-aș crea condiții. În felul acestas-ar schimba și componența etnică a zonei. Ceaușescu a greșit.Trebuia să facă în Harghita ce au făcut rușii în Basarabia. Eu așvrea ca și românii din Ungaria să aibă aceleași drepturi cumaghiarii din România”, a mai spus fostul tenisman.

Dragoş Săvulescu a rupt tăcerea. Declaraţii bombă în Grecia: ”România este o ţară comunistă, n-are...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
FOTO. Anna Lesko, apariție controversată, fără lenjerie intimă! Imaginile nu lasă loc interpretărilor
10 semne că ai probleme cu circulația sângelui
De ce nu a fost prezent tatal lui Toni Iuruc la nunta fiului sau cu...
Sorana Cîrstea nu merge la nunta Simonei Halep! De ce l-a lăsat singur pe Ion...
Aşa iau foc maşinile în mers! Cu ce greşesc şoferii, de fapt
Pentagonul confirmă dezvăluirile din presa americană: Generalul Mark Milley a comunicat cu oficiali chinezi în...
Ce trebuie să știi dacă ai poliță RCA emisă de City Insurance. Recomandarea specialiștilor din...
BANCUL ZILEI – O blondă bine, acostată de câțiva șmecherași
O aplicație de mesagerie foarte populară devine „noul dark web”. E uşor de folosit şi...
Suma e colosală! Câți lei a mers darul de nuntă la cununia Simonei Halep cu...
Virilitatea lui a INTRAT în istorie. Ce a făcut cu cele 70 de soţii a...
Salariul minim pe economie, MAJORAT SEMNIFICATIV în perioada următoare! Ce fericire
Foarte puțini știu asta! Ce scrie, de fapt în garanția centralelor termice de apartament
O femeie a văzut o „pasăre fericită” într-un copac. S-a apropiat și a încremenit FOTO
Anunţ ŞOC despre decesul lui Petrică Cercel: Este informaţia momentului! Ce s-a întâmplat, de fapt,...
Șocul anului despre PFIZER! Tocmai L-AU RETRAS de pe piață. Au găsit agenți CANCERIGENI
ACEST MEDICAMENT ESTE CANCERIGEN. Mulți români îl folosesc. Pfizer l-a retras de urgență
EXCLUSIV. E război total pe piaţa de energie. De ce avem de fapt facturi prea...
Cei mai bogaţi oameni din lume şi un conflict extraterestru care durează de 15 ani....