IMAGINI AMEȚITOARE. Fotografii de pe acoperișurile unor zgârie-nori

Redactor:
Laura Holban
Canadianul Tom Ryaboi are o pasiune neobișnuită: fotografiază de pe acoperișurile unor zgârie-nori pentru a surprinde cadre spectaculoase.

Canadianul Tom Ryaboi are o pasiune neobișnuită: fotografiază de pe acoperișurile unor zgârie-nori pentru a surprinde cadre spectaculoase. Pentru hobby-ul său, numit și rooftopping, fotograful s-a cățărat pe mai bine de 100 de clădiri și a realizat cel puțin tot atâtea fotografii impresionante, notează Daily Mail.

„Creează dependență, caut mereu câte o clădire și mai înaltă pe care să mă urc. Când ajung pe câte un acoperiș și simt vântul, adrenalina îmi pulsează în vene”, a povestit Ryaboi.

Canadianul, împreună cu prietenii săi, se deghizează și se ferește de camerele de supraveghere pentru a ajunge pe câte un acoperiș de pe marginea căruia să prindă cele mai bune imagini. „Încerc să mă pierd în mulțime cât de mult posibil. Dacă mă urc pe o clădire de birouri, mă îmbrac office, ca și cum aș lucra acolo, iar când merg pe un șantier, mă deghizez în muncitor”, a adăugat fotograful.

„Cățărarea e în sângele meu. Când eram mic, tata m-a găsit într-o zi sus pe frigider. Nu cred că și-au dat seama atunci dar mi-era deja clar că îmi place să mă urc în diferite locuri”, povestește canadianul.

Tom spune că iubește sentimentul de izolare pe care îl are atunci când se află la sute de metri deauspra betonului. Ca un record personal amintește că a urcat deja pe cele mai înalte trei clădiri din Toronto, Canada.

„Le spun multora că nu doar înălțimea contează. Cele mai interesante peisaje le surprind de pe clădiri mai joase, ascunse printre cele înalte. Te simți ca și cum ai fi într-o junglă urbană, înconjurat de o pădure de beton, oțel și sticlă”, conchide tânărul amator de senzații  tari.

 

 

Inchide